✅همه حیوانات با هم برابرند اما بعضی برابرترند!. ساحت زیست:

✅همه حیوانات با هم برابرند اما بعضی برابرترند!
@sahatzist
⏺مقدمه ساحت زیست :

🔸کتاب قلعه حیوانات مثل کتاب بیشعوری است. همه آن را خوانده اند و یا دست کم جمله طلایی آن را شنیده اند که :همه انسانها با هم برابرند اما بعضی برابرترند. کتاب جرج اورول کتابی جنسیتی محسوب نمی شد و به بیان امروزی دچار کورجنسی بود به همین دلیل بعدها فمنیست ها جمله او را به این شکل اصلاح کردند که :همه انیسان ها با هم برابرند حتی مرد نباشند! تا اینجای کار همه چیز درست است.
@sahatzist
🔸استثنائاتی مثل جنبش های بنیادگرا یا رژیم نژاد پرست صهیونیستی و یا همسنگ های مردمی آن مثل پان ایرانیست ها و پان ترک ها و بقیه پان مرگ و زهرمارها را که کنار بگذاریم، بقیه تمدن امروزی این اصل را اگرچه به ظاهر قبول کرده است. اما مشکلی بزرگ در این باره وجود دارد که کسی دوست ندارد از آن سخن بگوید.

🔸پیتر سینگر در کتاب «رهایش حیوانات»‌ (Animal Liberation) سعی دارد بفهمد چرا منطق برابری خواهی انسان ها در جایی متوقف میشود. چرا بین گاوها و گربه ها در بیشتر نقاط جهان حقوق برابری وجود ندارد؟ البته جواب این سوال این نیست که گوشت گربه لذیذ نیست چون مردم کشورهایی که گوشت گربه می خورند چنین نظری ندارند. گویا سازوکارهای بسیار پیچیده ای در جریان است که مانع این کار می شود.ساز و کارهایی که همزمان انواع مختلف سلطه همچون جنگ ها و نژادپرستی ها و مردسالاری ها را حمایت می کند.
@sahatzist
🔵فصل اول از کتاب «رهایی حیوانات»‌ (Animal Liberation)
نوشته: پیتر سینگر
ترجمه: آیدا میرشاهی.لازم به توضیح است که مترجم از واژه رهایش استفاده کرده است.

🔻شاید اینطور به نظر برسد که «رهایی حیوانات» نه هدفی جدی، بلکه شکلی شوخی‌وار از بقیه جنبش‌های رهایی بخش است. در واقع زمانی برای تمسخر جنبش حقوق زنان، ایده «حقوق حیوانات» را هم به عنوان شوخی طرح می‌کردند!
@sahatzist
🔻زمانی که یکی از پیشگامان فمینیست‌های امروزی به نام مری وول‌استون کرفت کتاب خود با عنوان «در دفاع از حقوق زنان» را در سال 1792 منتشر کرد، دیدگاه‌هایش را بی‌معنا تلقی کردند، و هنوز زمانی از انتشار آن کتاب نگذشته بود که کتابی با عنوان «در دفاع از حقوق حیات وحش» توسط نویسنده‌ای ناشناس به بازار آمد. نویسنده این اثر هجوآمیز (که حال معلوم شده است تامس تیلر، یکی از فیلسوفان نامدار کمبریج بوده است) سعی داشت با نشان دادن اینکه ادامه مسیر برابری خواهی به کجا خواهد رسید، استدلال‌های مری وول‌استون کرفت را رد کند.

🔻اگر استدلال‌های مرتبط با برابری در مورد زنان کاربرد داشته باشند ، چرا نشود آنها را برای سگ‌ها، گربه‌ها و اسب‌ها به کار برد؟ [به نظر تیلر] این استدلال‌ها در مورد «حیوانات» هم صدق می‌کردند، اما حتی تصور برخورداری حیوانات از حقوق هم بی‌معنا می‌نمود. به این ترتیب لازم می نمود که استدلالِ راهبر به این نتیجه نادرست باشد، و اگر این استدلال در مورد حیوانات نادرست باشد، پس باید در مورد زنان هم نادرست باشد، چرا که در هر دو مورد قیاس‌های مشابهی شده است.

🔻بد نیست برای توضیح مبنای برابری حیوانات، کار را با توضیح برابری زنان آغاز کنیم. فرض کنیم که می‌خواهیم از موضوع برابری زنان در برابر نقد تامس تیلر دفاع کنیم. چه پاسخی باید بدهیم؟
@sahatzist
🔻یک راه برای پاسخ دادن اینست که بگوییم تعمیم برابری میان زن و مرد به حیوانات غیرانسان صحیح نیست. مثلاً زنان به این دلیل از حق رأی برخوردارند که به اندازه مردها قابلیت تصمیم‌گیری عقلانی دارند؛ در حالی‌که سگ‌ها نمی‌توانند معنای رأی دادن را بفهمند و به همین دلیل از حق رأی محرومند. می‌شود دلایل بی‌شمار دیگری آورد که بر مبنای آنها زنان و مردان به هم شباهت زیادی دارند، در حالی که میان انسان‌ها و حیوانات تفاوت‌های بسیاری هست. به این ترتیب می‌شود گفت زنان و مردان موجوداتی شبیه هستند و باید از حقوق مشابه برخوردار باشند، در حالی که انسان‌ها و غیرانسان‌ها متفاوتند و نباید از حقوق برابر برخوردار باشند.

قسمت اول از فصل اول کتاب را می توانید از INSTANT VIEW دنبال کنید. با توجه به اهمیت بسیار زیاد این کتاب درباره حقوق حیوانات، بخش های دیگر آن را نیز در آینده در کانال قرار خواهیم داد.
@sahatzist

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی