تغییر اقلیمی یا تغییر سیستم؟.. قسمت یازدهم.. 🖋 مترجم: مسلم یوسف زاده

تغییر اقلیمی یا تغییر سیستم؟

قسمت یازدهم

🖋 مترجم: مسلم یوسف زاده

به علت دنبال کردن شیداگونه رشد اقتصاد جهانی، هزاران گونه زیستی در معرض انقراض قرار گرفته اند و – در صورتی که تغییرات اقلیمی شدت یابد – سیاره زمین ممکن است برای انسان هم غیر قابل سکونت شود. تلاش ها برای کاستن از انتشار گازهای گلخانه ای در حالی که مقیاس اقتصاد افزایش می یابد به نظر نهایتا تقلایی بیهوده خواهد بود.
@sahatzist

فشار پیوسته برای مقررات زدائی بیشتر از تجارت یکی از نمونه هاست. مقررات زدائی از تجارت نه تنها تغییرات اقلیمی را با مکانیزم های گفته شده در بالا سرعت می بخشد، بلکه اعمال سیاست های کاهش دهنده انتشار گازهای گلخانه ای را نیز برای دولت ها دشوارتر می سازد. به عنوان مثال اغلب قراردادهای بین المللی "تجارت آزاد" بندهای مربوط به حل و فصل مناقشات دولت-سرمایه گذار (ISDS) را شامل می شوند که به ابرشرکت ها اجازه می دهد آن دسته از قوانین محلی و ملی را که منافعشان را کاهش می دهد به چالش بکشند.چنین پرونده هایی در شورای حل اختلاف غیر قابل پیگردی متشکل از سه وکیل تجاری مطرح می شوند.
@sahatzist

ابرشرکتها تا کنون در بیش از 500 مورد از امکانات بند ISDS استفاده کرده اند تا قوانین و مقررات دولتی – شامل قوانین زیست محیطی را به چالش بکشند. عنوان نمونه، به نقل از NAFTA، شرکت آمریکایی Lone Pine Resources، به علت اینکه ایالت کبک برای استخراج گاز طبیعی مهلت قانونی تعیین کرده بود از دولت کانادا درخواست غرامتی 250 میلیون دلاری کرد؛ شرکت بزرگ انرژی سوئدی، Vattenfall اخیرا از دولت آلمان به علت تصمیم به از دور خارج کردن انرژی هسته ای درخواست غرامت کرد؛ پنج سال پیش از آن نیز Vattenfall برای اجتناب از مقررات زیست محیطی ساخت یک نیروگاه ذغالسنگ، از دولت آلمان طلب غرامت 1/5 میلیارد دلاری کرده بود. قوانین مربوط به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از مقررات ISDS مستثنا نمی شوند.
@sahatzist

با این وجود رهبران سیاسی همچنان به شدت به دنبال قراردادهای تجاری هستند که از جمله می توان به ایجاد شراکت ترنس-پاسفیک (TPP) و شراکت تجاری و سرمایه گذاری ترنس-آتلانتیک (TTIP) همزمان با فضل فروشی در باب ضرورت محدود کردن انتشار گازهای گلخانه ای اشاره کرد. طبق گزارشی که اخیرا منتشر شده، "بخش سرمایه گذاری TPP به سرمایه گذاران خارجی، شامل تعدادی از بزرگترین ابرشرکتهای حوزه سوخت های فسیلی حقوق گسترده جدیدی برای به چالش کشیدن قوانین حفاظت اقلیمی اعطا می کند." این معاهدات جدید به میزان زیادی اثرات منفی مقرارات زدائی از تجارت را، از طریق توسعه دایره شمول بند ISDS به منابعی مانند ذغال، نفت و گاز طبیعی در سرزمین های فدرال و آب های سرزمینی، افزایش می دهند.
@sahatzist

ادامه دارد...

#مسلم_یوسف_زاده
#ترجمه
#تغییرات_اقلیمی
#تغییر_سیستم
#تجارت_آزاد
#مقررات_زدائی
#ابرشرکت
#قسمت_یازدهم
@sahatzist

منبع:
www.localfutures.org
http://s1.upzone.ir/15781/B708_NoWTOFairTradeNotFreeTrade.png