🔴رسانه‌ها از طوفان سکوت می‌سازند، از حادثه راننده خواب آلود!

🔴رسانه ها از طوفان سکوت می سازند، از حادثه راننده خواب آلود!
@sahatzist
گروه حقوق بشری "اکنون دموکراسی " در گزارشی به نحوه پوشش رسانه های آمریکایی از طوفان هاروی و ایرما پرداخته و این گزارش را "طوفان سکوت " نامیده است.
این گروه معتقد است که رسانه های تصویری تنها جنبه های فاجعه بار و اغراق آمیز طوفان را منعکس می کنند و از بیان ارتباط بین گرم تر شدن اقیانوس ها در پی گرمایش زمین و در نتیجه ایجاد بادها و طوفان های شدیدتر اجتناب می کنند.
این گزارش 18 رسانه فراگیر شامل 10 روزنامه سراسری 3 هفته نامه و شبکه های تلوزیونی مثل سی ان ان، فاکس نیوز و ...را در طول 8 روز بررسی کرده است .
نکته حالب اینجاست که شبکه هایی مثل ABC و NBC حتی کوچکترین اشاره ای به مفهوم تغییرات اقلیمی و ارتباط آن با فعالیت شرکت های بزرگ نکرده اند!
@sahatzist
🔴یکی از ترفندهای رسانه ها در برخورد با حوادت "زمینه زدایی" است! به این معنی که رسانه ها در برخورد با حوادث و بلایای گوناگون به دلایل مختلف همچون اجبار به تعجیل در خبررسانی، وابستگی های مادی یا سیاسی به گروه های ذی نفع، خودسانسوری و ...حادثه را به خود حاثه تقلیل می دهند. گویی این حادثه هیچ زمینه تاریخی و ریشه های ساختاری نداشته و خلق الساعه و عموما در اثر اشتباهات فردی رخ داده است.
هنوز فراموش نکرده ایم که در ایران نیز قبل از شیوع شبکه های اجتماعی و دسترسی آسان به اطلاعات چه گونه همه حوادث جاده ای و ریلی و هوایی به خواب آودگی راننده یا اشتباه خلیان و عواملی از این دست فروکاسته میشد.
@sahatzist
در غرب اما این پدیده در مورد تغییرات اقلیمی هنوز مورد استفاده است . رسانه ها اشاره نمی کنند که چه گونه تنها 100 شرکت بزرگ عموما غربی یا مورد حمایت ساختارهای سیاسی غرب مسئولیت 70 درصد گرمایش زمین را بر عهده دارند. چه گونه ایدئولوژی جهانی سازی مستتر در سیاست های مالی گروه های مثل جی بیست و اتحادیه اروپا می تواند تغییرات اقلیمی را در کنار نابرابری های اقتصادی و اجتماعی بین شمال و جنوب تسریع کند. در عوض رسانه ها به حجم آب تخلیه شده توسط باران، شباهت اسمی طوفان ایرما و هاروی به یک زوج مسن، سارقینی که از هرج و مرج برای سرقت استفاده می کنند و قهرمان پروری های هالیوودی از نیروهای نجات می پردازند.
@sahatzist
🔴نکته ای که از این ماجرا و گزارش بنیاد "دموکراسی اکنون " باید آموخت این است که هیچ وقت نباید اسیر ترفند برخی رسانه ها در"زمینه زدایی" از بحران هایی مثل خشکسالی ها و آلودگی هوا و مساله پسماندها و فرسایش خاک و دیگر مشکلات زیست محیطی گردید. هیچ کدام از مشکلات زیست محیطی یک شبه اتفاق نیفتاده اند و سابقه و زمینه ای تاریخی در بستر های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی جامعه دارند. مسئول هیچ کدام از این مصائب نیز نه یک شخص و نه یک سازمان و نهاد بلکه نوعی جهان بینی تنیده در ساختارهای حکمرانی چند دهه اخیر است که باید مورد ارزیابی و آسیب شناسی قرار بگیرد.
@sahatzist

#ایمان_معمار
ساحت زیست

برای خواندن گزارش بنیاد "اکنون دموکراسی" می توانید از لینک زیر استفاده کنید.
https://www.democracynow.org/2017/9/12/a_storm_of_silence_study_finds