⚫️⚫️⚫️به بهانه سیل‌های نوروزی هرساله: هر چند کآزمودم از وی نبود سودم … اول: ساختار وقوع حوادت:

⚫️⚫️⚫️به بهانه سیل های نوروزی هرساله: هر چند کآزمودم از وی نبود سودم.

@sahatzist
✅پرده اول: ساختار وقوع حوادت:

حادثه (اعم از آتش سوزی،ریزش معدن، سیل و زلزله )اتفاق می افتد. چندده یا صد یا هزار نفر کشته می شوند، احساسات عمومی جریحه دار می شود و نوعی وحدت ملی برای کمک به آسیب دیدگان شکل می گیرد،بین یک تا سه روز عزای عمومی اعلام می شود، رئیس دولت وقت یا معاونان و وزیرانش در محل حادثه حاضر می شوند و قول پیگیری می دهند ومقامات مختلف به فراخور حال اعلام تسلیت می کنند.یکی دو روز بعد از حادثه دعواهای سیاسی مبنی بر بی کفایتی مدیران مسئول امداد رسانی آغازمی شود. معمولا یک هفته بعد از حادثه گرگرفتگی افکار عمومی فروکش می کند. چندی بعد از حادثه مجددا حادثه جدیدی اتفاق می افتد و سرنوشت بازماندگان حادثه قبلی یا تجربه و درس آموزی های لازم به فراموشی سپرده می شوند.
@sahatzist

✅پرده دوم:ارزش خاک مانند ارزش آزادی وقتی معلوم می‌شود که از بین رفته باشد!( تلخیصی از میزگرد "بررسی لایحه خاک" در خبرگزاری ایانا)

هزینه فرسایش خاک، به اندازه کل بودجه عمرانی سال ۹۴ کشور است که خود یک فاجعه خیلی عظیم است...در صورت تداوم این روند، ۴۰ سال دیگر ما زمین حاصلخیز نداریم.


🔸آخرین آمارها حاکی از آن است که سالانه دو میلیارد تن خاک در سال به مبلغ ۵۶ میلیارد دلار و طی یک برنامه توسعه پنج ساله، ۱۰ میلیارد تن خاک به مبلغ ۲۸۰ میلیارد دلار دچار فرسایش می‌شود. این‌ها علاوه بر تخریب خاک‌های حاصلخیز در کوه‌خواری‌ها و تغییر کاربری اراضی است.

🔸فرسایش خاک یعنی کنده شدن خاک از جایی و حرکت به جایی دیگر که معمولاً توسط باد یا آب (سپس رسوب آن) صورت می‌گیرد.
به همین دلیل خاک در ابعاد مختلفی و نه فقط در منابع طبیعی بلکه در محیط زیست، آلودگی هوا وآب و گل‌آلود شدن رودخانه‌ها، وقوع سیل‌ها، وقوع ریزگردها و... نیز نقش دارد. برای مثال در استان گلستان تخریب زیادی صورت گرفته و همین باعث شده که ما هرساله شاهد وقوع چندین سیل در این منطقه هستیم.
طبق تحقیقات یکی از دانشجویان ما، نفوذپذیری خاک جنگلی که به یک باغ چایی تبدیل شده بود، کمتر از یک‌چهارم برآورد شد. حالا اگر همین جنگل به ویلا تبدیل شود، دیگر فاجعه است.
به عبارت دیگر آب بارانی که قبلاً به زمین نفوذ می‌کرد و به منابع آب زیرزمینی ما تبدیل یا باعث افزایش تولیدات جنگلی می‌شد، حالا بیشتر از سه‌چهارم آب روی زمین راه می‌افتد که هم باعث فرسایش خاک و هم باعث وقوع سیل می‌شود؛ مثل سیل در شهرهای نکا و دیگر شهرها.
بر اساس تحقیقات پژوهشکده حفاظت خاک که دهه‌های مختلف را با هم مقایسه کرده، به این نتیجه رسیده که ظرف چهار دهه اخیر، تعداد سیل‌ها در ایران چند برابر شده است.

⚫️⚫️فیلم کوتاه زیر از سیل سال گذشته، نشان می‌دهد که چه اندازه از آزموده‌ها سودی نمی‌بریم.

ساحت زیست
@sahatzist

http://www.aparat.com/v/ZCMQA