وزارت دولا دولا!

وزارت دولا دولا !

🔴قسمتی ازسخنان رضا اردکانیان در نشست «فراکسیون نظارت بر اجرای برنامه‌های توسعه» +توضیحات ساحت زیست:
@sahatzist
🔸اگر کمیته امنیت آب تشکیل می‌دهیم و در این عرصه دچار ناامنی هستیم، علت به وجود آمدن این شرایط خودمان هستیم. البته تغییر اقلیم نیز اثرگذار است، ولی باید توجه داشت اگر مشکلی را به دست خودمان ایجاد کردیم، راه‌حل آن نیز در دست ما است.
@sahatzist
🔸علاوه بر فرصت نیروی انسانی، این فرصت را داریم که مشکلات خودساخته را برطرف کنیم. در گذشته مرکز قنات را احیا کردیم زیرا این موضوع، نیاز امروز کشور است.توجه به قنوات، دو پیام مهم به مردم و بخصوص جوانان دارد. اولا متوجه می‌شویم که موضوع کم‌آبی با ما همزاد است و ربطی به سیاست‌ها ندارد؛ اگرچه باید اشتباهاتمان را تصحیح کنیم و پیام دیگر آن است که پدران ما توانستند بر مشکل کم‌آبی غلبه کنند و با طبیعت هماهنگ شوند؛ ما نیز محکوم هستیم تا به این هدف دست یابیم.

🔸برای حل مشکل آب باید برخی اقدامات را انجام دهیم و از انجام برخی اقدامات نیز خودداری کنیم، از جمله اقداماتی که نباید انجام دهیم، آن است که مسائل بزرگ را ساده‌سازی نکنیم و به صورت استانی به آنها توجه نداشته باشیم. مجموعه نهادهایی مانند حفاظت از محیط‌زیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت به همراه وزارت نیرو، نباید از یکدیگر جدا شود، بلکه باید با نگاه وسیع، مشکلات را برطرف کنیم.
@sahatzist
🔸گفتمان اساسی برنامه من در وزارت نیرو آن است که به گذشته نگاه منتقدانه و منصفانه داشته باشیم.

توضیحات ساحت زیست

🔴🔴🔴استفاده از الفاظ مبهم و دوپهلو که هر کس می تواند از آن تعابیر دلخواه خود را استنتاج کند یکی از آفت های بزرگ سیاست ورزی علی الخصوص از نوع وطنی آن است. برای مثال به این جمله توجه کنید"گفتمان اساسی برنامه من در وزارت نیرو آن است که به گذشته نگاه منتقدانه و منصفانه داشته باشیم"

طبیعی است هم منتقدان کارنامه وزارت نیرو و آقای اردکانیان و هم موافقان سیاست های گذشته از این گزاره برداشت های دلخواه خود را خواهند داشت. منظور از نگاه منصفانه به گذشته دقیقا چیست؟

یک "کارنامه مدیریتی " تحت چه شرایطی می تواند مورد عنایت نگاه منصفانه قراربگیرد یا نگیرد؟

مثلا اگر مجموعه ای از سیاست های غلط اقتصادی باعث ورشکستگی مالی کشوری و افتادن آن به دام تورم های افسارگسیخته و هرج و مرج های شهری و حتی فروپاشی سیاسی شود چه گونه می توان به "کارنامه مدیریت اقتصادی "آن کشور نگاه منصفانه داشت؟

اگر سیاست های حکمرانی سلسله ای از پادشاهان در گذشته منجر به تجزیه و عقب ماندگی ایران شده باشد چه گونه می توانیم نگاه منصفانه از غیرمنصفانه را در نقد آن سلسله پادشاهای مرزبندی کنیم؟
@sahatzist
این را باید در نظر بگیریم که در بدترین نظام های سیاسی و حکمرانی شناخته شده و در حکومت های کاملا فاسد و توتالیتری همچون صدام حسین و معمر قذافی و کیم جونگ اون هم شاید بتوان نقاط مثبتی یافت و اشاره به آن نقاط مثبت را نقد منصفانه پنداشت، اما واقعیت نگاه منصفانه چیز دیگری است.

نگاه منصفانه وقتی اعمال می شود که اصول بدیهی مدیریت در هر حوزه ای از قبیل نگاه علمی و جامع و مشورت با کارشناسان مختلف و استقبال از نگاه منتقدان و شایسته سالاری و شفافیت از مبدا تا انتهای تصمیم گیری و ...رعایت شده باشد اما نتیجه کار برخلاف پیش بینی ها رخ داده باشد. در این صورت می توان رویکرد منصفانه را برای نقد عملکر گذشته به کار برد. حالا آیا واقعا نظام حکمرانی آب ما شایسته این نوع نقد هست؟ آیا پیامدهای بحران آب چیزی کمتر از ورشکستگی مالی و سیاسی دارد؟

آیا می توان گفت کسانی همچون اردکانیان از این کلمات برای این استفاده می کنند تا هر وقت که نوبت حساب رسی عملکرد رقیبانشان در مجموعه وزارت نیرو و سایر بخش های مربوط به حکمرانی آب رسید، روش نقد موشکافانه لحاظ شود و هر زمان هم که نوبت به ارزیابی عملکرد خود و هم پیمانان سیاسی و حزبی شان رسید این نگاه منصفانه اعمال شود؟
@sahatzist
برای فعالین و دلسوزان محیط زیست دست کم تا کنون تفاوتی زیادی بین وزارت نیروی گارگزاران و دولت اصلاحات و معجزه هزاره سوم و تبدیر و امید نیست. سیاست ها در همه این دوره های تغییرات اساسی نداشته بیشتر مربوط به کم شدن یا افزایش نرخ "بحرانی شدن " وضعیت آ