اسفند روز جهانی حفاظت از رودخانه‌ها؛

@sahatzist

🔷23 اسفند روز جهانی حفاظت از رودخانه ها؛

🔹رگ های حیات طبیعت نیازمند توجه بیشتر


🔸تهران- ایرنا- رودخانه ها شریان های حیاتی زمین هستند اما عواملی همچون تخلیه فاضلاب، سدسازی، ورود زهاب های سموم کشاورزی و تخلیه مخفیانه و شبانه فاضلاب برخی واحدهای صنعتی و خدماتی حیات این حوضه های آبی را تهدید می کند.

@sahatzist

🔸به گزارش ایرنا، تصرف حریم رودخانه ها، بهره برداری از مصالح شن و ماسه از حریم و بستر رودخانه ها، تامین نشدن حقابه زیست محیطی، سوانح نفتی مانند واژگونی تانکرهای حامل مواد نفتی، نشت از خطوط انتقال فرآورده های نفتی، مصرف زیاد از حد سموم و هدایت زهاب کشاورزی حاوی سموم و کودهای شیمیایی به رودخانه ها و نشت چاه های فاضلاب بهداشتی و صنعتی از دیگر عوامل تهدید رگ های زمین به شمار می روند که نفس این حوضه های آبی را به شماره انداخته اند.
@sahatzist

🔸حاشیه رودخانه ها خاستگاه بزرگترین تمدن ها بوده بنابراین به حق مایه زندگی و حیات است، رودخانه ها منبع تامین غذا، انرژی، توسعه حمل و نقل، رونق کشاورزی، آب آشامیدنی و سرسبزی هستند.

رودها نقش بسیار مهمی در چرخه آب دارند، برای آب های سطحی مانند کانال عمل می کنند و تقریبا از 75 درصد سطح خشکی های زمین آب را عبور می دهند اما چند سالی است این شریان های حیاتی با خطر خشک شدن، آلودگی و نابودی مواجه شده‌اند.

@sahatzist

🔸بر این اساس در راستای حمایت از رودخانه ها در سال 1997 به وسیله شرکت کنندگان اولین نشست بین المللی قربانیان سدسازی در کوریتیبای برزیل روز بین المللی 'اقدام برای حمایت از رودخانه ها و مقابله با سدسازی' به تصویب رسید.

پس از آن 14 مارس (24 اسفند ) روز جهانی ' اقدام برای رودخانه ها' نام گرفت و هزاران نفر از مردم در سراسر دنیا این روز را برای یادآوری اهمیت رودخانه ها گرامی می دارند.

@sahatzist

🔸ایران نیز به دلیل قرارگرفتن در کمربند خشک جهان، بارندگی و منابع آبی چندان غنی ندارد؛ از این رو حفاظت از داشته ها در عرصه های آبی از اهمیت زیادی برخوردار است این در حالی است که در بسیاری موارد شاهد نابودی رودخانه ها در کشور هستیم در حالی که به اعتقاد کارشناسان، آسایش و راحتی بشر در صورتی امکان پذیر خواهد بود که رابطه متعادلی میان تمام اعضای نظام زیستی برقرار باشد که همان توسعه پایدار است که به آن تاکید می شود.

رودخانه های سپیدرود، کارون، قزل اوزن، زاینده رود، آبشارهای لردگان، سیمره، آب گرم منطقه سرعین و چشمه های آب گرم واقع در مناطق شمال غرب کشور از مهمترین جاذبه های آبی ایران هستند.

@sahatzist

🔸شینا انصاری مدیر دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، رودخانه ها را به عنوان یکی از اکوسیستم های آبی معرفی کرد که از لحاظ تنوع زیستی، موجوداتی که در آنها زندگی می کنند و نیز به دلیل تامین منابع آب شرب، اهمیت دارند.

وی افزود: از این رو هم شناخت و هم بررسی کمی و کیفی این منابع و پایش آلاینده ها بسیار حایز اهمیت است به همین دلیل امروزه رویکرد پایش زیستی در ارزیابی کیفیت آب های سطحی، زیرزمینی و آب شرب جایگاه ویژه ای دارد.

@sahatzist

برای خواندن ادامه مطلب روی INSTANT VIEW بروید.👇

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.
ساحت زيست
@sahatsizt
ساحت زيست

https://goo.gl/ZsG1TG