تلخیصی از مصاحبه تارنمای خبرآن لاین با پروفسور کردوانی در باره وضعیت فعلی منایع آبی ایران و راه حال‌های پیشنهادی ایشان: …◀️تهران ا

تلخیصی از مصاحبه تارنمای خبرآن لاین با پروفسور کردوانی در باره وضعیت فعلی منایع آبی ایران و راه حال های پیشنهادی ایشان :


◀️تهران الان فقط 5 سد دارد و منبع آب دیگری هم ندارد، و تنها راه حل برای حل مسئله آب پایتخت قرار دادن راکتور اتمی در کنار دریای خزر و شیرین کردن آب است.

◀️در شهرها برای حل بحران آب هیچ کاری انجام ندادیم و شهرها دارند به روند قبلی ساخت و ساز خود ادامه می دهند. الان خانه من که قبلا یک طبقه بود 10 طبقه شده است. شهرداری پول تراکم می گیرد از سویی وزارت نیرو هم که باید با شهرداری مخالفت می کند چون منابع آبش تمام شده است، شهرداری را به انجام این کار تشویق می کند به دلیل که به فکر پول است. در واقع از ساخت و ساز شهرداری و وزارت نیرو پول می گیرند؛ شهرداری پول تراکم می گیرد و وزارت نیرو از سه انشعاب پول می گیرد، یکی وصل کردن انشعاب آب که بسیار گران است، دومی هم وصل کردن فاضلاب و الان 70% قبض آب شما برای فاضلاب است. پس ساخت و ساز بیشتر یعنی پول گرفتن بیشتر.

◀️مسئولان فقط می گویند صرفه‌جویی کنید، ولی به مردم برای صرفه‌جویی در مصرف آب هیچ امکاناتی نمی‌دهند.... چون اعلام کرده اند که کشاورز ها 90 درصد آب را مصرف می کنند، اما نه اصلا چنین چیزی درست نیست. مثلا در همین استان تهران، چگونه 90 درصد آب در کشاورزی مصرف می شود؟ 10 درصد آب استان تهران وارد روستاها هم نمی شود، استان البرز هم همینطور. این ها همه دروغ هستند و عامل آن هم ستاد احیا دریاچه ارومیه است که تقصیر را به گردن کشاورزی انداخته است.

◀️الان در روستای من هم در چاه‌ها بسته می شود، اما این چاه برای 20 خانوار است و زندگی آنها تحت تاثیر قرار می دهد. 20 خانوار حال باید به کجا بروند؟ بدون این که فکر کنند این افراد چه کار می شوند، به شهر ها می روند و جمعیت شهر ها زیاد می شوند و... مثلا الان بیایند در یک روزنامه را ببندند با وجود اینکه همه افراد شاغل در آنجا کار دیگری هم جز روزنامه نگاری بلد نیستند. از سوی دیگر که در روستاها چاه ها بسته می شوند، در شهرها سعی می کنند که به هر شکلی برای مردم آب فراهم کنند و این باعث ضد که جمعیت پایتخت در 3 ماه 600 هزار نفر زیاد شود.
@sahatzist
◀️برخی می گویند در کشور های خارجی با میزان آبی مشخص 5 برابر ایران محصول تولید می شود، اما مقصر چه کسی است؟ مقصر وزارت کشاورزی است،یک کشاورز که 3 تن گندم تولید می کند می تواند 13 تن گندم تولید کند، ولی وزارت کشاورزی باید این کار را انجام دهد. الان در استرالیا این یک قانون است که در این کشور که در شهر هایی که آب ندارد دسترسی به آب کشاورزی را نصف می کنند و به ازای آن وزارت کشاورزی این کشور به کشاورزان امکانات می دهد تا تولید کشاورز دو برابر شود. پس نباید بگویند که مقصر این موضوع کشاورزان است. الان شرایط ما مثل فردی است که 3 بچه دارد؛ به دو فرزند خود که شهر و صنعت است هیچ چیز نمی گوید و بچه دیگر که روستا است را اذیت می کند.

◀️تا حالا مدیریت در مورد کشاورزی، چاه، آب و... غلط بوده و فقط به فکر به توسعه بودیم؛ می گفتند کارخانه ها را زیاد کنید، کشاورزی را گسترش بدهید و ... مثلا صنایع در شعاع 50 کیلومتری اصفهان و شعاع 25 کیلومتری تبریز قرار دارند. کشاورز و کارخانه دار هم مقصر نیستند چون ما فقط به آنها گفتیم توسعه بدهید و به آنها هیچ راه کاری پیشنهاد ندادیم

◀️راه کلی این است که آب را برای شهرها، صنایع و کشاورزی نصف کنیم، اما ما این کار را انجام نمی دهیم و فقط در کشاورزی آب را نصف می کنیم.ما در شهرها سه منطقه مختلف مصرف داریم؛ شهرداری، ادارات و مناطق مسکونی که باید آب این مناطق را نصف کنیم و به جای آن به آن ها امکانات بدهیم. در قسمت فضای سبز شهرداری باید به شهرداری بگوییم که چمن کاشته نشود و گیاهانی را بکارد که آب کمتری مصرف می کند.همچنین شهرداری ها باید فاضلاب خود را تصفیه کنند تا از آب فاضلاب خود برای آبیاری فضای سبز استفاده کنند و مازاد آن آب را هم به کشاوزی بدهند....شهرداری، وزارت نیرو و سازمان نظام مهندسی ، این سه سازمان باید اولا کاری کنند در خانه ها کنتور درست شود. سپس کاری کنند که در خانه ها شیر و دوش کم مصرف ایجاد شود، الان با باز کردن شیر آب زیادی مصرف می شود و نمی توان در مصرف آب صرفه جویی کرد. حتی در دستشویی کاری کنند که آبی که مصرف می کنیم را بتوانیم دوباره در خانه مصرف کنیم. مثلا ژاپنی ها دستشویی خود را در جایی که در ارتفاع بیشری قرار دارد می سازند تا هنگامی که صورت خود را شستند آب وارد سیفون توالت بشود. یک اقدام دیگر برای کمتر مصرف کردن آب در خانه ها هم جمع آوری