🔴🔴 گام‌های خزنده برای نابودی نگین زاگرس

🔴🔴 گام‌های خزنده برای نابودی نگین زاگرس
🔻نایب دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های زیست‌محیطی شهرستان دورود، از تعریض و توسعه‌ی جاده به سمت دریاچه‌ی گَهَر خبر داد و گفت: احداث این جاده و خطر ساخت دو سازه در حاشیه‌ی دریاچه، این زیست‌بوم آبی بی‌نظیر را تهدید می‌کند.
@sahatzist
🔻احسان پارسا، درباره‌ی پیشینه‌ی جاده‌ای که ادامه ساخت آن، باعث نگرانی فعالان محیط‌زیست شده است، گفت: این جاده که به جاده‌ی «مور زرین – تاپله» مشهور است از سمت الیگودرز آغاز شده و تا مرز اشترانکوه و تا محدوده‌ای که «دره دزدان» نامیده می‌شود، امتداد دارد. تا اینجا هیچ مشکلی وجود ندارد و حتّی اگر مسئولان بخواهند این جاده را آسفالت کنند، کسی مخالف نیست. مشکل جایی‌ست که این جاده از مرز اشترانکوه که یک منطقه حفاظت‌شده محسوب می‌شود، تجاوز کرده و برخلاف معیارهای محیط‌زیست به سمت دریاچه گهر در حال پیشروی است.
🔻این فعال محیط‌زیست افزود: 18سال پیش براثر غفلت مسئولان، ساخت این جادّه‌ی خاکی از سمت الیگودرز به طرف سرمنشأ دریاچه‌ی گهر آغاز شد. این جاده هرسال بر اثر سیلاب کارایی خود را از دست می‌دهد و مسئولان به بهانه‌ی خاکبرداری و به‌سازی، هنگام ترمیم جاده، 2 تا 3 کیلومتر به طول جاده اضافه و آن را تعریض می‌کنند، به‌طوری‌که هم‌اکنون، از سمت «دره دزدان» در منطقه‌ی حفاظت‌شده 16کیلومتر به سمت دریاچه پیشروی کرده‌اند. 5کیلومتر از این جاده نیز قبل از ورود به منطقه دره دزدان در منطقه شکار ممنوع واقع شده است.
@sahatzist
🔻پارسا با اشاره به اینکه ساخت جاده با توجیه خاکبرداری و ترمیم با بولدوزر در منطقه حفاظت‌شده ادامه دارد، گفت: تا سال گذشته، ‌طول جاده 18کیلومتر بود امّا سیستم «جی پی اس» نشان می‌دهد که امسال 3 کیلومتر به طول جاده اضافه شده و طول جاده به 21کیلومتر رسیده است که فعالان محیط‌زیست از طریق دادستانی و سایر مراجع قضایی در حال پیگیری این موضوع هستند.
به گفته‌ی وی این نگرانی وجود دارد که با ساخت این جاده به بهانه‌ی توسعه گردشگری، پای زمین‌خواران به منطقه باز شود و دریاچه‌ی گهر و طبیعت بکر آن که با پیگیری دوست‌داران محیط‌زیست از دو سال پیش، ثبت جهانی‌اش در حال پیگیری است، نه‌تنها قابلیت ثبت جهانی شدنش را از دست بدهد بلکه به سرنوشت بسیاری از زیست‌بوم‌های دیگر مبتلا شود.
@sahatzist
🔻آن‌طور که این فعال محیط زیست می‌گوید: سال گذشته از چند سرمایه‌گذار برای اجرای طرح‌های گردشگری ازجمله ساخت هتل دعوت کردند اما دوست‌داران محیط‌زیست با تشکیل کمپین «گهربان» مانع اجرای این طرح‌ها شدند. امسال هم زمزمه‌های اجرای این طرح‌ها به گوش می‌رسد.

🔻پارسا افزود: اداره‌ی کل محیط‌زیست لرستان که ساخت این سازه را در دست دارد در واکنش به اعتراض فعالان محیط‌زیست اعلام کرده که این سازه‌ها برای محیط‌بانی و محل استقرار محیط‌بانان احداث می‌شود(!)، درحالی‌که 9 ساختمان در حاشیه‌ی دریاچه وجود دارد که در حال خراب شدن است و اگر واقعاً محیط‌زیست به‌دنبال ساخت محیط‌‌بانی است چرا این ساختمان‌ها را بازسازی نمی‌کند؟! نقشه‌ی سازه‌های در دست ساخت هم نشان می‌دهد کاربری این سازه‌ها، کاربری پاسگاه محیط بانی نیست...
@sahatzist
🔹🔹منبع: همشهری
⭕️🖋 در چنین مواردی‌ست که می‌توان به حکمت درخشانِ شکل و شمایل نامتعارف اعلام نیاز سازمان محیط زیست در آزمون استخدامی امسال پی برد!
yon.ir/LzO15