تلخیصی از مصاحبه خواندنی دکتر تقی فرور درباره الگوهای محیط زیستی

تلخیصی از مصاحبه خواندنی دکتر تقی فرور درباره الگوهای محیط زیستی

◀️وضع الگوهای مدیریت محیط زیست و منابع طبیعی بعد از انقلاب چگونه است؟

دکتر تقی فرور: هرچند الگوهای سیاسی و شاید اجتماعی ما تغییر کرده، اما الگوی توسعه بعد از انقلاب کلا با الگوی قبل از انقلاب فرقی نکرده است. همان الگوهای غلط زمان شاه را مصرف می کنیم چون دنبال پیدا کردن راه حل خودمان نرفته ایم.
پرده انقلاب را یواشکی بالا زدیم و از زیر آن مطالعات مهندسان مشاور گذشته را برداشتیم و از آنها استفاده کردیم.
هر چند سدسازی مدرن از نظر مهندسی توسعه پیشرفت بزرگی به حساب می آید. ولی مدتی است که آثار مخرب و ضد توسعه پایدار سدها برای همه مشخص شده. به نظر من سدسازی در ایران به خاطر این نیست که ما به سد نیاز داریم چون همین حالا همیک چهارم سدها خالی هستند و آثار تخریبی دارند. بلکه دلیل سدسازی این است که این کار به مذاق عده ای خیلی خوشمزه است.
@sahatzist
به اعتقاد من سد را در جهان سوم، مخصوصا در ایران معمولا برای تولید آب و برق نمی سازند. بلکه برای تولید «نان» می سازند.
متاسفانه فساد ارتباط مستقیمی با توسعه دارد و آن را ناپایدار می کند.

◀️آقای دکتر فرور، حالا راه حل چیست؟؟؟
تا سیستم آموزش کشور اصلاح نشود، هر کار دیگری روبنایی و کوتاه مدت خواهد بود. مشکل در سیستم آموزش ماست. وزارت علوم یک واحد درسی را همانطور تعریف می کند که در زمان شاه هم همینطور بود. یک واحد درسی معادل یک ساعت کلاس در هفته و یا دو ساعت آزمایشگاه یا سه ساعت کارگاه یا چهار ساعت بیابان است. یعنی هرچه آموزش تئوری تر باشد ارزش بیشتری دارد و هر چه عملی بشود از ارزش کمتری برخوردار است.
@sahatzist
اگر استادی بخواهد اکولوژی آب تدریس کند باید بتواند بپرد داخل آب و درس بدهد. با این روش بلافاصله استادهای سره از ناسره جدا می شوند. با این شیوه دیگر در یک کوچه بن بست حرکت نمی کنیم و راه را پیدا می کنیم و برای همه مشکلات راه پیدا می شود. جالب است که اکثر اوقات راهی که برای ما مناسب است از تداوم و تکامل راه نیاکان مان آغاز می شود.
اصل کامل گزارش را از طریق لینک زیر بخوانید:

http://www.iwpri.ir/vdcakmne149no.5k4.html