کمپین دمای ۱۸ درجه خانم ابتکار: ابزاری ناکارآمد، هدفی مطلوب.. 🖋ایمان معمار

کمپین دمای 18 درجه خانم ابتکار : ابزاری ناکارآمد، هدفی مطلوب

🖋ایمان معمار

1- یکی از روش های سنجش کارآمدی و عقلانیت یک فعالیت تناسب بین هدف و ابزارآن است. در عقلانیت معطوف به هدف ، دوچرخه ابزار کارآمدی برای سفر به دور دنیا نیست. طبق چنین رویکردی کمپین چالش دمای 18 درجه که از طرف مدیریت محترم سازمان محیط زیست خانم دکتر معصومه ابتکار و به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی به راه افتاده است، یک کمپین از پیش شکست خورده و ناکارآمد است. زیرا تمام یافته های آماری در رابطه با بحران آلودگی هوا و انشار گازهای گلخانه ای نشان می دهد که تامین کننده های انرژی های گرمایشی در ارتباط با سلامت هوا یا افزایش گازهای گلخانه ای هیچ گاه عوامل دست اول این آلودگی نبوده اند و قسمت اعظم این معضل ناشی از کارخانجات متعدد خصوصی و دولتی و فعالیت های اقتصادی و تولیدی بزرگ مقیاس در سطح کشوری و جهانی و خودروهای سواری است که کمپین های این چنینی کوچکترین اثری بر فعالیت شان ندارد.

2- روش دیگر سنجش عقلانیت که گمشده انسان مدرن شهرنشین است عقلانیت معطوف به ارزش است. عمل دهقان فداکار معروف قصه ها، ریزعلی خواجوی در نجات جان مسافران قطار را می توان از این نوع عقلانیت دید. از این نگاه حمایت از موج به راه افتاده توسط خانم ابتکار یک فعالیت کاملا عقلانی و با ارزش است. آنچیزی که محیط زیست امروز ما به آن احتیاج دارد نه پیروزی هدف این پویش ها و برنامه های محیط زیستی ، بلکه مطالبه گری خود این کمپین هاست! یعنی همان طور که مطالبه ایجاد کمپین های نخریدن خودروی صفر یا موادغذایی صورت می گیرد، احساس نیاز به وجود موج های محیط زیستی هم باید شکل بگیرد و تبدیل به یک مطالبه ملی شود. هدف اولیه پیشرفت های محیط زیستی نه موفقیت این کمپین ها که تلاش برای خلق آن هاست.

3- محیط زیست جز در مواقع بحران از حوزه عمومی جامعه ایران حذف شده و تبدیل به موضوع کنش کسانی شده که یا شغل مرتبط با آن دارند یا به صورت استثنایی و فردی دغدغه آن را یافته اند. در مواقع بحرانی مثل دریاچه ارومیه یا آلودگی هوای کلان شهرها نیز محیط زیست بیشتر ابزاری برای تسویه حساب های سیاسی بوده است تا یک مسئله نیازمند حل شدن! حمایت از کمپین های اینچنینی روشی حداقلی برای بازگشت محیط زیست به عرصه عمومی است.

#ایمان_معمار
#تحلیل
#کمپین_18_درجه
#هوای_پاک
#توسعه_پایدار


کانال ساحت زیست را برای دیدن مطالب بیشتر دنبال کنید:
https://telegram.me/sahatzist

برای ارائه نظرات ارزشمندتان و انتشار مطالبتان برای ما ایمیل بفرستید:
[email protected]


@sahatzist