دور ریز غذای ایران و سنت گرایی اسلامی

دور ریز غذای ایران و سنت گرایی اسلامی

سید حسن نصر را اندیشمند بزرگ جریان سنت گرایی اسلامی می دانند. او معتقد است که بازگشت به سنت های دینی قدیمی راه برون رفت از بسیاری از مشکلات جوامع اسلامی از جمله مشکلات زیست محیطی است . ادعاهای ایشان محل مناقشات بسیاری است که قصد ورود به آن را ندارم و صرفا نظر ایشان را از این باب بیان کردم تا خبری را به خاطره ای ربط دهم .
@sahatzist
مادر بزرگ مرحوم من از آن آدم های سنتی تمام عیار بود . آمیزه ای از مذهب و خرافات . اما همین آدم هیچ وقت دانه برنجی را و تکه نانی را نمی گذاشت هدر برود و اگر هم نانی بیات می شد می گذاشت برای تیلید آبدوغ خیار و آبگوشت ، هروقت هم که کنار خیابان تکه نانی می دید آن را بر می داشت و می بوسید و می گذاشت کنار باغچه ای یا جایی که حیوانی بتواند بخورد و زیر دست و پا و چرخ های ماشین از بین نرود. این عادت بوسیدن تکه های نان افتاده روی زمین تا مدت ها با من بود اما به مرور وقتی دیدم چه طور در مراکز مختلف آموزشی یا کاری افراد روشنفکر و تحصیل کرده در حالی که درباره تصلب ساختار سیاسی قدرت و راه های برون رفت از جامعه بسته به سمت جامعه باز صحبت می کنند چربی دور دهانشان را با نان پاک می کنند و سطل های آشغال غذاخوری های دانشگاه ها به عنوان مراکز تجمع نخبگان تا چه اندازه مملو از اضافه غذاها و نان هاست، عادت نان بوسی من هم کنار گذاشته شد. گویا اسراف در بین ما ایرانی ها از آن زمان پاگرفت که سبک زندگی خودمان را از سنتی به مرور به مدرن نزدیک کردیم بگذریم که مدرنیته لوازم و متعلقات فرهنگی و فکری داشت و دارد که از آن تهی بودیم. حبر زیر را بخوانید
@sahatzist
🔴🔴معصومه ابتکار : کمتر از یک سوم مواد غذایی ایران به دور ریخته می شود!

تهران - ایرنا - رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست برلزوم اسراف نکردن غذا در جامعه تاکید کرد و گفت: 30 درصد فرآورده های غذایی ما از مزرعه تا سفره هدر می رود و سر از زباله دانی یا پسماند در می آورد.

🌑به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، معصومه ابتکار روز دوشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین المللی قرآن در مصلای تهران افزود: این موضوع بسیار ناگوار برای جامعه اسلامی ما که باید قدردان مواهب الهی باشد، است.‌
وی به فرهنگ و سنت های دینی ما در مورد استفاده صحیح از غذا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مشاهده می کنیم که رتبه جهانی ما در اسراف غذا همپای کشورهای دیگر دنیاست.

🌑ابتکار ادامه داد که ما باید قدردان مواهب الهی باشیم و بدانیم که آب،انرژی و مواد مغذی زیادی صرف شده تا گیاهی مانند گندم بروید تا ما بتوانیم غذای مناسب داشته باشیم و قرآن کریم هم تاکیدات فراوانی بر اسراف نکردن در استفاده ار مواهب الهی دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به ارتباط محیط زیست و آموزه های قرآنی اشاره کرد و گفت: آیات زیادی از قرآن کریم به خلقت، ابعاد مختلف طبیعت، تنوع، گیاهان و جانوران می پردازد.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست بیان کرد: بخش زیادی از سنت های الهی که در قرآن کریم مورد تاکید قرار گرفته، قوانین حاکم بر طبیعت است.

🌑وی اظهار کرد که انسان به عنوان خلیفه الله بداند که نحوه استفاده و بهره برداری از مواهب و منابع باید مسئولانه باشد و انسان باید مسئولیت پذیری در قبال عدم اسراف و تخریب داشته باشد.
ابتکار به برداشت بی رویه از مواهب الهی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بشر در حال برداشت بی رویه از دریا، طبیعت، مراتع، رودخانه ها و کوه ها است و با برداشت بی رویه، طبیعت بشدت آسیب می بیند و تخریب می شود.
وی به بازگشت به آموزه های دینی اشاره کرد و گفت: آموزه های قرانی را باید به زندگی مردم برگردانیم تا از این طریق جلوی اسراف گرفته شود و زمینه استفاده صحیح مواهب الهی فراهم شود.
@sahatzist
ساحت زیست
http://uupload.ir/files/x069_33035_558.jpg