‍ 🔴🔴🔴کشوری با بودجه ۳۶۰۰هزار میلیارد تومان حتی پول بنزین بالگرد برای خاموش کردن میراث طبیعی مازندران را ندارد!!!

‍ 🔴🔴🔴کشوری با بودجه 3600هزار میلیارد تومان حتی پول بنزین بالگرد برای خاموش کردن میراث طبیعی مازندران را ندارد!!!

🔴بالاخره آرزوی سرخدارهای جنگل های مازندران پس از 3 روز واندی سوختن محقق شد و بالگرد اطفای حریق آمد تا آتش را خاموش کند؛ اما دستگاه آبگیر بالگرد خراب بود و طیاره بدون انجام هیچ عملیاتی برای خاموش کردن آتش، برگشت.

🔴 اول که بالگردها آمدند تقاضای دریافت هزینه بنزین بالگرد را برای بلند شدن و انجام عملیات اطفای حریق کردند و هنگامی که از این مساله ناامید شدند گفتند بسکت بالگرد خراب است و گالنی که باید آب بگیرد باز نمی شود تا با آن آبگیری کرد و از بالا بر درخت های درگیر آتش ریخت. بعد هم بدون انجام هیچ عملیاتی بالگرد از آنجا رفت و باز هم جنگلبان ها و دیگر نیروهای حاضر، با دست های خالی و بیل وکلنگ به خاموش کردن و مهار جنگل کمک کردند.

🔴این در حالی است که بر اساس قانون، در زمان آتش سوزی منابع ملی، فقط سازمان های منابع طبیعی و محیط زیست وظیفه اطفای حریق را ندارند؛ بلکه تمام دستگاه های اجرایی و کل کارکنان دولت مکلف هستند کمک کنند و اکر توجه نکنند باید به "هیات بدوی تخلفات اداری" معرفی شوند و این شامل تمام افراد و نهادها اعم از لشگری و کشوری می شود. با این همه تمام دستگاه هایی که امکان ارسال بالگرد برای اطفای حریق جنگل را دارند برای انجام عملیات، پیش از حرکت، هزینه بنزین طلب می کنند و سازمان جنگل ها هم که می گوید توانایی پرداخت آن را ندارد

🔴در روز یکشنبه مسوولان منابع طبیعی اعلام کردند که در حدود 15 هکتار از جنگل های سرخدار آمل سوخته است. حالا به طور منطقی به نظر می رسد در این مدت حداقل 30 هکتار سوخته باشد؛ اما با توجه به اینکه همکاران از پیشروی آتش جلوگیری کرده اند؛ اگر هم جلوی پیشروی آتش را در سطح جنگل گرفته باشند باز آتش در عمق درخت های جنگل ریشه دوانده و پیشروی کرده است و قطعا خسارت آتش در عمق سرخدارها، حداقل دوبرابر شده است.

منبع: الهه موسوی -تارنمای اسکان نیوز

✅درباره سرخدارها یا ياقوت جنگل‌هاي شمال:

🔸نام گونه‌ای درخت سوزنی‌برگ است از تیره سرخداریان است.این گونه را می‌توان میراث زنده و شاهکار جنگل‌های طبیعی شمال ایران دانست. از نظر تنوع زیستی و حفظ ذخائر ژنتیکی و بوم‌شناسی یکی از گونه‌های منحصربه‌فرد و مهم منطقه هیرکانی و باقی‌مانده از دوران سوم زمین‌شناسی است.

🔸مطالعات فسیل‌شناسی دیرینگی درختان سرخدار را بالغ بر ۱۹۰ میلیون سال می‌دانند. گفته می‌شود انسان‌های ماقبل تاریخ آن را می‌شناخته‌اند و از برگ آن نوعی ماده سمی تهیه و برای آلوده کردن نیزه‌هایشان استفاده می‌کردند.