🔰 رابطه جمعیت و محیط زیست. تلخیص شده از گزارش تحولات جمعیتی در ایران

🔰 رابطه جمعیت و محیط زیست
@sahatzist
❇ تلخیص شده از گزارش تحولات جمعیتی در ایران
@sahatzist
💠 افزایش جمعیت و تحولات ساختاری آن به نوبه خود نیازها را تشدید میکند و با گذشت زمان و تکامل زندگی انسان‌ها کیفیت و کمیت نیازها نیز تغییر می‌یابد، از آنجایی که تامین بیشتر این نیازها بویژه در کشورهای در حال توسعه به دلیل معیشتی بودن اقتصاد بر منابع پایه استوار است که عمدتا از طریق بهره‌برداری از طبیعت صورت می‌گیرد‌‌. این فرآیندها سبب فشار مضاعف بر محیط‌زیست شده و در ادامه این تحولات جمعیتی می‌تواند به تخریب محیط‌زیست منجر شده و پایداری و ثبات کشورها را تهدید کند. در حقیقت این فرآیند به مانند زنجیره‌ای از پیشران‌ها در چارچوب یک چرخه معیوب افزایش جمعیت، فقر و تخریب محیط‌زیست عمل میکند. البته در مورد اثرات و پیامدهای جمعیت بر محیط زیست در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه باید تمایز قائل شد.
@sahatzist
💠 طبق مطالعات مک میشل، در کشورهای فقیر و در حال توسعه فقر، رشد جمعیت عامل بروز معضلات محیط‌زیستی و اقتصادی_اجتماعی فرض می‌شود، در حالی که در کشورهای ثروتمند بالا بودن رشد اقتصادی و صرف بیش از حد منابع عامل بروز معضلات می‌باشد، علت این است که کشورهای ثروتمند بخش اعظم کره زمین را مصرف کرده و بخش عظیمی از ضایعات را در محیط زیست کره زمین تخلیه می‌کند.
@sahatzist
💠 اثرات و پیامدهای محیط‌زیستی کشورهای غنی و ثروتمند نیز بایکدیگر تفاوت دارد. این پیامدها در کشورهای ثروتمند بصورت آلودگی‌ها، معضلات جهانی و منطقه‌ای باران‌های اسیدی و تخریب لایه ازون بروز کرده است، در حالی که در کشورهای فقیر بصورت تخریب محیط‌زیست مانند جنگل‌زدایی، فرسایش خاک، کاهش تنوع زیستی و... پدیدار می‌شود.
برخی معضلات نظیر تغییرات اقلیمی، کاهش کمیت و کیفیت آب‌های سطحی و زیرزمینی نیز در کلیه کشورهای جهان مشترک هستند.
@sahatzist
💠 تغییرات جمعیت یکی از پیشران‌های عمده موثر بر تحولات اجتماعی، اقتصادی و محیط‌زیستی بشمار می‌رود. زیرا به موازات تحولات و تغییر حجم و ترکیب توزیع جمعیت در زیست بوم‌های کره زمین، دولت و مردم باید خود را با شرایط و نیازهای جدید سازگار کنند و رویکرد متناسبی را برای رویارویی با نیازهای جدید اتخاذ کنند. بنابراین، برقراری توازن بین منابع طبیعی و محیط زیست و رشد جمعیت و به دنبال آن افزایش نیازهای انسانی، موضوعی است که باید در کانون توجه سیاستگذاران و برنامه‌ریزان جمعیت قرار گیرد تا بتوان بر مبنای آنها پایداری توسعه در کشور را تضمین کند.

ساحت‌زیست
@sahatzist

http://uupload.ir/files/8l7s_img_20180410_113045_366.jpg