✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از برنج کاری حیرت آور اصفهانی‌ها تا اعتراض امیر قلعه نویی به بحران آب در ایران!

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از برنج کاری حیرت آور اصفهانی ها تا اعتراض امیر قلعه نویی به بحران آب در ایران!
@sahatzist 👈🏿
1️⃣ایلنا به نقل از ابتکار گزارش داد:
🔸 هنوز هیچ چیز مشخص نیست. ماندنم در ریاست سازمان بستگی به تصمیم آقای رئیس جمهور دارد.تغییرات در سازمان هم بعداز تصمیم رئیس جمهوری مشخص می شود.
🔸جنگل‌های ما بسیار باارزش هستند و به خاطر یک کباب نباید جنگلی را به آتش کشید. ادامه در لینک انتهای پیام
@sahatzist 👈🏿
2️⃣در پاسخ به اظهارات نماینده جنجالی و حاشیه ساز ارومیه خبرگزاری مهر نوشت: ستاد احیای دریاچه ارومیه ریالی برای سفرهای خارجی هزینه نکرده است!
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه مسعود تجریشی در درباره اینکه گفته شده طرح «نکاشت» خیانت به کشاورزان است، گفت:
نام طرح «نکاشت»، «بِه‌ْکاشت» بوده است. در طرح «به‌کاشت» تصمیم گرفته شد بخشی از آب مصرفی همیشگی کشاورزان را کم کنیم و آن را به دریاچه ارومیه بدهیم. جالب آنجا بود که میزانی از آب کشاورزان که کم شد هیچ تاثیر منفی بر محصولشان نداشت یعنی تا کنون هم این آب به طور اضافه مصرف می‌شد. حالا ما این آب اضافه را به دریاچه ارومیه داده‌ایم و این را تعبیر به خیانت علیه کشاورزان کرده‌اند در حالی که ریشه موضوع این بود که کارشناسان به لحاظ علمی به ما گفتند ظرف سه سال قبل از اینکه برنامه‌های ما فعال شود بتوانیم مصرف آب را در بخش کشاورزی و عمدتاً در جنوب دریاچه کاهش دهیم و آن آب صرفه‌جویی شده را به سمت دریاچه ارومیه ببریم.ادامه مطلب در لینک انتهای پیام
@sahatzist 👈🏿
3️⃣پایگاه خبری گلونی :برنج‌کاری در اصفهان از شگفتی‌های جهان است!
اصرار کشاورزان اصفهان برای کاشت برنج در اصفهان خشک حیرت‌آور است. حیرت‌آورتر ادعای برخی کارشناسان و مسئولان اصفهانی است که می‌گویند حوضه زاینده‌رود چرخه‎ی تکرارپذیر«برداشت ـ مصرف ـ برگشت» دارد که در جای جای حوضه‎های آبریز بارها و بارها تکرار می‌شود و لذا می‌شود در اصفهان برنج کاشت. به عنوان مثال رئیس انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان گفته است: «ممنوعیت کشت برنج به دلیل کمبود آب تنها یک بهانه‌ است چراکه کشت برنج لنجان در زمین‌هایی انجام می‌گیرد که سنگ‌های زیر زمینی آن منطقه از نوع «شیت» است یعنی سنگ‌ها مانع نفوذ آب به عمق می‌شود و پرت آب بسیار کم است و دوباره آب نفوذ شده به زمین به دلیل وجود این سنگ‌ها به زاینده رود بر می‌گردد و وارد عمق زمین نمی‌شود.»
اما معاون زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته با بیان اینکه کمبود آب در سراسر کشور مشهود است و در هیچ نقطه جهان، برنج در مناطقی با بارش کمتر از ۸۰۰ میلیمتر کشت نمی‌شود، گفته بود: در هیچ نقطه ایران به جز دو مورد اعلام شده (استان‌های گیلان و مازندران) حمایتی درخصوص کشت برنج انجام نخواهد گرفت و باید کمک کنیم و کشاورزان را قانع کنیم که به کشت جایگزین روی آورند.ادامه در لینک انتهای پیام

4️⃣واکنش قلعه نویی به بحران آب و خشکی زاینده رود!
امیر قلعه نویی با انتشار تصویری از زاینده رود در صفحه اینستاگرامش بزرگترین مسئله ایران را بحران آب دانست.
امیر قلعه نویی سرمربی تیم ذوب آهن همچنین نوشت: نمی شود دست روی دست گذاشت و شاهد فرو مردن و خشکیدن و پژمردن ایران بود. آیندگان هرگز این خیانت را بر ما نخواهند بخشید.بزرگترین مسئله ایران؟ من مجاب شده ام که فقط و فقط بحران آب است. هر مشکل اقتصادی و سیاسی و اجتماعی بالاخره راه حل دارد و آثار آن در طول زمان قابل جبران است. اما مسئله این است که بحران آب به طور کلی دارد حیات تمدنی ما را نابود می کند. از ایران چشم اندازی می سازد بی شباهت با گذشته پر افتخار آن. روز به روز کشور ما بیابانتر و خشکیده تر و بی برگ و بارتر می شود. در همین چند سال اخیر نیمی از روستاهای ایران متروک شده اند. واقعا این روند تا کجا قرار است ادامه پیدا کند؟ ایران دچار قهقرای سرزمین شده است و متاسفانه مردم و رسانه ها فقط درگیر اخبار زودگذر زندگی روزمره هستند. به جرات می گویم رسانه ها دارند ما را می فریبند و با اخبار کم اهمیت سیاسی و اقتصادی گولمان می زنند تا مسئله اصلی ایران را نبینیم. آنچه که منجر به بروز این بحران شده قطعا بزرگترین خیانت در تاریخ ایران است. آیندگان هرگز این خیانت را بر ما نخواهند بخشید." منبع:
@isfahangroundwater


@sahatzist 👈🏿