به مناسبت روز درخت کاری: درخت بهتر است یا ثروت؟!!!

به مناسبت روز درخت کاری : درخت بهتر است یا ثروت ؟!!! کدام را انتخاب می کنید، چهل میلیون تومان پول یا هفت سال عمر بیشتر یا ده اصله درخت ؟
@sahatzist
این مطلب برشی است از مقاله "چه گونه درختان آراممان می کنند"نوشته #آلکس_هاچینسون

منبع : صفحۀ «اندیشه» شمارۀ ۵۷۴ مجلۀ همشهری جوان

✅ در سال ۱۹۸۴ پژوهشگری به‌نام راجر آلریش متوجه روندی عجیب شد. این روند در بیمارستانی در حومۀ شهر پنسیلوانیا در میان بیمارانی جریان داشت که بعد از عمل کیسۀ صفرا در حال بهبودیافتن بودند. آن‌هایی که اتاق‌هایشان مشرف به درختان برگ‌ریز بود، نسبت‌به کسانی که در اتاق‌های مشابهی بستری بودند که پنجره‌هایشان به‌سمت دیوار باز می‌شد، به‌طور میانگین تقریباً یک روز زودتر مرخص شده بودند. نتایجْ شگفت‌انگیز به نظر می‌رسید و درعین‌حال بدیهی؛ چراکه قطعاً دورنمایی پر از دارودرخت بیش از دیواری آجری و خسته‌کننده، اثر درمانی دارد. هر خاصیت شفابخشی که درختان داشته باشند، چطور تأثیرش از پشت پنجره‌ای شیشه‌ای منتقل می‌شود؟
@sahatzist
✅این همان معمایی است که زمینۀ پژوهشی جدید را فراهم کرد. نتایج این پژوهش در مجلۀ ساینتیفیک ریپورت به انتشار رسید و گروهی از پژوهشگران در امریکا، کانادا و استرالیا با مدیریت مارک بِرمن ، استاد روان‌شناسی دانشگاه شیکاگو، دست‌اندرکارِ آن بودند. در این پژوهش دو دستۀ بزرگ از داده‌های مربوط به شهر تورنتو با هم مقایسه شدند. هر دو دستۀ این داده‌ها، محله‌به‌محله جمع‌آوری شده‌بودند. اولین ملاک‌ْ میزان تراکم فضای سبز بوده است که بر اساس تصاویر ماهواره‌ای و نیز لیست جامعی از تمام پانصدوسی‌هزار درختِ کاشته‌شده در زمین‌های عمومی مشخص شد. دومین ملاکْ میزان سلامتی بوده است که بر اساس بررسی دقیق نودوچهارهزار پاسخ‌دهنده ارزیابی شد. بعد از کنترل متغیرهای درآمد، تحصیلات و سن، برمن و همکارانش نشان دادند که ده درختِ بیشتر در هر قطعه‌زمینِ مفروض، برابر است با ارتقای یک‌درصدیِ احساس سلامتی در ساکنانِ آن منطقه. برمن به من گفت: «برای اینکه بتوانیم همین میزان ارتقا را با پول به دست بیاوریم، باید به هر خانوار در آن منطقه ده‌هزار دلار بدهیم یا مردم را هفت سال جوان‌تر کنیم.»
@sahatzist
✅بااین‌همه جالب‌ترین چیز دربارۀ این داده‌ها یکی از نکات ظریف آن است. تقریباً فقط درختانی در افزایش سلامتی نقش داشته‌اند که در میان خیابان یا حیاط‌های جلوی خانه‌ها کاشته شده بودند؛ یعنی جاهایی که بسیاری از مردم از جلوی آن‌ها عبور می‌کردند. بر اساس تحلیل فوق به نظر می‌رسد درختانی که در حیاط‌های پشتی یا پارک‌ها بودند، اهمیت چندانی در ارتقای سلامت نداشته‌اند. چنین اثری می‌تواند به این علت باشد که درختانِ کنار جاده تأثیر بیشتری بر کیفیت هوای پیاده‌روها دارند یا به این خاطر که خیابان‌های پردارودرختْ مردم را تشویق می‌کنند که بیشتر پیاده‌روی کنند. اما برمن مشتاق است فرضی را مطرح کند که برمی‌گردد
به نتیجۀ تحقیقات آلریش دربارۀ پنجره‌های بیمارستان: شاید فقط کافی است به یک درخت نگاه کنیم.
#درخت
#مارک_برمن
@sahatzist

http://uupload.ir/files/6bdl_more-reasons-choose-green-roof.jpg