🔵🔵به مناسبت ۸مارس روزجهانی زنان: می‌خواهید جلوی تغییر اقلیم را بگیرید؟

🔵🔵به مناسبت 8مارس روزجهانی زنان: می خواهید جلوی تغییر اقلیم را بگیرید؟ بر روی تحصیلات زنان سرمایه گذاری کنید!
@sahatzist
🔸برای جلوگیری از گرمایش زمین راه حل ها و پیشنهادات بسیاری مطرح شده است همانند گسترش دسترسی به سوخت های تجدید پذیر، تقویت «خودمختاری سیاسی» شهروندان، پشتیبانی از «مدیریت اشتراکی» منابع طبیعی، برقراری مالیات برروی مبادلات مالی درسطح جهانی به منظور کاهش انتقال مسیر محصولات و کاهش مصرف سوخت. اما یکی از مهمترین و اثربخش ترین کارها در این زمینه افزایش نرخ سوادآموزی زنان و تقویت و توانمندسازی مالی آنان به منظور استقلال بیشتر است. اما این امر چه گونه مانع تغییر اقلیم می شود؟!
@sahatzist
🔸تمام پژوهش ها نشان می دهند که بین میزان تحصیلات زنان و استقلال مالی آنان از یک طرف و نرخ زاد ولد از طرف دیگر رابطه ای معکوس وجود دارد. در حقیقت یکی از دلایل اصلی گرمایش زمین افزایش جمعیت و نیاز مردم به منابع مصرف جدید و تلاش دولتمردان و سرمایه دارن برای تامین نیازهای جمعیت افزوده شده از طریق فشار بر منابع طبیعی و افزایش تولید کارخانجات مختلف است که این امر به نوبه خود یاعث افزایش گازهای گلخانه ای به عنوان دلیل اصلی گرمایش زمین می شود. بدین ترتیب ارائه هر راهکاری که منجر به کاهش نرخ زاد و ولد شود اثر مستقیمی بر وضعیت اقلیمی در آینده خواهد داشت. این امر چنان مهم است که بیستمین گزارش سالانه توسعه انسانی برنامه ملل متحد برای توسعه (PNUD) تصریح می کند" اگرهمه زنان می توانستند درزمینه تولید مثل انتخاب داشته باشند، جمعیت آنقدر کند افزایش می یافت که تولید گازهای گلخانه ای را به زیر سطح فعلی می رساند. برآورد می شود که برنامه های کاهش جمعیت سازمان ملل پیش از ۲۰۵۰ تولید جهانی کربن را نسبت به امروز ۱۷% پایین می آورد»
@sahatzist
🔸البته این نکته را نباید از نظر دور داشت که گزارش های سازمان ملل در این زمینه از میزان مصرف جمعیت در کشورهای شمال و جنوب غفلت ورزیده اند. به این معنی که طبق گزارش گاردین کودکانی که در اروپا و آمریکای شمالی متولد می شوند به دلیل سبک زندگی پرمصرف تا سی برابر بیشتر از کودکان هندی از خود ردپای کربن به جای می گذارند. به این لحاظ این کاملا غیر منصفانه است که گزارش های تهیه شده توسط نهادهای عموما وابسته به کشورهای ثروتمند شمال همه تقصیرات افزایش کربن ناشی از رشد جمعیت را بر دوش کشورهای جنوب قراردهند، بدون اینکه خود تلاشی برای دست شستن از زندگی رویایی داشته باشند. همان زندگی که باعث مهاجرات جنوبی ها به آنجا می شود!
ایمان معمار
@sahatzist
ساحت زیست
http://www.upsara.com/images/dt1_ساحت_زیست.gif