مدیریت هندوانه‌ای و تراژدی آب!.. منبع: روزنامه وقایع اتفاقیه

مدیریت هندوانه ای و تراژدی آب !

منبع :روزنامه وقایع اتفاقیه
@sahatzist
این نوشتار تلخیصی است از گزارشی درباره صادرات هندوانه که متن کامل آن را می توانید در پایگاه خبری وقایع اتفاقیه بخوانید.

◀️برطبق آمار گمرک، صادرات هندوانه در چهار ماه نخست سال به 327 هزار تن رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با سه ماه نخست سال، 81 هزار تن رشد کرده و جای اینکه، خوشحالی از صادرات را با خود به همراه بیاورد، نگرانی نسبت به ازدست‌رفتن منابع آبی را با خود همراه کرده است.
گفته می‌شود برای تولید هر کیلو هندوانه، حداقل 300 لیتر آب مصرف می‌شود. برخی هم این میزان را 320 لیتر می‌دانند، این میزان صادرات هندوانه به کشورهای همجوار، به معنای ازدست‌رفتن 98 میلیارد و 100 میلیون لیتر آب است، آن هم در ازای 169 میلیارد و 384 میلیون تومان.
@sahatzist
◀️ این میزان هندوانه به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، همچون عراق، کویت، امارات متحده عربی، همسایه‌های شمالی همچون روسیه، ارمنستان و آذربایجان و همسایه‌های غربی و شرقی همچون ترکیه و افغانستان صادر شده است. در این مدت ایران آب را در قالب هندوانه به آلمان هم صادر کرده است.
@sahatzist
◀️افزایش هفت درصدی صادرات هندوانه با افزایش ارزآوری همراه نبوده بلکه امسال هندوانه‌ها ارزان‌تر از سال قبل صادر شده‌اند. بر طبق آمارهای گمرک، صادرات هندوانه در چهار ماه نخست سال گذشته معادل ۳۰۷ هزار و ۲۲۲ تن بوده که این میزان ۱۹۹ میلیارد و ۲۱۴ میلیون تومان ارزش داشته است، حال آنکه در چهار ماه نخست امسال، 27 هزار تن هندوانه بیشتر از سال گذشته صادر شده اما 29 میلیارد و 830میلیون تومان ارزان‌تر از سال قبل صادر شده است. در واقع آمارهای گمرک ایران حاکی از آن است که در شرایطی طی چهار ماه نخست سال جاری صادرات هندوانه ایرانی از نظر کمی افزایش داشته که از نظر ارزشی این میزان کاهش یافته و در واقع ارزش (ریالی) هندوانه ایرانی نسبت به سال گذشته افت داشته است.
@sahatzist
◀️حال سؤالی که مطرح می‌شود این است، آیا 98 میلیارد لیتر آب در روزهایی که برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، بلای نشست زمین را بر سر دشت‌های کشور نازل و بحران آب را پررنگ کرده، ارزشی بیشتر از ۱۶۹ میلیارد و ۳۸۴ میلیون تومان، ندارد؟ این پرسشی که قطعا همچون درخواست‌ها برای محدودشدن تولید محصولات آب‌بری همچون هندوانه بی‌پاسخ خواهد ماند.
این صادرات به معنای حمایت غیرمستقیم از منابع آبی کشورهایی است که این محصول آب‌بر را از ایران وارد می‌کنند و با صادرات این محصول عملا به آنها اجازه می‌دهیم از منابع آبی‌شان در راستای تولید محصولات با نیاز آبی کم استفاده کنند و خسارت کمتری به منابع آبی خود بزنند.
@sahatzist

ساحت زیست
http://s1.upzone.ir/48851/Untitled_2.jpg