✅به مناسبت ۱۳ بهمن روز جهانی تالاب‌ها: بازنمایی‌های جعلی تالاب در تصور توسعه یافتگی

✅به مناسبت 13 بهمن روز جهانی تالاب ها : بازنمایی های جعلی تالاب در تصور توسعه یافتگی
@sahatzist
🔵اصولا برای جوامعی که درگیر توسعه و رشد صنعتی می شوند، تالابها به عنوان مکان هایی خالی از سود جز بستری برای زندگی وحوش و مأمنی برای حشرات ناقل بیماریها جایگاهی ندارند؛ اراضی غیر قابل مهاری که همیشه تصویرآن با نماد کروکدیل و پشه مالاریا یا تصویری از باتلاق های غیرقابل شناسایی یازنمایی می شوند و طبیعی است که در چنین بازتعریفی ، مهار تالابها و تبدیل آنها به گستره های قابل کشت و کاریا حتی تبدیل آن به اراضی بایرو رها شده از نشانه های رشد و توسعه صنعتی پنداشته شده است.
@sahatzist
🔵اما با ظهور اندیشه های سبز دست کم این تصور و بازنمایی های جعلی کمی تعدیل شد، چنانکه حتی این تعدیل شدگی به زبان نیز سرایت کرد و اسکندر فیروز توانست واژه تالاب را در عوض واژه مرداب که (دارای سوگیری معنایی منفی بود)، جایگزین کند. (کاش جایگزنی کلمات در زبان فارسی توسط فرهنگستان متولی مربوطه همیشه به این پیراستگی و سودمندی بود! )

🔵در کشورهایی که توسعه پایدار را به عنوان هدف اصلی برگزیده اند ، تقریبا همه تالاب‌های مهم یا مجموعه تالاب‌های هر کشور یا منطقه علاوه بر اینکه متولی مشخص دولتی دارند، سازمان های مردم نهاد این کشورها نیز سعی می کنند تا با تشکیل سمن های مختص به این تالاب ها و کنشگری محیط زیستی و فعالیت مجازی ، تالاب را تا حد ممکن از آسیب های جوامع شهری دور نگه دارند ، برای مثال سرچ کوتاهی در اینستاگرام نشان دهنده تنوع صفحاتی است که تالاب های کشورهای توسعه یافته را معرفی می کنند.

🔵متاسفانه در ایران با وجود مساحت گسترده تالاب‌ها چنین فعالیت‌هایی نه از طرف دولت و نه از طرف سمن ها انجام نمی‌شود. چرا که اگر این اتفاق می‌افتاد و آگاهی بخشی صورت می‌گرفت دولت قبل نمی‌توانست به بهانه دستیابی به نفت تالاب هورالعظیم را به ورطه نابودی بکشاند.
@sahatzist
در زیر آدرس صفحه اینستاگرام تالاب اورگون آرمیکا و نحوه مواجهه مردم این ناحیه با تالاب ها و شیوه معرفی آن را می توانید مشاهده فرمایید .

🖋#حمیده_نوح


https://www.instagram.com/p/BNDJT_YDxSi/