سرباز مریوانی و کارکرد سنت‌های فکری درباره محیط زیست.. منبع: تارنمای روزنامه بهار

سرباز مریوانی و کارکرد سنت های فکری درباره محیط زیست

منبع :تارنمای روزنامه بهار

@sahatzist
این روزها خبر از خود گذشتگی سرباز مریوانی درباره سگ ولگرد باعث خوشحالی طرفداران حقوق حیوانات شده است . از دست دادن پای این جوان در کنار عیادت های مردمی و مسئولان محیط زیستی و بهداشتی تصویری دراماتیک از این قضیه ساخته و آن را بدل به سوژه مناسبی برای رسانه های خبری کرده است.
نکته مهم در این قضیه این است که جوان مریوانی که تا پیش از این عضو هیچ گروه مدافع حقوق حیوانات نبوده و احتمال کمی هم وجود دارد که دارای دانسته های محیط زیستی اکتسابی بوده باشد و در فضایی که که اخبار مختلف از آزار و اذیت حیوانات در شهرستان های دور افتاده حکایت دارد ،چرا دست به چنین اقدامی زده است؟
@sahatzist
سیدحسین نصر پیرو خط مشی فکری خود مبنی بر بازگشت به سنت، مشکلات محیط زیست را ناشی از مدرنیته و عقلانیت روشنگری آن می داند. گویی انسان دکارتی به محض اینکه پی به اعجاز اندیشیدن می برد "هست خردورزانه " خود را از" هست های" موجودات دیگری که به تصور او خردورز نیستند بالاتر دانسته و برای خود مقام سروری قائل می شود. به باور نصر سنت های پیش از مدرنیته چنان انسان را جزئی از نظام طبیعی قلمداد می کرده اند که جز شفقت و مهربانی حداکثری رفتاری با طبیعت نمی توان داشت و اگر قرار به دخل و تصرفی هم در طبیعت باشد پیرو همان دخل و تصرفی است که یک کلاغ برای ساختن آشیانه خود می کند و یا یک پلنگ گرسنه برای سیر کردن شکم خود انجام می دهد. به این ترتیب گویا می توان سرباز فداکار داستان ما را جزئی از این فرهنگ سنتی دانست که به پیش فرض های سنتی خود عمل کرده و ناخودآگاه کاری را انجام داده است که فکر می کرده باید انجام داد. جدا از اغراق های گمراه کننده که برای سرباز، علم به احتمال خطر این چنینی قائل هستند، صرف رهانیدن سگی از رنج به جای تماشای رنج نشان دهنده قوت سنت فرهنگی ما برای التیام دردهای جانوران دیگر است. سنت فکری که باعث می شود تا در تمام مشاعره های ما اولین شعری که با حرف م به ذهن می رسد "میازار مور دانه کش و شیرین جان " سعدی باشد.
@sahatzist
🖋#ایمان_معمار

http://s4.img7.ir/mb1KI.jpg