روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی: ۲۴ اکتبر برابر با سوم آبان

روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی: 24 اکتبر برابر با سوم آبان
@sahatzist
تغییرات اقلیمی از خصوصیات ذاتی سیاره زمین است و تولید گازهای گلخانه‌ای و گرمایش زمین از واقعیت‌های انکارناپذیر عصر مدرن می‌باشند که تحت تأثیر فعالیت انسان رخ داده است. «روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی» روز اقدام برای کاهش میزان دی‌اکسیدکربن در همه نقاط و توسط همه افراد است که در آن مردم بنام مبارزه برای کاهش تغییرات اقلیمی از هیمالیا تا صخره‌های مرجانی و ‌از کودکان تا سیاستمداران زنگ‌ها را به صدا در آورده و عدد 350 را بر کوه و دشت و دریا نقش میزنند و به هر شیوه‌ای از مسئولین حکومت‌ها می‌خواهند تا کاری کنند که سطح دی‌اکسیدکرین به زیر 350 کاهش یابد. سازمان غیرانتفاعی 350 این فعالیت‌ها را هدایت و رصد می‌کند.

روز دوم آبان (24 اکتبر) هر سال، روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی است. در این روز انسان‌ها بصورت مستقیم (اقدامات زیست‌محیطی) یا غیرمستقیم (فعالیت‌های هنری) برای مقابله با گرمایش زمین بویژه به روش کاهش تولید دی‌اکسیدکربن به اقدام می‌پردازند. مردم در این روز به بهانه‌های مختلف درخت می‌کارند. هنرمندان آثار هنری خود را در قالب زمانی 3 دقیقه و 50 ثانیه خلق می‌کنند. معتقدین به باورهای مذهبی در مساجد و معابد در مورد نیاز‌های زیست‌محیطی زمین دعا می‌کنند. دانش‌آموزان گرد هم جمع می‌شوند. شرکت‌کنندگان در مراسم عدد 350 را روی چترهای خود حک کرده و تجمع می‌کنند و غواصان در عمق دریاها این عدد را بر کف دریا حک می‌کنند. هدف تمام این فعالیت‌ها آن است که نشان دهیم که ایجاد یک جنبش اقلیمی جهانی امکان پذیر است و بدین شیوه بتوان یک دستور کار محکم و صریح در برابر نشست‌های سران سازمان ملل بوجود آورد تا در این باره تصمیم بگیرند.
@sahatzist
تغییر اقلیم
تغییر اقلیم (Climate change) به تغییر در توزیع آماری الگوهای بارندگی گفته می‌شود که برای یک دوره طولانی (چند دهه تا چند میلیون سال) ادامه یابد. تغییرات اقلیمی به معنی تغییر در شرایط آب و هوایی یا تغییر زمانی نزولات در درازمدت می‌باشد که نتیجه آن شرایط جوی سخت‌تر یا سهل‌تر می‌باشد. تغییرات اقلیمی ناشی از عواملی از قبیل فرایندهای بیوتیک، تنوع در تشعشعات خورشیدی رسیده به زمین، تکتونیک صفحه‌ای و انفجارات آتشفشانی است. در دهه‌های اخیر برخی فعالیت‌های انسانی اثر قابل توجهی بر تغییرات اقلیمی داشته‌اند که آن را به نام «گرمایش زمین» می‌شناسیم. دانشمندان از طریق مشاهده و توسعه مدل‌های تئوریک به درک شرایط اقلیمی گذشته و آینده و نیز تغییرات آن می‌پردازند.
@sahatzist
سازمان 350
دی‌اکسیدکربن از طریق ایجاد اثر گلخانه‌ای‌ نقش مهمی در گرمایش زمین دارد. تا حدود 200 سال پیش سطح دی‌اکسیدکربن جو حدود 275 پی‌پی‌ام‌ بود ولی از انقلاب صنعتی به این طرف، رو به افزایش نهاده و در حال حاضر به 400 پی‌پی‌ام‌ رسیده است. در سال 2012 مقدار آن 2 پی‌پی‌ام‌ افزایش داشته و این روند افزایش همچنان ادامه دارد. آرزوی انسان‌ امروز کاهش سطح دی‌اکسیدکربن به زیر 350 پی‌پی‌ام‌ است. پانل بین دولتی تغییرات اقلیمی (IPCC) در چهارمین گزارش ارزیابی خود برای حفظ گرمایش زمین سطح 450 پی‌پی‌ام‌ را بعنوان سقف آن تعیین کرد. اما «جیمز هانسون» دانشمند مطالعات هوا-فضای ناسا در مقاله 2007 خود اعلام کرد: «سطوح بالاتر از 350 پی‌پی‌ام‌ دی‌اکسیدکربن در جو برای اجتناب از تغییرات اقلیمی ایمن نیست. اگر انسان آرزو دارد که وضع سیاره زمین شبیه آن چیزی باشد که در آن تمدن شکل گرفته و حیات روی آن سازگاری یافته، لازم است مقدار این گار به زیر 350 پی‌پی‌ام‌ کاهش یابد» «سازمان 350» یک سازمان محیط‌زیستی بین‌المللی است که شهروندان جهان را ترغیب می‌کند تا برای کاهش سطح دی‌اکسیدکربن بر رهبران جهان فشار آورند تا سطح آن از 400 به 350 قسمت در میلیون (پی‌پی‌ام‌) کاهش یابد. سازمان 350 توسط «بیل مک‌کیبن» فعال محیط زیست و با هدف ایجاد یک جنبش مردم‌نهاد جهانی تأسیس شد تا آگاهی انسان در مورد تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت بشر را افزایش داده و با رفتار برخی سیاستمداران و سرمایه‌داران مبنی بر رد نقش انسان در افزایش گاز گلخانه‌ای به مقابله برخیزند و تولید دی‌اکسید‌کرین را متوقف سازند تا گرمایش زمین آهسته‌تر شود.
تابستان 2009 «راجندرا پاچوری» اقلیم‌شناس سازمان ملل و رئیس پانل بین‌دولتی تغییرات اقلیمی (IPCC) با اشاره به مفهوم 350 می‌گوید: «بعنوان رئیس این پانل نمی‌توانم موضع خاصی در این زمینه بگیرم. این سازمان بنا بر توصیه ندارد ولی بعنوان ی