اقلیم- شهر- معماری. قسمت چهارم کوه خواری

اقليم- شهر- معماري
قسمت چهارم كوه خواري

@sahatzist👈🏿
به منظور جلوگیری از رشد بی رویه شهر و بهبود کیفیت های زیستی از کمربند سبز استفاده می شود. این كمربند سبز محدوده و مرز شهر را مشخص نموده و اجازه بزرگ شدن بیش از حد و هرزه رویی از شهر را می گیرد به همين سبب هزينه ي كمتري نيز براي زيرساخت هاي شهري به شهر تحميل مي گردد. بنابراین شهر بايستي در محدوده تعيين شده رشد كند؛ علاوه بر اين، با ایجاد این نوار سبز، محیط زیست شهری نيز بهبود می يابد. اين کمربند مانند ریه ای برای شهر عمل نموده، دمای شهر را تعديل كرده و تا حدقابل توجهی آلودگی هوا را نيز کاهش می دهد.
@sahatzist👈🏿
كوه كه خود عارضه اي طبيعي محسوب مي شود نيز همين نقش را إيفا مي كند، يعني عنصري طبيعي كه حدود ساخت و ساز را مشخص نموده و مرز معيني را براي شهر رقم مي زند، بنابراين خارج از قوانين مورد نظر نبايست هيچ بنايي در ارتفاعات ساخته شود.
@sahatzist👈🏿
حال نگاهي به ارتفاعات تهران بيندازيم؛ مدتي است كه شاهد تعريف نواري سبز بر ارتفاعات تهران هستم، به عنوان مثال كاشت درختان و گياهان بر روي دامنه كوه هاي شرقي تهران يعني تلو. بايستي توجه داشت كه هر منطقه جغرافيايي پوشش گياهي مخصوص به خود را داراست و به منظور تقويت پوشش گياهي آن بايد از گونه هاي گياهي خاص همان منطقه استفاده نمود تا علاوه بر تقويت و احيا محيط زيست؛ هويت مجموعه نيز افزايش يابد. همانطور كه گفته شد ارتفاعات تهران خود عاملي براي تحديد ساخت و ساز هستند و ايجاد فضاهاي سبز به مانند آنچه در تلو تعريف گشته است نه تنها توجهي به گونه ي گياهي خاص آن منطقه ندارد؛ كه به سبب ديد و منظر مطلوب خود عاملي براي ساخت و ساز در ارتفاعات مي باشد.
@sahatzist👈🏿
به نظر ميرسد كه تعريف اين نوار سبز در تهران براي بهبود وضعيت كنوني آن نيست و مقاصدي ديگر از جمله افزايش حريم ساخت، دريافت مبالغ قابل توجه از طرف شهرداري و ساير نهادهاي ذينفع براي تعريف پروژه هاي به ظاهر عمراني و يا حتي كوه خواري را دربر دارد.
🖋 نازلي قريب
http://uupload.ir/files/odew_photo_2017-08-05_19-40-06.jpg