قرار داد توتال به مثابه کیک مسموم!.. 🖋

قرار داد توتال به مثابه کیک مسموم !

🖋#ایمان_معمار
@sahatzist
1️⃣اولریش بک واضع نظریه "مخاطره جهانی "در توصیف ایدئولوژی احزاب سبز از واژه ای استفاده می کند به عنوان "کیک ثروت و رفاه ". او با شرح این که چه گونه دو سنت سیاسی چپ و راست از انقلاب فرانسه به این سو هر کدام به دنبال دستیابی به این "کیک " بوده اند، خط فکری جریانات محیط زیست گرا را بر این منطق می داند که آنها از اساس این کیک را مسموم قلمداد می کنند و رقابت بر سر تصاحب آن را بازی باخت _باخت می پندارند.
@sahatzist
2️⃣در ایران نیز برآیندجریان های فکری یکصد سال اخیر در دو سنت سیاسی اصولگرایی و اصلاح طلبی تبلور پیدا کرده اند. آنها هر کدام با دوپارادایم فکری کاملا متفاوت به تحلیل جهان پیرامون خود می پردازند و این دوپارادایم چنان از هم دورند که رخدادهای کاملا غیرعقلانی نزد یکی ، خردورزانه ترین اتفاق ممکن نزد دیگری تعبیر می شود. این دو قطبی که غیر از مبانی هستی شناسانه و معرفت شناسانه متمایز با منافع مادی گروه های ذی نفع نیز آمیخته شده است در انتخابات اخیر به اوج خود رسید و شاهدیم که چه گونه کشور بعد از این انتخابات درگیر تنش های سیاسی هر روزه شده و افکار عمومی را تا چه حد دچار التهاب نموده است.

آخرین جنجال ثبت شده تا کنون بین دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب موضوع امضای قرارداد نفتی توتال بوده است. اصلاح طلبان با دفاع از این قرارداد آن را چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ سیاسی محصول پیروزی ایران بر جریان تحریم و حاکی از موفقیت برجام می دانند و برای مثال محمود صادقی نماینده تهران در مجلس با اعلام این که "میزان برداشت ایران از ذخایر گازی مشترک باقطر: سال ۸۴: مساوی باقطر سال ۹۲: نصف قطر سال ۹۵: مساوی باقطر پیش‌بینی سال ۹۶: بیشتر از قطرخواهد شد" تلویحا این مقایسه را نشان پیروزی می داند و از آن طرف اصولگرایان با تشبیه این قرار داد به کرسنت و یا حتی ترکمانچای آن را "توتال چای " نامیده و آیت الله علم الهدی مسائل مطرح شده درباره سنگ قبر همسر مرحوم خود را برای انحراف افکار عمومی از این قرارداد ننگین می خواند.
@sahatzist
3️⃣نکته جالب توجه اما این جاست که شرکت فرانسوی توتال در حالی اقدام به بستن قرارداد بزرگ نفتی با ایران کرده است که در خود فرانسه هرگونه طرح جدید برای اکتشاف میادین جدید نفتی و گازی از هفته پیش ممنوع گردیده است!
امانوئل مکرون رئیس جمهور جدید فرانسه به شدت سعی دارد تا این کشور را از شر سوخت های فسیلی برهاند و با استفاده از انرژی های تجدید پذیر در کنار انرژی هسته ای، فرانسه را تبدیل به کشوری سبز در این قاره کند.
از سویی دیگر دوچه وله آلمان در خبری که دیروز منتشر کرد گزارش داد که آلمان برای اولین بار رکورد استفاده از انرژی های پاک را شکسته و در ماه گذشته توانسته است تا 35 درصد انرژی خود را از منابع تجدید پذیر مثل باد و خورشید تامین کند. انگلا مرکل نیز که در هفته پیش رو میزبان سران بیست کشور صنعتی جهان است در نظر دارد تا با مطرح کردن پدیده تغییر اقلیم به عنوان دستور کار اصلی این اجلاس به رقابت با فرانسه برای بر عهده گرفتن نقش رهبری مبارزه با گرمایش زمین بپردازد.
@sahatzist
4️⃣به نظر می آید تلاش های دولت آقای روحانی برای توسعه میادین نفتی و گازی و تلاش های مخالفان اصولگرای او اعم از اینکه کاسب تحریم اند یا در پاردایم فکری خود رفتارهای او را مخالف منافع ملی تعبیر می کنند ، هر دو برای منافع بلند مدت ایران همچون بازی یاخت_یاخت است.
توسعه میادین نفتی و گازی ایران اگر قرار بود در جهت منافع ملی قدم بر دارد در یکصد سال گذشته که شاهد توسعه همه جانبه منابع سوخت فسیلی بوده ایم وضع کشور ما به گونه ای دیگر بود. سوخت های فسیلی به لحاظ دانش تخصصی استحصال و تجمع در نقاط محدود و هزینه اولیه بالای استخراج ذاتا "رانت خیز"اند مگر آنکه در بستر حکومت های با ساختارهای بسیار شفاف سیاسی و با سنت های چندصدساله دموکراسی خواهانه مورد استفاده قرار بگیرند.
بر خلاف این انرژی کثیف، انرژی های پاک مثل انرژی خورشیدی و بادی به لحاظ پراکندگی گسترده و استحصال آسان و ارزان می توانند به کاهش وابستگی جوامع به حکومت ها کمک کنند و دموکراسی های مشارکتی و محلی قوی به وجود اوردند.در حالی که تقریبا یک سوم ایران را بیابان هایی تشکیل می دهد که ظرفیتی