اگر تمام سوخت‌های فسیلی سوزانده شوند ….. منبع: روزنامه گاردین*. مترجم: مسلم یوسف زاده

اگر تمام سوخت های فسیلی سوزانده شوند...

منبع: روزنامه گاردین*
مترجم: مسلم یوسف زاده

@sahatzist
بنا بر یک پژوهش تازه، اگر تمام سوخت های فسیلی سوزانده شوند، سیاره زمین می تواند با افزایش دمای سوزاننده 10 درجه سانتیگرادی مواجه شود، به صورتیکه مناطقی از آن غیر قابل سکونت شوند و آسیبی اساسی به سلامت انسان، منابع غذا و اقتصاد جهانی وارد شود.
بر اساس یافته های این پژوهش، قطب شمال، که هم اکنون به سرعت در حال گرم شدن است، در بدترین سناریو بسیار گرمتر خواهد شد (تا حدود 20 درجه سانتیگراد در سال 2300).
تاکارزینا توکارسکا، پژوهشگر دانشگاه ویکتوریای کانادا که این پژوهش را سرپرستی کرده است می گوید: "فکر می کنم مهم است که بدانیم چه خواهد شد اگر برای مهار تغییرات اقلیمی اقدامی انجام ندهیم. با اینکه ما توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس را داریم، هنوز هیچ اقدامی انجام نشده است. [این پژوهش] یک پیغام هشدار دهنده است."

@sahatzist
کربنی که از سوزاندن سوختهای فسیلی منشر شده است، باعث گرمایش قابل توجه جهانی شده است، به طوریکه سال 2016 به طور قطع رکورد سال 2015 به عنوان گرمترین سال ثبت شده را خواهد شکست در حالی که 2015 نیز خود رکورد سال 2014 را شکسته بود. اخیرا مطالعات دیگری نیز نشان داده اند که موجهای گرمایی شدید می توانند در مناطقی مانند خلیج فارس آب و هوا را به شرایطی خارج از توان تحمل انسان سوق دهند و این مناطق را غیر قابل سکونت سازند.

@sahatzist
دسامبر سال گذشته کشورهای جهان در پاریس توافقی انجام دادند تا افزایش دمای جهانی را تا 2 درجه سانتیگراد محدود کنند که معادل انتشار یک تریلیون تن کربن در جو است. اگر روند کنونی انتشار کربن ادامه یابد، تا پایان این قرن این انتشار بالغ بر 2 تریلیون تن خواهد گردید.
پژوهش جدید که در نشریه "Nature Climate Change" منتشر شده است، اثر انتشار 5 تریلیون تن کربن را بررسی می کند. این میزان تنها کمترین برآورد انتشار کربن در اثر سوختن منابع تا کنون شناخته شده سوخت های فسیلی را در بر می گیرد و شامل منابعی که احتمالا کشف خواهند گردید و یا بوسیله تکنولوژیهای جدید قابل استخراج خواهند بود نمی شود.

@sahatzist
گرمایش پیش بینی شده با این مدل ها در تمام جهان یکسان نیست. در قطب شمال، در طول سال، میزان بالاتر دی اکسید کربن سبب 17 درجه سانتیگراد افزایش دما می شود و اثر گازهای گلخانه ای دیگر نیز 3 درجه سانتیگراد دیگر بر این میزان خواهد افزود. این افزایش دما بالاتر از میزانی است که توسط مدل های نادقیق تر قبلی، که در مدل کردن چگونگی گرمایش اقیانوسها دقت کمتری داشتند، پیش بینی شده است. در ماه فوریه قسمت هایی از قطب شمال دمایی به میزان 16 درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال را ثبت کرده بودند.

@sahatzist
گرمایش حاصل از سوزاندن تمام سوخت های فسیلی، همچنین تاثیر بزرگی بر میزان بارش دارد. پژوهش جدید کاهش میزان بارش در بخشهایی از آمریکای مرکزی و آفریقای شمالی تا بیش از دو سوم و در بخش هایی از استرالیا، حوزه مدیترانه، آفریقای جنوبی و آمازون تا بیش از نصف را نشان می دهد.
توماس فرولیکر از دانشگاه ای تی اچ زوریخ سوئیس که در پژوهش اخیر مشارکت نداشته است، می گوید:" با دانستن این موضوع که انتشار حاصل از سوخت های فسیلی می تواند مسبب افزایش دمایی بالاتر از هدف [2 درجه سانتیگرادی اجلاس پاریس] شود، سیاست گذاران می باید دید شفافی از خطرات ایجاد شده در مقیاس زمانی یک دهه و یک قرن، در صورتیکه سیاست موثری در زمینه تغییرات اقلیمی اتخاذ نشود، داشته باشند. به کار گرفتن بی قاعده منابع سوخت های فسیلی می تواند به تغییرات قابل توجه و عمیقتر اقلیمی منجر گردد."
این مطلب به صوزت اختصاصی برای ساحت زیست ترجمه شده است. لطفا در صورت استفاده نام منبع را ذکر بفرمایید.


@sahatzist

http://s1.upzone.ir/19604/7360.jpg
* http://www.theguardian.com/environment/2016/may/23/world-could-warm-by-massive-10c-if-all-fossil-fuels-are-burned