کافه خبر: از دولت «سرکار گذاشته شده» به روایت کلانتری تا آغاز ذخیره آب در «مخازن استراتژیک آب» اصفهان!

کافه خبر: از دولت "سرکار گذاشته شده" به روایت کلانتری تا آغاز ذخیره آب در "مخازن استراتژیک آب" اصفهان!

@sahatzist
1️⃣مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان: حفر "چاه‌های اضطراری" برای آب شرب/ذخیره آب در "مخازن استراتژیک" کلید خورد.

🔸ایلنا:منصور شیشه‌فروش (مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اینکه کم آبی که در حال حاضر در پهنه استان اصفهان وجود دارد، شاید در ۷۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، اظهار داشت: حجمِ سدهای مخزنی ۸۰ درصد کاهش حجم دارد؛ از طرفی دیگر بارندگی نسبت به متوسط بلند مدت حدود ۷۰ درصد کاهش داشته است.

🔸 مدیریت بحرانِ استان، جلسات متعددی را تشکیل داده است؛ اولین اقدام این بود که مصرف بهینه آب را در همه بخش‌ها در دستور کار قرار دادیم؛ در بخش فضای سبز، حذف چمن را اعلام کردیم و از طرفی دیگر بر آبیاری شبانه و آموزش به کارگران و همچنین جداسازی آب شرب از آب فضای سبز و کشت گونه های مقاوم به خشکی تاکید شد.
@sahatzist
🔸در بخش آب شرب، به همه ادارات اعلام شده که باید ۳۰ درصد مصرف آب نسبت به دوره مشابه را کاهش دهند و کاهنده های مصرف آب در سیستم‌های اداری نصب کنند؛ از طرفی دیگر آغاز ذخیره آب در "مخازن استراتژیک آب" در بخش های مختلف، اعلام شده است.

🔸 به دلیل برداشت از منابع آب های زیزمینی در سال های گذشته در بعضی مناطق و دشت ها فرونشست زمین را داشتیم، به طور مثال در دشت منطقه کاشان، منطقه گلپایگان، شهررضا فرونشست داشتیم؛ حتی در فریدن فرونشست داشتیم که باعث آسیب به خانه های مسکونی شد که مورد بازسازی قرار گرفته اند.

🔸به دلیل کم آبی کشاورزان استان اصفهان در مشقت به سر می برند، به دلیل کم آبی، آبی به کشاورزان تحویل داده نشد که همین موضوع اعتراض آن ها را به همراه داشته است. دولت با تشکیل "کارگروه سازگاری با کم آبی" برنامه های توزیع آب را ابلاغ می کند که در بخش شرب، صنعت و کشاورزی به چه شکل از آب استفاده شود.

🔸تدابیر ویژه ای برای حفر چاه های اضطراری برای آب شرب اتخاذ شده است، در حال حاضر زاینده رود خشک است و حجم سد فقط ۱۰ درصد آب دارد و وزرات نیرو در نظر دارد که با همین مقدار آب بخش های مختلف را مدیریت کند.
@sahatzist
2️⃣مشکل اصلی احیا نشدن دریاچه ارومیه به روایت عیسی کلانتری: دستگاه‌های اجرایی تصمیم دولت را قبول ندارند
خبرآن لاین:

🔸مشکل اصلی دریاچه ارومیه این است که زیر مجموعه دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها تصمیمی که دولت اتخاذ می‌کند را قبول ندارند؛ انتقاد را از خودمان شروع می‌کنم و می‌گویم خود ما هم در سازمان محیط‌زیست آن طور که باید برای دریاچه ارومیه کاری نکردیم.

🔸 واحدهای اجرایی دیگری هم که خارج از سازمان محیط زیست فعالیت می کنند و با موضوع احیا دریاچه ارومیه مرتبط هستند، کار اساسی در این زمینه انجام نداده اند؛ مثلا وزارت جهاد کشاورزی به‌خصوص جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اصلا به تعهدات خود درباره دریاچه ارومیه عمل نکرده است.
@sahatzist
🔸 بعد از تصویب مصوباتی به منظور جلوگیری از توسعه سطح زیرکشت آبی در حوضه، سالانه ۸۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت آبی در حوضه توسعه پیدا کرده است. این یعنی ۲۴۰۰۰ هکتار افزایش مساحت زیر کشت کشاورزی در منطقه طی سه سال که با احتساب ۱۰۰۰۰ متر مکعب آب مصرفی هر هکتار، به عبارتی در پایان این سه سال ۲۴۰ میلیون متر مکعب افزایش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود داشته است و وقتی این اطلاعات کنار هم قرار می گیرند به نظر می رسد که دولت توسط برخی سرکار گذاشته شده است.

🔸دولت چیزی تصویب می‌کند اما در عمل دستگاه استانی هرچه که خواست انجام می‌دهد. مدیران به شدت عافیت‌طلب شده‌اند و اصلا حاضر نیستند برای یک مساله کوچک اندکی ریسک کنند. اگر قرار باشد دولت تصمیم بگیرد و دستگاه‌های اجرایی استانی به شیوه خود اجرا کنند بی‌شک ما یک نظام ناکارآمد خواهیم بود.
@sahatzist
🔸از ابتدای سال تا کنون سه بار با وزیر نیرو مکاتبه کردم، علی رغم اینکه هر ماه هم جلسه داریم، اما زیر مجموعه وزیر نیرو به ما جواب نمی‌دهند! دلیل آنها هم این است که شاید در تابستان درجه حرارت اورمیه ۵۰ درجه شود و آب بیشتری تبخیر شود بنابراین ما نمی‌توانیم آب سدها را در اختیار دریاچه قرار دهیم.

🔸اگر واقعا عضو دولت