خلاصه‌ای از مقاله ﺗﺤﻠﻴﻞ و ﺑﺎزﺷﻨﺎﺳﻲ رﻓﺘﺎرﻫﺎی زﻳﺴﺖ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﺷﻬﺮی نوشته: رضا مختاری ملک آبادی، عظیمه السادات عبداللهی، حمیدرضا صادقی، اص

خلاصه ای از مقاله ﺗﺤﻠﻴﻞ و ﺑﺎزﺷﻨﺎﺳﻲ رﻓﺘﺎرﻫﺎي زﻳﺴﺖ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﺷﻬﺮي نوشته:رضا مختاری ملک آبادی، عظیمه السادات عبداللهی، حمیدرضا صادقی، اصل مقاله در فایل زیر قابل دانلود می باشد:👇👇👇
@sahatzist
◀️آگاهی زیست محیطی:
یکی از مهمترین عواملی که باعث می شود مردم نسبت به حفظ محیط زیست بی توجه باشند «بی اطلاعی» آنهاست، همه خطرهای زیست محیطی بر اثر مداخله های انسان پدید آمده است و اکولوژیست ها بیشتر معتقد به نادانی بشر هستند.
@sahatzist
◀️ارتباط با طبیعت:
میلتون از مردم شناسان اجتماعی مشهور، در حیطه حفاظت از محیط زیست می گوید: به اتوبیوگرافی هریک از حافظان برجسته و ذینفوذ محیط زیست که مراجعه کنید، احتمال اینکه ببینید زندگی آنها خصوصاً در دوران اولیه زندگیشان در تماس مستقیم و مملو از تجربه های شخصی از طبیعت بسیار است.
وی شواهد بسیاری برای گفته ی خود بیان می کند و مهمترین آنها نتایج تحقیقی توسط پالمر در اوایل دهه 1990 بر روی مربیان حفظ محیط زیست در بریتانیا است که از آنها خواسته شد شخصاً شرح زندگی خود را بنویسند و شرح دهند که چه عواملی بر متعهد و نگران شدن آنها نسبت به مسایل زیست محیطی مؤثر واقع شده است. 42 درصد از پاسخ دهندگان تجارب دوران کودکی حاصل از زندگی در محیطهلی باز، گذراندن تعطبلات در محیط های روستایی و حاشیه شهرها و صرف وقت در فضای آزاد داشتند. 49درصد تماس مستقیم با طبیعت را ولی نه الزاماً در دوران کودکی، نام برده اند، که از عوامل مؤثر در شکل گیری نگرش و رفتار آنها بوده است. این مطالعات در کشورهای دیگر نیز گسترش یافته و تجزیهو تحلیل اطلاعات حاکی از تقویت این نکته است که تجارب دوران اولیه کودکی در جهان طبیعی و تجارب حاصل از صرف وقت در فضای آزاد بطور کلی حائز لهمیت حیاتی در نگرش مثبت زیست محیطی است.
@sahatzist
◀️جنسیت:
اکوفمینیسم به عنوان یکی از شعب فرعی فمینیسم، که نگران موضوع زیست محیطی است، نقش جنسیت را در روابط اجتماعی_زیست محیطی (با نگرشی منفی) برجسته می کند.
شاخه های مختلف اکوفمینیسم، ااز قبیل انواع روحانیت گرا و معنوی، مادی گرا، و مقاومتی آن، هر یک تحلیل خودش را از رابطه میان سرکوب زنان و به انحطاط کشیدن محیط زیست طبیعی عرضه می کند. آنچه در شاخه های مختلف اکوفمینیسم نقطه اشتراک این نظریه ها است، سخن از ارتباطی است که بین زن و طبیعت قائل هستند. متکی بر این ادعا که زنان طبعاً و فطرتاً از مردان به طبیعت نزدیکترند.
به نظر می رسد اکوفمینیسم نظریه مناسبی برای تحلیل تفاوتهای جنسیتی در نگرشها و رفتارهای زیست محیطی ایرانیها باشد. این نظریه تفاوتهای موجود میان نگرشهای زنان و مردان را بر اساس هنجارهای فرهنگی و توقعات جنسیتی جوامع توضیح می دهد. در جامعه ی با فرهنگ عمدتاً سنتیو مردسالار ایران، تفاوت های موجود در رفتارها و نگرش ها اعم از رفتار و نگرش زیست محیطی را می توان بر اساس شیوه های متفاوت اجتماعی شدن آنها توضیح داد.
@sahatzist
◀️محققان چندین دسته بندی از مجموعه عوامل مؤثر بر رفتار زیست محیطی ارائه کرده اند:
عوامل نگرشی شامل هنجارها، باورها و ارزشها
عوامل زمینه ای شامل تأثیرات بین فردی، انتظارات اجتماع، تبلیغات، قوانین حکومتی
قابلیت های شخصی شامل دانش ها و مهارتها:داشتن وقت کافی برای انجام رفتار، قابلیت های عمومی و منابعی نظیر سواد، پول و قدرت و موقعیت اجتماعی
عادت و راهرفت: عادت به روش عملکرد استاندارد، یک عامل کلیدی مؤثر بر رفتار معنادار و سازمان یافته ی زیست محیطی است.
@sahatzist
ساحت زیست

http://s1.upzone.ir/34682/Mindset-change.jpg