✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز؛ درخواست وزیر جهادکشاورزی از جامعه شناسان و مردم شناسان تا ضرر ۵۶ میلیارد دلاری ایران بر اثر فرسای

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز؛درخواست وزیر جهادکشاورزی از جامعه شناسان و مردم شناسان تا ضرر 56 میلیارد دلاری ایران بر اثر فرسایش خاک!

@sahatzist 👈🏿

1️⃣ایرنا نوشت: خاک ایران سالانه چهاربرابر بیش از خاک سایر کشورهای جهان در اثر فرسایش آبی و بادی از بین می رود. اگرچه کمبود آب و خشکسالی در کشور مساله مهمی است اما به نظر می رسد، از بین رفتن خاکی که برای تشکیل آن بیش از 500 سال زمان لازم است نیز کم اهمیت تر از آن نباشد.
بر پایه آمار موجود، فرسایش خاک در ایران سالانه به 2 میلیارد تن می رسد.
فرسایش هر تن خاک، خسارتی معادل 28 دلار در پی دارد. بنابراین، در یک برآورد مشخص می شود که حدود 56 میلیارد دلار خسارت ناشی از فرسایش خاک در ایران است؛ معضلی که کارشناسان محیط زیست آن را تایید و وضعیت فرسایش خاک را بحرانی توصیف کردند.

http://www.irna.ir/fa/News/82572285/

@sahatzist 👈🏿

2️⃣ایسنا گزارش داد:نزدیک به یک سوم مردم جهان در معرض شرایط اقلیمی قرار دارند که عامل به وجود آورنده موج گرمای کشنده است.
کارشناسان دانشگاه هاوایی اظهار داشتند: در مورد شیوع موج گرما گزینه‌های ما اکنون بین بد و بدتر است. همچنین از سال ۱۹۸۰ مجموع خطرات بیماری‌ها یا مرگ ناشی از گرما به طور پیوسته افزایش داشته و اکنون حدود ۳۰ درصد جمعیت جهان در شرایط اقلیمی زندگی می‌کنند که حداقل ۲۰ روز در سال را با میزان دمای کشنده روبه‌رو هستند.

به گزارش گاردین، همچنین نسبت افرادی که در سراسر جهان در معرض خطر قرار دارند حتی در صورتی که انتشار گازهای گلخانه‌ای به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند تا سال ۲۱۰۰ میلادی ۴۸ درصد افزایش می‌یابد اما اگر جلوی روند تولید این گازها به هیچ وجه گرفته نشود تا آن زمان سه چهارم جمعیت دنیا در معرض خطر خواهد بود.

http://www.isna.ir/news/96033017278/
@sahatzist 👈🏿

3️⃣تسنیم نوشت :فقط یک سوم مصرف آب تهران از نزولات جوی تامین می‌شود!
سید محمد مجابی معاون توسعه سازمان محیط زیست با بیان این که میانگین بارندگی تهران در یک سال گذشته ۳۰۰ میلیون لیتر مکعب بوده است‌گفت: این مقدار در حالی است که مصرف آب ساکنان استان تهران هزار میلیون متر مکعب شده است و این یعنی فقط یک سوم مصرف از نزولات جوی است.

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/03/31/1442329/
@sahatzist 👈🏿

4️⃣درخواست وزیر جهاد کشاورزی از جامعه شناسان و مردم برای جلب هر چه بیشتر مشارکت مردمی و مستندسازی طرح های بیابانزدایی و مقابله با ریزگردها، کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی باید از رسانه ها و متخصصان مردم شناسی و جامعه شناسی بهره ببرد.
«محمود حجتی» (سه شنبه) در نشست کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی افزود: با فرهنگسازی می توان مردم منطقه را از پیامدها و مشکلاتی که با اجرای بعضی از طرح ها مانند ایجاد سد جدید در سرشاخه های دجله و آثار آن بر بین النهرین ایجاد می شود، مطلع کرد.

http://www.irna.ir/fa/News/82572028/
@sahatzist 👈🏿

خبرها و مطالب بیشتر را در وبلاگ ساحت زیست بخوانید و یا به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید.

وبلاگ ساحت زیست👇
http://sahatzist.blogfa.com/

اینستاگرام ساحت زیست👇
https://www.instagram.com/sahat_zist/

ساحت زیست