✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز؛.. 👈🏿

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز؛

@sahatzist 👈🏿

1️⃣مدیرکل دفتر ارزیابی و اثرات زیست‌محیطی سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با تسنیم تشریح کرد:اثرات فاجعه‌بار اجرای «طرح گاپ و سد ایلیسو ترکیه» بر محیط زیست ایران

حمید جلالوندی درباره بحرانهای زیست‌محیطی که به‌واسطه اجرای طرح گاپ ترکیه و ساخت «سد ایلیسوی» در آن کشور، ایران را تهدید می‌کند، اظهار کرد: ما تمام نگرانیها و موضوعات تخصصی خود را از طریق وزارت امور خارجه به طرف ترکیه‌ای و سازمان ملل منعکس کرده‌ایم و این رایزنیها همچنان در سطح بین دولتهای دو کشور ایران و ترکیه ادامه دارد.

وی ادامه داد: موضوع مطرح‌شده فقط سد ایلیسو نیست بلکه طرح گاپ که متشکل از سدهای مختلف است برای ما اهمیت دارد و تمامی دغدغه‌های لازم به کشور ترکیه منتقل شده است.
جلالوندی درباره این پرسش که آیا امکان توقف طرح گاپ و سد ایلیسو با توجه به پیشرفت صورت‌گرفته وجود دارد، گفت: این موضوع بستگی به معاهدات جهانی دارد؛ مسائل مطرح‌شده برای طرح گاپ و سدهای آن حتی قابلیت پیگیری در دیوان لاهه را نیز دارد و اگر کسانی که منتقد هستند بتوانند رأی لازم را برای طرح کسب کنند، اثرگذار خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در یک بازه زمانی، یک غفلت از سوی کشور ما نسبت به این موضوع صورت گرفت و باید در زمان آغاز طرح گاپ و سدهای آن اقدامات حقوق بین‌المللی را انجام می‌دادیم.

گفتنی است، پروژه آناتولی جنوبی یا گاپ که توسط کشور ترکیه در حال انجام است یکی از پروژه‌هایی است که 22 سد را شامل می‌شود و تأثیرگذاری عظیمی را به‌روی محیط زیست کشورهای منطقه و به‌ویژه بخشهایی از ایران خواهد گذاشت. تا‌کنون 21 درصد از پروژه آبیاری و 74 درصد از طرحهای برقابی ترکیه در این حوضه آناتولی جنوبی یا گاپ تکمیل شده است.

سد ایلیسو نیز یکی از بزرگترین سدهای طرح گاپ کشور ترکیه محسوب می‌شود؛ ساخت «سد 10.4 میلیارد مترمکعبی ایلیسو» از دسامبر سال 2014 روی سرشاخه‌های دجله آغاز شده و عملیات احداث آن همچنان ادامه دارد.

سد عظیم «ایلیسو» توسط دولت ترکیه به‌روی سرشاخه‌های دجله در نهایت باعث خشکی رود دجله در عراق و به‌تبع آن تالاب هورالعظیم در کشورمان و بحرانهای جدی زیست‌محیطی در ایران و منطقه خواهد شد.

این سد که بخشی از طرح گاپ در جنوب شرقی ترکیه است ظرفیتی معادل سه برابر بزرگترین سد ایرانی یعنی سد کرخه دارد که موجب عدم ورود آب به میزان قبلی به دجله و فرات و سایر آسیبهای زیست‌محیطی خواهد شد.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/04/03/1445367/
@sahatzist 👈🏿

2️⃣ایسنا گزارش داد:درخواست محیط زیست از قضات برای اشد مجازات آتش افروزان جنگل‌ها
سازمان حفاظت محیط زیست از قوه قضائیه وقضات درخواست می کند، دربرخورد قانونی با افراد واشخاص سود جوکه بصورت عمد اقدام به ایجادآتش سوزی در پارکهای ملی و آثار طبیعی ملی را می نمایند.با عنایت به مجازات های تعیین شده در ماده 675 وتبصره 2 قانون مجازات اسلامی که تصریح می‌نماید: هر کس عمداً جنگل ، اشجار و..... را آتش بزند، به حبس از دو تا پنج سال محکوم میگردند*اشد مجازات را اعمال نمایند.
تبصره 2 ذیل ماده فوق نیز تاکید می‌نماید که مجازات شروع به جرم فوق شش ماه تا دوسال است.
http://www.isna.ir/news/96040401579/

@sahatzist 👈🏿

3️⃣خبرآن لاین نوشت: هدف اجلاس مقابله با گرد و غبار موضع‌گیری سیاسی نیست
دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار با تاکید بر اینکه هدف اجلاس مقابله با گرد و غبار مقصریابی یا موضع گیری سیاسی نیست، اظهار کرد: هدفگذاری اصلی آن است که یک اجماع بین‌المللی برای همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی به منظور مقابله با گرد و غبار ایجاد شود.
یوسف رشیدی گفت: کنفرانس گرد و غبار صرفا یک اجلاس دانشگاهی نیست بلکه سعی داریم نتیجه آن تلفیقی از بحث‌های علمی، سیاستگذاری و همکاری منطقه‌ای باشد. قصد داریم تمام کشورها را دعوت کنیم تا با تشریح مسائل به راهکارهای علمی و عملی دست یابیم. برای نخستین بار است که سازمان ملل با این سهم از شرکت کنندگان اقدام به برگزاری کنفرانسی در مورد گرد و غبار کرده است که یک طرف برگزاری این کنفرانس را جمهوری اسلامی ایران تشکیل می‌دهد. همه برنامه‌ها برای برپایی اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار به صورت مشتر