🌎کاروان مهاجران آمریکا: آنچه در انتظار جهان است

🌎کاروان مهاجران آمریکا:آنچه در انتظار جهان است.
@sahatzist
🔻متنی که در زیر می خوانید برشی است از یادداشت منتشره در تارنمای گاردین با عنوان "تغییرات اقلیمی؛ عامل پنهان کاروان مهاجران" که توسط تارنمای میدان به فارسی برگردانده شده است. در این یادداشت بر خلاف آنچه رسانه ها عواملی چون جنگ های داخلی و خشونت های خیابانی و فسادهای گسترده را عامل اصلی فرار مهاجرین از کشورشان برآورد کرده ند، به بررسی نقش تغییر اقلیم پرداخته است. برای خواندن اصل این یادداشت می توانید از لینک انتهای مطلب وارد تارنمای میدان شوید.

🔸...تنها فقر و خشونت گرسنگی نیست که کاروان مهاجران را از آمریکای مرکزی از راه مکزیک به ایالات متحده روانه می‌دارد. یکی دیگر از عوامل شکل‌دهنده‌ی کاروان مهاجران که از دیدها پنهان مانده، تغییرات‌اقلیمی است. اکثر این مهاجران اهل کشورهای گواتمالا، هندوراس و ال‌سالوادور هستند. سه کشوری که با خشونت، جرایم سازمان‌یافته و فساد سیستماتیک ویران شده‌اند. ریشه‌ی این درگیری‌ها را می‌توان در جنگ سردی جست که در منطقه در جریان است. تغییرات‌اقلیمی، در این مناطق با از بین بردن محصولات کشاورزی، فقر و گرسنگی را تشدید می‌کند. کارشناسان هشدار می‌دهند که تغییرات‌اقلیمی، میلیون‌ها نفر را در دهه‌های پیش‌رو به سمت شمال راهی خواهد کرد.

🔸رابرت آلبرو، پژوهشگر مرکز مطالعات آمریکای لاتین در دانشگاه آمریکایی واشنگتن می‌گوید «تمرکز روی خشونت، گاهی تصویر بزرگ‌تر را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. برخی از مهاجران می‌گویند، مهاجرت می‌کنند چرا که غذایی برای خوردن ندارند». نبود غذا که از عوامل اصلی مهاجرت این مردم به جاهای دیگر است، ارتباط بسیار مهمی با تغییرات‌اقلیمی دارد. ما شاهد بی‌ثباتی شدید اقلیمی هستیم که به طور اساسی امنیت غذایی را در منطقه تغییر می‌دهد.

🔸آلبرو می‌گوید مهاجران معمولا تغییرات اقلیمی را به عنوان یکی از دلایل ترک وطن ذکر نمی‌کنند. چرا که تغییرات‌اقلیمی مفهومی به نسبت انتزاعی و بلند‌مدت است. اما همین مردم که زندگی‌شان به زمین‌های کشاورزی کوچک وابسته بوده، از تغییر الگوی آب‌وهوا و از بین رفتن محصولاتشان می‌گویند و به آن آگاهند.»

🔸هنگام استراحت یکی از سه کاروان اولیه مهاجران که از شهر هویکسلا در مکزیک عبور می‌کردند، «هیسوس کنان» به ما از زندگی‌اش گفت. اینکه چگونه در کنار ویرانه‌های باستانی کوپان در غرب هندوراس روی هکتارها زمین لوبیا و ذرت کشت می‌کرد. کنان، که یک بومی مایایی است، پس از خرابی مکرر محصولش، امسال دیگر زمینش را رها کرد. او خرابی محصول را به دلیل تغییرات الگوهای آب‌وهوا و خشکسالی می‌داند. او می‌گوید «امسال بارانی نبارید. سال گذشته هم باران نداشتیم. در مزرعه ذرت هم دیگر چیزی نمانده بود. برای زنده کردن زمین هزینه کردیم اما فایده نداشت و ما دیگر هیچ درآمدی نداشتیم. هیچ محصولی برای برداشت نبود» اویل اکتبر، کنان ناامید و در رؤیای کار در ایالات‌متحده به جاده زد و به کاروان مهاجران پیوست... او می‌گوید «اوضاع دیگر مثل قبل نبود. مجبور به مهاجرت شدیم. در سال‌های گذشته همیشه باران به‌موقع می‌بارید و گیاهان رشد می‌کردند. اما حالا دیگر آب‌وهوا هیچ الگو و نظمی ندارد.»

🔸استیفا لوترت که در دانشگاه تگزاس، روی موضوع مهاجرت و امنیت آمریکای مرکزی کار می‌کند، می‌گوید اطلاعات پلیس مرزی و گمرک ایالات‌متحده، نشان از افزایش تعداد مهاجران از غرب هندوراس می‌دهد. جایی که منطقه‌ی اصلی تولید قهوه است. بسیاری از مهاجران، کشاورز یا کارگران مزرعه بودند که چون تولید قهوه دیگر سودآور نبود، به جاده زدند. کسانی مانند آنتونیو لارای ۲۵ساله از شهر هندوران که به همراه همسر و دو فرزند ۶ و۱۸ماه‌اش به کاروان پیوسته است. لارا می‌گوید «قهوه قبلا می‌ارزید. اما هفت سالی می‌شود که دیگر قیمت قابل قبولی ندارد» لارا ادامه می‌دهد «تغییر الگوهای آب‌وهوایی تاثیر مهمی روی این موضوع داشته». او همینطور کارفرمایان حریص و فروشندگان قهوه را نیز در خراب شدن اوضاع مقصر می‌داند و می‌گوید «من کشورم را به دلخواه خود ترک نکردم. من کشورم را ترک کردم، چرا که مجبور به این کار شدم.»

🔸یک سوم کل مشاغل در آمریکای مرکزی به کشاورزی مرتبط‌اند. هر اختلالی در کشاورزی، پیامدهایی ویرانگر برای مردم منطقه به همراه خواهد داشت. در سال ۲۰۱۲میلادی، گیاهان قهوه در سراسر امریکای مرکزی به آفتی اپیدمیک به نام «زنگ برگ» دچار شدند. برخی از تخمین‌ها از آلودگی ۷۰درصد مزارع به این آفت می‌گویند. «سم دوپری»، پژوهشگر دانشگاه مریلند بالتیمور می‌گوید «قارچ‌ها، معمولاً با غروب خورشید که دما پایین می‌آید، می‌