✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز؛ جنگل میانکاله قربانی رقابت گراس کاران رقیب و کاهش یازده میلیاردی ذخائر آب زیرزمینی!

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز؛ جنگل میانکاله قربانی رقابت گراس کاران رقیب و کاهش یازده میلیاردی ذخائر آب زیرزمینی !

@sahatzist 👈🏿

1️⃣خبرآن لاین نوشت: سالانه ۱۱میلیارد متر مکعب از ذخایر آبی سفره‌های زیرزمینی کاسته می‌شود.
دکتر علی باقری، عضو هیات علمی گروه منابع آب دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت‌مدرس در هشتمین جلسه از جلسات هم‌اندیشی استادان دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با موضوع «مدیریت بحران آب یا بحران مدیریت آب» گفت:
فعالیت‌های انسانی در قالب تغییر کاربری اراضی، ورود آلاینده و برداشت از منابع آب بر مؤلفه­‌های مختلف چرخه­ آب تأثیر می‌گذارد و از این بابت بیلان طبیعی منابع آب دستخوش تغییر می‌شود، به طوری که امروزه در کشور با حدود 11 میلیارد متر مکعب در سال بیلان منفی منابع آب مواجه هستیم. این به معنی آن است که در هر سال 11 میلیارد متر مکعب از ذخایر استاتیک آبی که در سفره­‌های آب زیرزمینی طی قرون و اعصار ذخیره شده بودند، کم می­‌شود. پیامد این موضوع پایین رفتن سطح تراز آب‌های زیرزمینی و به دنبال آن نشست زمین و ایجاد فروچاله در دشت‌ های کشور است. نمونه‌هایی از این نشست‌ها و فروچاله‌ها در دشت رفسنجان و دشت کبودرآهنگ به وقوع پیوسته است. به همین دلیل میزان مصرف از منابع آب باید کمتر از نرخ تجدید سالانه آن باشد.

در ادامه جلسه در مورد عواملی بحث شد که خواسته یا ناخواسته باعث تقویت نیروی محرکه توسعه کشاروزی بوده است. از این دست عوامل، به نقش جهت‌گیری‌های کشور در سیاست‌گذاری­‌های اقتصادی اشاره شد که نمود آن در قالب قوانین کشور انعکاس پیدا کرده است.

http://www.khabaronline.ir/(X(1)S(agmgmrptzlsncswisiwidpf2wb))/detail/679515/society/environment

@sahatzist 👈🏿

2️⃣معاون سازمان میراث فرهنگی به تسنیم خبر داد:قدیمی‌ترین تکنولوژی ایرانیان در راه جهانی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آسبادها، قدیمی ترین آسیای بادی عمودمحور در جهان هستند که در قسمت شرق ایران ساخته شدند. با توجه به اسناد تاریخی موثق، خاستگاه این آسبادها در منطقه سیستان است. آسبادها در گذشته رکن اصلی دوام و پایداری معیشت نیاکان شرق ایران بوده‌ و همچنین نمونه بارزی از معماری سنتی ایران با رویکردی پایدار، استفاده از مصالح بوم‌آورد و انرژی پاک باد، به شمار می‌آیند.
محمد حسن طالبیان ــ معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تسنیم گفت : زنجیره‌ای از آسبادهای کشور را در فهرست موقت آماده کردیم و باید به یونسکو برود که احتمالاً اگر در تیرماه در فهرست موقت قبول شود، اطلاعات پرونده آن را نیز کامل خواهیم کرد. ولی باید همزمان سه کار دیگر نیز درباره آسبادها انجام شود، اول درباره آسبادهای سیستان و بلوچستان، که خیلی نیز مهم هستند، زیرا مادر آسبادهای ایران به حساب می‌آیند، و باید مرمت و آماده شوند.
همچنین در مرحله دوم، آسبادهای نهبندان در خراسان جنوبی را داریم، و یک‌سری آسباد نیز در نَشتیفان خراسان رضوی داریم که مرمت دو مورد آنها انجام شده، و برنامه‌های نیز برای آنها داریم، زیرا تعداد آنها 30 آسباد است.

طالبیان با اشاره به اینکه آسبادهای خراسان رضوی از نظر تعداد فوق العاده هستند و اگر این آسبادها آماده شود یک پرونده استثنایی در کشور خواهد بود، برای اینکه این آسبادها مربوط به 700 سال پیش است و فوق‌العاده از نظر انرژی و مباحث توسعه پایدار مهم هستند.

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/03/31/1442851/
@sahatzist 👈🏿

3️⃣زهرا کشوری خبرنگار محیط زیست و میراث فرهنگی در توییتر خود خبر داد:
علت آتش سوزیهای پی درپی در شبه جزیره میانکاله کاشت گراس و اختلاف میان قاچاقچیان بوده. آنهاگراسهای همدیگر را آتش میزنداماجنگل میسوخت!

https://twitter.com/zahrakeshvari/status/876428446515290112
@sahatzist 👈🏿


خبرها و مطالب بیشتر را در وبلاگ ساحت زیست بخوانید و یا به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید.

وبلاگ ساحت زیست👇
http://sahatzist.blogfa.com/