مقایسه نظرات تام ریگان و پیتر سینگر به عنوان فیلسوفان مدافع حقوق حیوانات

مقایسه نظرات تام ریگان و پیتر سینگر به عنوان فیلسوفان مدافع حقوق حیوانات
@sahatzist
✅جنبش حقوق حیوانات جدید، اولین حرکت اصلاح گرانه ی اجتماعی است که توسط فیلسوفان شروع‌شده است. پیتر سینگر فیلسوف استرالیایی و تام ریگان فیلسوف آمریکایی نقش ویژه‌ای دراین مورددارند نه‌فقط ازاین‌جهت که آثارشان مؤثر بوده است بلکه آنها دو تفکر فلسفی غالب مرتبط با حقوق اخلاقی حیوانات را بیان می‌کنند.
@sahatzist
✅سینگر که کتابش آزادی حیوانات به‌عنوان یکی از کتابهای کلیدی این جنبش موردتوجه است این‌گونه استدلال می‌کند که علائق انسانها و علائق حیوانات باید به‌طور مساوی موردتوجه قرار بگیرد. سینگر به‌عنوان فیلسوف پیرو مکتب منفعت‌گرایانه می‌گوید که رفتارها تا جایی که لذت را بیشینه و اندوه را کمینه کنند ازلحاظ اخلاقی درست‌اند؛ نکته‌ی اصلی این است که آیا یک حیوان با ادراک است و بنابراین می‌تواند رنج را درک یا لذت را تجربه کند یا نه. این نکته نخست توسط پایه‌گذار مکتب منفعت‌گرایی مدرن، جرمی بنتهام در قرن نوزدهم بیان‌شده است. بنتهام درباره‌ی حیوانات نوشت: «مسئله این نیست که آیا آنها می‌توانند استدلال کنند یا می‌توانند صحبت کنند یا نه؛ بلکه این است که آیا آنها می‌توانند رنج را درک کنند؟». پیتر سینگر استدلال می‌کند که اگر بپذیریم که حیوانات توانایی رنج کشیدن رادارند آنگاه انسانها یک التزام اخلاقی دارند که از رنج دوری کنند یا آن را کمینه کنند؛ درست همان‌طور که انسانها خود را ملتزم می‌دانند که از رنج دادن دیگران دوری کنند یا آن را کمینه سازند.
✅اما ریگان که یک «منفعت‌گرا» نیست این‌گونه استدلال می‌کند که دست‌کم برخی حیوانات حقوق اخلاقی اولیه رادارند چراکه آنها دارای همان توانمندیهای شناختی‌ای هستند که توجیه‌گر تخصیص حقوق اخلاقی اولیه برای انسان است. به دلیل این توانمندیها، این حیوانات نه‌تنها ارزش ابزاری که ارزش ذاتی دارند. در بیان ریگان، «حیوانات موضوع حیات‌اند».
منبع : تارنمای دنیای حقوق به نقل از دایره المعارف بریتانیکا
#تام_ریگان
#پیتر_سینگر
#بریتانیکا
@sahatzist
ساحت زیست
http://s4.img7.ir/g72m9.jpg