🔵بامداد خمار آب!. معتاد و کارتن‌خوابی را تصور کنید که صاحب اولاد شده‌باشند

🔵بامداد خمار آب!
@sahatzist
🔸زوج معتاد و کارتن‌خوابی را تصور کنید که صاحب اولاد شده‌باشند. احتمال زیادی دارد که این زوج برای آرام کردن ناراحتی‌های کودک به او مخدر می‌خورانند چرا که مخدر راحت‌ترین و بی‌درسرترین راه ساکت کردن بچه است.
چنین بچه‌ای اگر همیشه ماده مخدر به اندازه کافی به او خورانده شود نه تنها طالب وسایل بازی کودکانه یا تحصیل یا بعدها شغل و ازدواج نخواهد شد بلکه به دلیل اعتیاد و نیاز به ماده مخدر همیشه گوش به فرمان پدر و مادر خود است و کمتر برای آنها از آن جنس گرفتاری‌هایی درست می‌کند که سایر کودکان برای والدین خود ایجاد می‌کنند.
حالا تصور کنید پدر و مادر این کودک که حالا به سن بلوغ رسیده‌است و متوجه تفاوت خود با دیگر کودکان شده. از روش تربیت خود خشمگین است. صدایش کلفت شده، پشت سبیلش سبز شده و با وجود اعتیاد و تغذیه نامناسب هم قدر پدر خمیده و معتادش شده؛ پدر و مادر او تا کی می‌توانند ملزومات نئشگی او را برآورده کنند؟ اگر یک روز نتوانند این کار را بکنند کودک قصه ما چه بلایی بر سر آنها خواهد آورد؟
@sahatzist

🔸 به جای کودک قصه ما می ‌توانید بگذارید ملت ایران از دهه 40 به‌بعد و به جای والدین می توانید دولت‌ها و حکومت‌ها را جایگزین کنید. به جای مخدر چه خواهید گذاشت؟ درست حدس زدید. جواب نفت نیست بلکه آب است.

🔸 در چند دهه گذشته آب، قرص تریاک مردم بوده‌است. در این مدت آب، آب روی آتش خواسته‌های مردم اعم از اشتغال و رفاه و رضایت سیاسی و ...بوده‌است.حالا کفگیر آب به ته دیگ خورده‌ و صدای اعتراض مردم بلند شده‌است. آنها می‌دانند که اعتیاد از خودشان است اما خودشان را مقصر نمی‌دانند زیرا باور دارند از کودکی به آنها مخدر خورانده‌اند.

کشاورزان اصفهانی را ببینید. کشاورز اصفهانی می‌داند که برنج کاشتن در اصفهان اشتباه است. کشاورز سیستانی هم می‌داند با وضعیت کنونی نباید هندوانه بکارد اما باز هم معترض است. او دولت را مقصر می‌داند و اگر دولت فکر کرده‌است که با پرداخت خسارت به کشاورزان شرق اصفهان می ‌‌تواند غائله را بخواباند سخت در اشتباه است.
بعد نوبت ادعای کشاورزان غرب اصفهان است، بعد هم احتمالا نوبت خوزستانی‌ها و سیستانی‌ها و کرمانی‌هاست. این دومینو تمامی ندارد.
@sahatzist

🔸 اما این فقط کشاورزان نیستند که در این سال‌ها آلوده آب شده‌اند. شهرنشینانی که سیفون توالت‌ها و آب جکوزی‌ها و فضاهای سبزشان با آب آشامیدنی سیراب شده و صنعتگرانی که آب کارخانه‌هایشان حتی در دل کویر به‌راحتی تامین شده نیز نئشه آب بوده.اند.

🔸 امروز وقت خماری است. شاید بامداد خماری است. ترک این اعتیاد همانند همه اعتیادهای دیگر نیازمند این است که اول باور کنیم معتادیم و این اعتیاد ما را نابود می‌کند.
بعد محتاج عزم و اراده و تحمل درد است. طرح‌هایی مثل بارورسازی ابرها و انتقال آب و سدسازی از جنس داروهای ترک اعتیاد ماهواره‌ای است که جز تحمیل هزینه و عقب انداختن مسئله اعتیاد کارکرد دیگری ندارند.

🔸ملت معتاد و دولت معتاد جز با گفت و گو درباره وضعیت کنونی و تحمل دردها و رنج‌های رهایی از آن نمی‌تواند از مسئله آب جان سالم به در ببرد.
باور کنیم اعتیاد "بلای خانمان سوز" است به‌خصوص اگر به آب باشد.

🖋 ایمان معمار
@sahatzist
ساحت زیست
تصویر مربوط به نامه نمایندگان استان اصفهان به رئیس جمهور مبنی بر هشدار اتمام
اب شرب 5میلیون نفر از مردم اصهان در مردماه است.

http://uupload.ir/files/2gu9_ساحت_زیست.jpg