آن ۳۳ نفر و این ۵۰ نفر

آن 33 نفر و این 50 نفر
@sahatzist
تقریبا هفت سال پیش مشابه انفجار معدن زغال سنگ گلستان در کشور شیلی و در معدن سن خوزه اتفاق افتاده بود و سی و سه معدنچی در زیر آوار محبوس شدند. در این حادثه دولت شیلی با وجود این که معدن به صورت خصوصی اداره می شد از همان ابتدا وارد عملیات امداد و نجات شد و آن را تبدیل به یک رخداد ملی کرد.
این عملیات ۲۲ میلیون دلار برای دولت شیلی هزینه داشت یعنی رقمی معادل هفتاد و هفت میلیارد تومان . این رقم چیزی در حدود دو درصد فساد مالی مربوط به سه هزار میلیارد تومان است و این رقم همچنین تقریبا هفت درصد هزینه ساخت پل صدر است اگر فرض کنیم هزینه ساخت این پل طبق گفته مازیار حسینی معاون شهردار تهران در اردیبهشت 1390 دست کم 1000 میلیارد تومان بوده باشد.

◀️دولت شیلی یکی از فاسد ترین کشورهای آمریکای لاتین است . چنانچه سازمان «شفافیت بین الملل» طی گزارشی از نمودار «شاخص ادراک فساد» در سال 2015 اعلام کرد که شیلی رتبه 21 را از بین 175 کشور کسب کرده است؛(خبرگزاری فارس ،۹۴/۰۷/۲۷)
@sahatzist
◀️کشورهاي‌ درحال‌ توسعه‌ از سرمايه‌ انساني، بيش از سرمايه فيزيکي بهره‌ دارند بر اساس آمار، سرمايه انساني، نقش اول ثروت‌ آفريني در کشورهاي توسعه يافته را با 67 درصد به خود اختصاص داده‌است، در حالي که سهم منابع طبيعي و فيزيکي صرفاً 33 درصد است. اين‌ سرمايه‌ است‌ که‌ مي‌تواند به‌ عنوان‌ پشتوانه‌ حرکت هاي‌ بزرگ‌ اجتماعي‌ قرن‌ بيست‌ و يکم‌ قرار گيرد.

◀️دولت شیلی به عنوان یکی از فاسد ترین دولت های آمریکای لاتین این هزینه 22 میلیون دلاری را بدون لحظه ای درنگ پرداخت کرد تا اتباع این کشور نجات یابند و همانطور که رییس جمهور شیلی که در محل حاضر بود گفت خانواده هایشان را در آغوش بگیرند . نکته ی قابل توجه در این ماجرا این است که همین شیلی تا چند سال پیش تحت حاکمیت پینوشه ای بود که نه تنها دیناری برای نجات مردمش حاضر نبود خرج کند بلکه هر جا که لازم بود قربانیشان هم می کرد . جنایات بیشمار او که فقط با هدف ماندن بر سر قدرت بود هرگز از حافظه ی تاریخ زدوده نخواهد شد .
@sahatzist
◀️اگر گفته شود توجه کشورها به منابع انسانی خود یکی از شاخص های توسعه یافتگی است سخنی به گزاف گفته نشده است. یکی از شاخص های با اهمیت توسعه احترام به منایع انسانی است. این احترام نه فقط وظیفه ساختارهای دولتی بلکه به عهده افکار عمومی نیز خواهد بود. کما این که در حادثه شیلی روزنامه ها و رسانه ها نیز از همان ابتدا چنان حادثه را تحت پوشش قرار دادند که دولت نیز ناچارا مربوط به برعهده گرفتن آن شد. اهمیت نجات معدنچیان در اثر ممارست افکار عمومی و رسانه های مستقل و همچنین تلاش های دولتی نه تنها این حادثه را تبدیل به تراژدی نکرد بلکه آن را تبدیل به حماسه ای ملی نمود.
در نهایت می توان گفت که رفتار تک تک افراد جامعه دربرابر حادثه معدن گلستان می تواند شاخص مناسبی برای سنجش توسعه بافتگی باشد.
ساحت زیست

#ایمان_معمار

http://uupload.ir/files/160i_ساحت_زیست_11.jpg