ژن خوب پسران شایستهِ مردان شایسته! … فرانسیس گالتون پدر خیلی از اختراعات و ابتکارات است

ژن خوب پسران شایستهِ مردان شایسته!

#ایمان_معمار
@sahatzist
✅سر فرانسیس گالتون پدر خیلی از اختراعات و ابتکارات است. غیر از انواع روش های آماری و تحقیقات مفصل درباره علوم هواشناسی و جغرافیایی، ابداعات بی نظیری مثل آزمون هوش و انگشت نگاری را حاصل تجربیات این پسرعموی سخت کوش چارلز داروین می دانند. این دو پسرعمو علی رغم احترام زیادی که برای هم قائل بودند اما گویا رقیب های سرسختی هم برای یکدیگر حساب می شدند.

✅ چارلز داروین سعی می کرد تا با نظریه "انتخاب طبیعی " ثابت کند که از بین جانداران آنهایی زنده می مانند که قوی تر و سازگارترند. این نظریه داروین بعدها بعد از ورود به رشته های تازه تاسیس علوم اجتماعی ،تبدیل به نظریه "داروینسیم اجتماعی" شد که هربرت اسپنسر از شاخص ترین تئوری پردازان آن بود. دانشمندان متعلق به داروینیسم اجتماعی معتقد بودند که از بین انسان ها آنهایی ثروتمندتر و موفق تر می شوند که توانسته اند در جنگ برای بقا روش های بهتری را برای پیروزی بر رقبا ابداع کنند. در نتیجه همه بانکداران آن زمان که با استفاده از "نفوذ و نزول " توانسته بودند ثروت کلانی به جیب بزنند از نظر شخص شخیص اسپنسر آدم های باهوش و توانمندی به حساب می آمدند، آن قدر که از نظر او آرمان های عدلت طلبانه و مساوات جویانه، به خاطر تضعیف مرفهین و اغنیا یک جور بازگشت به عقب در سیر تکاملی پیشرفت انسان محسوب می شد.
@sahatzist
✅اما نظریه گالتون کاملا بر عکس پسر عموی خود بود. او به جای "انتخاب طبیعی" به " انتخاب مصنوعی " ایمان داشت. یعنی در عوض اینکه طبیعت را به حال خودش بگذاریم تا بعد از سال ها و قرن ها کشمکش و انقراض و احتمالات مختلف ، بتواند مشتی جاندار باهوش و توانمند پروش دهد، خودمان با یک روش میانبر مانند در عرض یکی دو نسل این نسل "ابرجانوران " را خلق کنیم. چه طور؟
یک روش ساده اش این است از آن ها آزمون های هوش و تربیت بدنی _را که گالتون مذکر سفید پوست طبقه متوسط به بالا در یک کشور اسعمارگرابداع کرده _ می گیریم و بعد به کسانی که بالاترین نمره ها را کسب کرده اند مشوق های مالی برای ازدواج با یکدیگر می دهیم و برای افراد ته لیست هم مجازات های خفیفی مثل عقیم سازی پیشنهاد می کنیم. تز گالتون به اختصار این بود که مردان شایسته پسران شایسته دارند. ( البته در آن زمان دختران، برای کسب شایستگی شانس اندکی داشتند مگر از طریق ازدواج با فردی مهم به همین علت هم پدران شایسته معمولا پسران شایسته داشتند و نه دختران شایسته!). اما مشکل از آنجایی شروع شد که علی رغم میل باطنی گالتون بعدها نازی ها خیلی بیشتر از خودش نظریه اصلاح نژادی را جدی گرفتند .آنها با توجه به عجله ای که برای تفوق آریایی ها بر جهان داشتند وقت خود را برای عقیم کردن کودن ها و یهودی ها و غیر آریایی هایی که همگی دارای ژن های معیوب بودند تلف نکردند و ترجیح دادند تا با استفاده از کوره های آدم سوزی یا تیر خلاص آنها را از شر این زندگی مفلوکانه خودشان رها کنند.
@sahatzist
✅در نهایت اینکه هر دو پسرعمو انگلیسی داستان ما خدمت بزرگی به طبقه مسلط کردند. در اندیشه اولی موفقیت سرمایه داران نه ناشی از رفتارهای غیرانسانی و زد و بندهای مالی و رشوه و ...بلکه تمام محصول "توانایی های فردی " دانسته می شود و در دومی همین دست آوردها محصول عامل وراثت ژنهای خوب و سالم پنداشته می شد.
@sahatzist
✅اما حرف های پسر یکی از سران اصلاح طلب نشان داد که این بزرگوار یک پله از منبر هر دو دانشمند فوق الذکر ما بالاتر نشسته است و این که توانسته است در بیست و جندسالگی در پروژه های عظیم مخابراتی شرکت کند و برنده شود را هم "محصول توانایی های فردی" و هم محصول "ژن های خوب" تلقی می کند.
این صحبت ها از جانب کسی که ادعا می کند بنیاد باران را به عنوان یکی از ارکان اصلی اتاق های فکر اصلاح طلبان به مدت چند سال مدیریت کرده است نشان می دهد اصلاح طلبی نیز همچون اصولگرایی در کشور ما تا چه اندازه آغشته به فرصت طلبی و رانت جویی است و آن قدر در این امر پیش رفته است که حتی نمی تواند مانع بروز اندیشه های "سوپرفاشیستی و سوپرنازیستی "در مقامات ارشد اجرایی خود شود.
و حالب تر اینجاست که به گواهی تاریخ بر خلاف " پسر پدر اصلاح طلب ما "، نازی ها با توجه به عواقب ناشی