کج سلیقگی‌های آشنا:

کج سلیقگی های آشنا :
@sahatzist
دکتر محمد فاضلی در پست تلگرامی خود به ماجرای بحث برانگیز دست بوسی آقای حسام الدین آشنا رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و مشاور رئیس‌جمهور ایران پرداخته و سعی در تفسیر و نه توجیه این حرکت نموده است. گزاره های مورد استفاده ایشان که البته پیوسته روی مرزهای تفسیر و توجیه حرکت می کند بدین شرح است:(متن کامل مطلب ایشان و نقد های وارده را از لینک انتهای مطلب می توانید بخوانید)

@sahatzist
1️⃣ "حسام الدین آشنا به یک سنت حوزوی و رایج عمل کرده است"
سنت ها مکان مندند . به این معنی بسیاری از سنت های مثلا شب زفاف از حیوان قربانی گرفته تا مراسم حجله اگرچه به لحاط فرهنگی برای مردم متعلق جغرافیایی آن ارزشمند محسوب می شوند اما در نگاه دیگران الزاما چنین حکمی را پیدا نمی کنند. آقای آشنا سنت دست بوسی را نه دریک جمع حوزی و مکان حوزوی و به دور از چشم افکار عمومی غیرحوزوی و غیرسنتی بلکه دربرابر دید رسانه ها به جای آورده و گویا به دلایلی در این به جای آوردن عمد و اغراق هم داشته است. به این ترتیب ایشان عامدانه خود را در معرض تفسیر دیگران عیرحوزوی قرارداده است و اکنون نباید از این "تفسیر شدن ها " برنجد.
@sahatzist
2️⃣-"در اینترنت تصاویر زیادی از دست بوسی اساتید هنر و اندیشه و ..وجود دارد"
اول اینکه اساتید مورد اشاره استاد فاضلی که بر دستشان بوسه خورده است کوچکترین سهمی در ساختار قدرت ندارند و عموما به لحاظ اقتصادی نیز در جایگاهی نیستند که بتوانند وسوسه دست بوسی را برانگیزانند . آیا شعور عام جامعه آیت الله جنتی را به هنرمندی یا استاد فلسفه و حتی دروس اسلامی بودن می شناسد یا جایگاه عمومی حضرتشان نزد افکار عمومی ناشی از موقعیت ایشان در ساختار سیاسی است؟
و نکته دوم اینکه منطق معروفی هست به این مضمون که تعداد افراد پیرو یک رفتار یا تفکر غلط میزانی برای اعتباریخشی به آن تفکر غلط نمی تواند باشد. کما این که سنت ختنه زنان در بعضی مناطق جایگاه بالایی دارد و بسیاری از نخبگان آن جامعه نیز آن را انجام می دهند آیا کسی می تواند به صرف تعداد ختنه های انجام شده در بین نخبگان جامعه آن را توجیه کند؟
@sahatzist
3️⃣-"آشنا استاد ارتباطات است و به خوبی به عواقب کار خود آگاه است "
اساتید ارتباطات نیز عاری و خالی از خطا نیستند کما اینکه آقای آشنا با وجود استادی ارتباطات بر سر ماجرای تشبیه مهندس موسوی به عناصر مغضوب اوائل انقلاب در حساب توئئیتری شخصی خود خشم کاربران دنیای مجازی و فرزندان مهندس موسوی را برانگیخت و مجبور به تصحیح سخن خود شد. می توان خوشبین بود که ایشان همانند اشتباه چندی پیش خود این بار نیز دچار کج سلیقگی با اشتباه محاسباتی شده است و به هیچ وجه اهداف منفعت طلبانه نداشته است.
@sahatzist
4️⃣"دست بوسی ایشان جهت کاهش فضای دوقطبی، نشان دادن احترام به رقیب بازنده علی رغم اختلافت سیاسی و ....است"
نشان دادن اینکه "علی‌رغم اختلاف سلیقه سیاسی، محترم شمردن مخالفت بر جای خود باقی است" غیر از دستبوسی اغراق شده چه روش های دیگری در سپهر سیاسی کشور می تواند داشته باشد؟ آیا من بعد اگر اصلاح طلبان خواستند نشان دهند که به رقیب احترام می گذارند الزاما باید به دست بوسی زعمای اصولگرا بروند؟ آیا پایین آوردن سطخ تنش روش دیگری غیر از دست بوسی ذی نفوذان جناح رقیب ندارد؟
آیا این کار واقعا می تواند باعث شود تا از امروز شاهد باشیم تا آیت الله جنتی و اردوگاه اصولگرایان رویکرد متفاوتی نسبت به اصلاح طلبان داشته باشند؟

5️⃣-"دست بوسی حسام الدین آشنا به هیچ وجه برای جلوگیری از اعمال فشار به رئیس جمهور برای برکناری ایشان نیست"
هیچ تضمینی وجود ندارد که در ساخت سیاسی ایران واجدین قدرت حتی اگر رای مردم را پشتوانه خود نداشته باشند نتوانند در کابینه که هیچ حتی در اعضای دفتر رئیس جمهور اعمال نظر کنند. کما اینکه در دولت مهرورز پاک دست مشایی ملقب به جریان انحرافی را به راحتی حذف کردند و در خود کابینه آقای روحانی افراد مختلفی را به دولت تحمیل کردند که خود شما بهتر می دانید چه کسانی هستند. حالا چه قرینه منطقی به جز اعتماد شخصی به آقای حسام الدین آشنا باید توجیه کننده این باشد که دست بوسی ایشان برای ماندن در جایگاه فعلی نیست.ادامه مطلب در لینک پایین صفحه