🔻طرح سوال از جناب آقای دکتر هادی انصاری🔻. (پیرامون یادداشت پاسخ به کژ اندیشان)

🔻طرح سوال از جناب آقای دکتر هادی انصاری🔻
(پیرامون یادداشت پاسخ به کژ اندیشان)

✍ "م ط" دانشجوی نوپای جامعه شناسی

جناب آقای دکتر هادی انصاری، از وضعیت وخیم ساختمان حرمهای متبرکه صحبت فرمودید و اینکه این بناها به دلایل مختلف نیاز به بازسازی و ترمیم دارند.
برای من سوالی ایجاد شده.
درصورت امکان بفرمایید طلابودن گنبدو گلدسته این اماکن چه قدر در بالارفتن میزان استاندارد این بناها موثر است؟
این تجمل گراییهای افراطی که دراین اماکن انجام میشود کدام قسمت امنیت این فضاهارا تامین میکند؟
در نوسازی ،بازسازی حتی گسترش معقول این محیطها با توجه به حجم زائر، از باب حفظ امنیت و فراهم کردن بهداشت و سلامت آنها بحثی نیست.
اما دلایل این حجم تجمل گرایی، این حجم هزینه های غیر ضروری، این حجم تبلیغات و سواستفاده ابزاری از احساسات شیعیان برای تامین این مخارج چیست؟
راستی آقای دکتر نظرتان راجع به امنیت مدارس سیستان و هزاران مدرسه دیگر چیست؟تا به حال روی سقف این مدارس راه رفته اید؟ هرچند بعضی از این مدارس سقفی ندارند که جای راه رفتن داشته باشند.
حداقل دیگر نگران فرو ریختنش نیستند.
متاسفانه شما هم از همان مقایسه سطحی مسافرتهای تفریحی یک عده با سفرهای مذهبی استفاده کردید.
بزرگوار اگر شخصی به قول شما پاتایا یا هرمکان تفریحی اینچنینی می رود اگر مورد سوال قرار بگیردکه چرا به این سفر میروی در اغلب اوقات به صراحت میگوید برای خوشگذارانی.
اما وقتی از آن افرادی که مکه و کربلا و هرنوع زیارت میروند علت را جویا شوی، در اغلب موارد خواهند گفت برای جلب رضایت خداوند و اهل بیت علیهم السلام.
پس مطمئنا توقع از این افراد بالاتر خواهد رفت.
اینکه توقع میرود این هزینه ها درجای مناسب تر که رضایت بیشتر خداوند را به همراه دارد هزینه شود دوراز اصل شریعت نیست.اغراق نباشد همان اصل شریعت است.
امیرالمومنین شبها به فکر شکم‌گرسنه ها بود یا سنگ و آجر حرم‌پیامبر؟شاید هم نگران طلا نبودن گنبد ایشان.
یادم باشد بعد از مرگ‌ اگر توفیقی بودو به خدمت اباعبدالله حسین ابن علی علیه السلام مشرف شدم حتما به ایشان بگویم: بزرگوار آن زمان که مردم گوشه ای از سرزمینم به نام کرمانشاه از سرمای زمستانو بیم زلزله لرزیدندو خودکشی کردند،آن زمان که کودکان سیستانی در آتش ناامنی مدارس سوختند،آن زمانی که جوانها از بیکاری به صدها فساد روی آوردند،آن زمان که دختران از ناچاری تجرد ناشی از سختی ازدواج به بیراهه رفتند،آن زمان که پیوند خانواده ها از فقرو نداری به طلاق منجر شدند،آن زمانی که کودکان بیمار ثعب العلاج، دارو نداشتند،آن زمان که کلیه و قرنیه ها برای امرار معاش فروخته شدند ما مردمی بودیم که برای رضای خدا و شما در ساخت گنبدو ضریح طلایتان مشارکت کردیم.
باشد که از ما به نیکویی بپذیرید.


@religionandsociety