🌎مدیر «کمپین مخالفان انتقال خزربه کویر»: دست استمداد به سمت علما دراز می‌کنیم!

🌎مدیر"کمپین مخالفان انتقال خزربه کویر": دست استمداد به سمت علما دراز می‌کنیم!
@sahatzist
🔸"کمپین مخالفان انتقال آب خزر به کویر" همراه با ایثارگران دو استان مازندران و گلستان که از اعضا این پویش هستند در نشست روز پنجشنبه گذشته با نماینده ولی فقیه در استان گلستان، از آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی مدد خواستند. آن‌ها با تاکید بر خسارت‌های متعدد محیط زیستی، اقتصادی، اجتماعی و همچنین "امنیت ملی" این طرح انتقال، خواستار ابطال این طرح برای همیشه شدند.

🔸به گزارش الله موسوی از تارنمای اسکان نیوزآیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان در دیدار جمعی از اعضا "کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر" گفت:« درباره طرح انتقال خزر باید به نظرات کارشناسان توجه کنیم. دریا برای مردم سه استان شمالی یک منبع خدادادی است که باید از آن به شکلی بسیار حساب شده استفاده کرد و به آن آسیب وارد نکرد؛ چرا که شکر نعمت خدا این است که نعمت را حفظ کنیم.»

🔸او درباره اجرای "طرح انتقال آب خزر به کویر" نیز با تاکید بر اینکه کارشناسان باید درباره آن تصمیم بگیرند گفت:« بین دریای خزر تا نقطه مقصد، مناطق کوهستانی صعب العبور قرار دارد و این پرسشی بسیار اساسی است که چگونه می خواهند این کار را عملی کنند؟»

🔸دکتر خدیجه گلین‌مقدم مدیر "کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر" در این نشست که با حضور جمعی از فعالان محیط زیستی استان های مازندران و گلستان و ایثارگران این دو استان که به کمپین پیوسته اند برگزار شد خطاب به آیت الله نورمفیدی گفتند: « از ابتدای شنیدن خبر این پروژه انتقال آب، با خدای خودم عهد کردم که شمال را از وقوع این فاجعه دهشتناک که ممکن است منجر به فاجعه هزاره سوم در دنیا شده و به نام ایران ثبت شود نجات دهم.»

@sahatzist
🔵🔵🔵ساحت زیست: نبود سازوکارهایی که نظرات کارشناسان و ذی نفعان و جوامع محلی را در تصمیم گیری های سیاسی دخیل کند و فقدان سازمان های مردم نهادی که قدرت لابی گری و اعمال فشار بر سامانه های تصمیم سازی را داشته باشند باعث شده تا در موراد این چنینی، افراد معترض چاره ای جز توسل به «مراکر قدرت غیرمرتبط با موضوع» نداشته باشند.
همان قدر که ورود مراجع به مباحث محیط زیستی غیرمناقشه انگیز و صدور فتواهای زیست محیطی لازم و مفید است، به همان نسبت و چه بسا بیشتر ورود مراجع به مصادیق این موضوعات مضر و چالش برانگیز است. برای مثال فرض کنید "کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر" موفق شوند "اعلام مخالفت" یکی از مراجع را با این طرح جلب کنند. در این صورت چه تضمینی وجود دارد که لابی های قدتمند سیاسی و مافیای عظیم اقتصادی آب که قدرت و نفوذ بیشتری نیز دارند ، نتوانند موافقت چندین مرجع را با این طرح جلب کنند؟!

آنچه فعالین محیط زیستی باید در اجرای آن بکوشند دیدار با مراجع و نهادهای دینی برای اخذ فتواها و احکام شرعی و کاملا مشخص درباره موضوعات تردید ناپذیر محیط زیستی است. برای مثال ریختن زباله در طبیعت، حیوان آزاری، جنگل زدائی، آلوده کردن آب و هوا و خاک و...جزو موضوعاتی هستند که اجماع حداکثری درباره غیر مجاز نبودن آن ها وجود دارد اما موضوعاتی چون انتقال آب و سد سازی به شدت تابع شرایط است و نمی توان حکم به ممنوعیت یا عدم ممنوعیت صددرصدی آن داد.
@sahatzist
ساحت زیست
https://goo.gl/eZ3Yus