سگ کشی یک امر سیاسی است... منبع: تارنمای روزنامه بهار …. ۱

سگ کشی یک امر سیاسی است.

منبع:تارنمای روزنامه بهار

#ایمان_معمار

1. در چند سال گذشته اظهار نظر افراد شناخته شده در باره عقیم سازی افرادی که همه آن ها را می توان زیرعنوان کلی "نابهنجار" و "کج رو" قرارداد، مایه مناقشات بسیاری درباره نسبت این عمل با "امر اخلاقی " شده است. سرنوشت ناخوشایند و تقریبا محتمل فرزندان این افراد و احتمال بازتولید کجروی و یا شیوع امراض مختلف توسط آنان، خمیرمایه اصلی منطق موافقین عقیم سازی است. من مایلم این مباحث را به دلایلی که ذکر خواهم کرد ادامه بحث های گذشته در باره عقیم سازی سگان ولگرد یا طرح های مختلف سگ کشی فرض کنم با این توضیح که این نوشتار نه به دنبال نفی یا اثبات "اخلاقی بودن یا نبودن" این امور، بلکه به دنبال پیش بینی دنباله منطقی این برخوردها در آینده است.
2. در منطق با موضوعی روبرو هستیم به نام "تالی فاسد" به این معنی که یک امر مطلوب می تواند در اثر پیامدهای بعدی آن نامطلوب تلقی گردد. برای مثال برای انسان تشنه خوردن آب یک امر بسیار مطلوب است اما اگر به علت مشکلات فیزیولوژیکی نتواند ادرار خود را دفع کند و یا از سرویس بهداشتی محروم باشد همین امر مطلوب برای او نامطلوب می شود. بسیاری از از امور در زندگی ما نیز چنین اند . "عواقب بعدی" به همان اندازه "آثار فعلی" برای ارزیابی یک کنش مهم هستند.
@sahatzist
3. بهنجار بودن یا نبودن در همه جوامع یک امر نسبی است. برای مثال نگاه نفرت آمیز یک مرد به همسرش در یک کشور توسعه یافته ممکن است همان قدر نابهنجار قلمداد شود که شکستن دست یک زن توسط همسرش در کشوری مثل سومالی. مثال های زیادی را می توان از نسبی بودن تفاوت معیارهای هنجار و نابهنجار در کشورهای مختلف و یا حتی دو دوره زمانی در یک کشور ذکر کرد. چنانکه همه به یاد داریم بیست سال پیش خانواده دارای ویدئو از طرف عده زیادی از مردم و رسانه های دولتی خانواده ای مستعد فساد اخلاقی و نزدیک به نابهنجار در نظر گرفته می شدند. از طرف دیگر جوامع نابهنجاری را به نسبت "متوسط جامعه" در نظر می گیرند یعنی اگر قد نرمال یا بهنجار جامعه ای دومتر است میانگین قد افراد جامعه به دومتر نزدیک است. در این جامعه افرادی که زیر یک متر قد دارند احتمالا کوتاه قد و نابهنجار به لحاظ فیزیولوژیکی قلمداد می شوند که حذف آنها می تواند باعث افزایش میانگین قد گروه شود. اما در این صورت احتمالا افرادی که قدی در حدود یک متر و بیست سانت دارند"نابهنجاران جدید" شمرده خواهند شد.
4. انگلیسی ها ضرب المثلی دارند که : "آن‌که سوار ببر می‌شود، هرگز نمی‌تواند از آن پیاده شود". در این پند اخلاقی سوار بر ببر شدن به این معنا مذموم است که اگرچه هیچ کس جرات نزدیک شدن به فرد ببر سواررا ندارد و او یکه تاز میدان خواهد بود، اما در نهایت اگر خودش هم روزی تصمیم به پیاده شدن بگیرد قربانی مرکب خویش خواهد شد و تا لحظه مرگ مجبور به ماندن در پشت ببر است. هر نوع منطق و استدلالی که مبنی بر "حذف به دلیل احتمالات آتی" باشد همانند سوار شدن بر ببراست. این منطق که اسپیلبرگ سال ها قبل با فیلم گزارش اقلیت آن را به سخره گرفت عواقب وحشتناکی در آینده پیدا خواهد کرد که از منافع فعلی آن بسیار بیشتر است. چراکه وقتی ماشین حذف به حرکت در آمد ابتدا از حیوانات ولگرد شروع خواهد کرد و بعد به انسان های ولگرد خواهد رسید اما ازآنجا که این ماشین غیرقابل توقف است، در مرحله بعد به سراغ معلولین ذهنی و جسمی می رود، سپس با عوض کردن مفاهیمی مثل ولگرد و نابهنجار به سراغ انسان های کمتر نزدیک به "متوسط جامعه" می رود و با حذف دگراندیشان و اقلیت های مذهبی و قومی یک جامعه همه را تبدیل به افرادی یک شکل و یک دست خواهد کرد. این منطق شبیه به آن چیزی بود که هیتلر به کار بست و عواقب آن را شاهد بوده ایم.به این معنی عقیم سازی تالی فاسد دارد.
@sahatzist
5. چه کسی می تواند تضمین دهد بعد از شیوع منطق عقیم سازی نابهنجارها اعم از حیوانات ولگرد و بعد از آن روسپیان خیابانی و معتادان کارتن خواب، مرحله بعد افرادی نباشند که به صورت تفننی مخدر استفاده می کنند یا زنانی که روسپی گری را نه به عنوان یک شغل بلکه به عنوان کمک خرج در پیش گرفته اند؟ و بعد آرام آرام کار به جایی برسد که مثلا افرادی با کشیدن ده نخ سیگار در روز، استفاده یک بار در سال از مشروبات الکلی، درآمد کمتر از پایه حقوق ، تحصیلات کمتر از