◾️چگونه نیچه بخوانیم.. این سوال ممکن است که در ذهن اغلب افراد شکل گرفته باشد؛

#کاوشهای_فلسفی

◾️چگونه نیچه بخوانیم

این سوال ممکن است که در ذهن اغلب افراد شکل گرفته باشد ؛
به راستی چگونه نیچه بخوانیم ؟
پیش نیاز آن چیست ؟
از کجا شروع کنیم !

🌿🔺برای خوانش و درک صحیح آثار نیچه آشنایی با کلیات تاریخ فلسفه ضروریست ، در نوشته های او مستحکم ترین بنیان ها و مقدس ترین مکاتب نقد میشود ؛ بنابراین مطالعه تاریخ فلسفه و آشنایی با سیر کلی حکمت در تاریخ ، واجب است .
🔹برای شروع نیچه خوانی بهتر است ابتدا با ایده های اصلی و اساسی او آشنا گردید ، تزهای بنیادین نیچه عبارتند از ؛ " اَبَر انسان " ، " بازگشت جاودانه " ، " عشق به زندگی " ، " خواست قدرت " و ...
🔹در صورت آشنایی با کلیات مذکور تمامی گزین گویه ها معنادار گشته و از دشواری مطالب و مفاهیم کاسته خواهد شد .
🔹مورد بعدی که از اهمیت فراوانی برخوردار است ، خوانش تمامی آثار نیچه است ، متاسفانه برخی افراد با مطالعه ی غیر دقیق یک کتاب از نیچه ، احساس غرور کرده و تبدیل به « نیچه شناس » میشوند ، نیچه متفکری است که هیچ شاهکاری ندارد و برای راهیابی به اندیشه بحث بر انگیز وی باید تمامی آثار او را بصورت دقیق مطالعه نماییم .
🔹فراموش نکنید که در هیچکدام از تاریخ فلسفه های موجود تفکر نیچه بصورت عمیق و صحیح بررسی نشده و بعدا فصولی بسیار بی رمق و سرشار از اشتباه را به آراء وی اختصاص داده اند. در این میان تاریخ فلسفه کاپلستون به دلیل پرداختن به کلیات نظام نیچه و البته ترجمه ای مطلوب قابل قبول میباشد .
🔹شایان ذکر است که برای شروع نیچه خوانی بهتر است که ابتدا از اثر اصلی او یعنی چنین گفت زرتشت شروع کنید ؛ این کتاب دارای جامعیتی بینظیر است و تقریبا تمام ایده های محوری نیچه را درون خود دارد بنابراین مطالعه و درک صحیح این اثر میتواند مدخلی برای ورود به سایر آثار نیچه باشد .
🔹لازم به ذکر است که پاره ای از نکات و جزئیات را باید حین خوانش آثار نیچه و دقت در آموزه های او فرا بگیرید ؛ بنابراین مخاطب این نوشتار افراد مبتدی است .
@roshanfekridini13.