سرنوشت فعالین محیط زیستی: قتل، ضرب و شتم و بازداشت در گمنامی!

سرنوشت فعالین محیط زیستی: قتل، ضرب و شتم و بازداشت در گمنامی!
@sahatzist
🔴نشریه گاردین تحقیقی جدید درباره قتل طرفداران محیط زیست منتشر کرده که نشان می دهد بر خلاف تصور رایج دفاع از طبیعت به هیچ وجه بدون هزینه نیست. طبق تحقیقات این نشریه سال گذشته میلادی به طور متوسط هر هفته 4 فعال زیست محیطی به قتل رسیده اند و این به جز کسانی است که مورد ضرب و شتم قرار گرفته و مجروح شده اند.
@sahatzist
🔴آمارهای این پژوهش نشان می دهد 197 نفر از کسانی که صرفا فعالیت محیط زیستی می کرده اند در سال 2017 به قتل رسیده اند . به این معنی که گاهی ممکن است مطالبات زیست محیطی همراه با خواسته های سیاسی و اقتصادی شود _همان طور که در ناآرامی های اخیر ایران به وقوع پیوست و عده ای بر نقش بحران خشکسالی بر تشدید نارضایتی ها تاکید داشتند_ و کشته و زخمی هایی بر جای بگذارد که در آمار منتشر شده نشریه گاردین لحاظ نگردیده است. قدر مسلم به جز قتل هایی که گزارش نشده اند مواردی که این فعالین تهدید به مرگ و شکنجه شده اند یا به وسیله آدم ربایی و بازداشت نتوانسته اند به فعالیت خود ادامه دهند نیز در این پژوهش بررسی نشده اند.
@sahatzist
🔴نکته جالب توجه دیگر در این تحقیق افزایش 4 برابری قتل فعالین محیط زیستی به نسبت 15 سال پیش یعنی سال 20002 است. به این ترتیب می توان انتظار داشت به همان نسبت که شرکت ها و دولت ها برای تامین منافعشان بر منابع طبیعی زمین بیشتر فشار می آورند برخورد آنها با مدافعان طبیعت نیز همراه با خشونت بیشتری می شود
@sahatzist
🔴درباره جغرافیای وقوع قتل ها نیز می توان گفت مناطق جنگی کشورهای در حال توسعه قتل گاه اصلی هر نوع مطالبه گری محیط زیستی است که در این میان کشورهای آمریکای لاتین مقام اول را دارند. بدین ترتیب مافیای چوب را شاید بتوان نامزد اصلی خشن ترین برخوردها دانست در کنار جنگلخواران ، معدن داران با 36 قتل می توانند جزو علت های اصلی مرگ یک فعال زیست محیطی قلمداد شوند و در نهایت شکارچیان غیر مجاز به خصوص در قاره آفریقا خشونت آمیز ترین برخوردها را با محیط زیست گرایان داشته اند. هند ، ترکیه، برزیل، کلمبیا، پرو ، کنگو ، تانزانیا از کشورهای اصلی وقوع جنایت بر علیه فعالین محیط زیستی هستند.
@sahatzist
🔴لازم به توضیح است که در ایران به دلیل بحران های مختلف بعد از انقلاب هر نوع اعتراضی بلافاصله رنگ و بوی سیاسی و امنیتی گرفته و امکان تفکیک خشونت بر علیه فعالین محیط زیست از سایر گروه های اپوزوسیون وجود ندارد با این حال می توان مدعی شدن اگرچه پژوهش مستقل و بیطرفی درباره خشونت بر علیه فعالین محیط زیستی صورت نگرفته اما کشتار و آزار محیط بانان را که در خلاء قانون حفاظت از از محیط زیست و محیط بانان صورت می گیرد می توان از عوامل اصلی قتل محیط زیست گرایان به شمار آورد. هرچند که تفکیک فعالیت های داوطلبانه از وظایف شغلی در این ادعا می تواند تاثیرگزار باشد.
ساحت زیست

https://www.theguardian.com/environment/2018/feb/02/almost-four-environmental-defenders-a-week-killed-in-2017?CMP=twt_a-environment_b-gdneco