تغییر اقلیمی یا تغییر سیستم؟.. قسمت اول.. 🖋 مترجم: مسلم یوسف زاده

تغییر اقلیمی یا تغییر سیستم؟

قسمت اول

🖋 مترجم: مسلم یوسف زاده

"اگر ما می خواهیم گرمایش زمین را به میزان دو درجه محدود کنیم، یک تغییر اساسی در اقتصاد لازم خواهد بود: تغییر از جهانی سازی بر مبنای رشد به هر قیمت به سوی اقتصادهای متنوع تر و محلی تر که در خدمت نیازهای اساسی مردم سیاره هستند."

بسیاری از مردم به صورت قابل درکی از خبرهای شنیده شده از پاریس به هیجان آمده اند: حکومت ها بالاخره مساله تغییرات آب و هوایی را جدی گرفته اند و حتی آمادگی خود را برای برداشتن قدم های مشخص اعلام می کنند. با این وجود آنها بار دیگر در آغاز اقدامی ضروری برای پیشگیری از تغییر فاجعه آمیز آب و هوا ناکام ماندند. در حقیقت موثرترین قدم ها برای کاهش انتشار دی اکسید کربن هرگز در پاریس مورد بحث قرار نگرفتند. به جای آن، نمایندگان کشورها تنها اشاراتی به شبه راه حل های تدریجی کردند و از کنار ریشه های سیستماتیک مسئله عبور کردند.
اگر قرار است گرمایش را در حد 2 درجه سلسیوس محدود کنیم (بسی بالاتر از محدودیت 1.5 درجه ای مورد درخواست گروه کشورهای "با آسیب پذیری بالا")، نیاز به یک تغییر اساسی در اقتصاد خواهد بود: از جهانی سازی بر مبنای رشد به هر قیمت – سیستمی که به شدت به تامین منافع ابرشرکت ها و موسسات مالی متمایل است - به سوی اقتصادهای متنوع تر و محلی تر که در خدمت نیازهای اساسی مردم سیاره هستند.
چنین تغییری نه تنها انتشار گازهای گلخانه ای را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش می دهد، بلکه طیفی از منافع گوناگون را نیز به ارمغان می آورد. به ایجاد اشتغال بیشتر کمک می کند؛ قدرت ابرشرکت های جهانی را محدود می سازد؛ روند محدود شدن دموکراسی را معکوس می کند؛ و همچنین بنیادگرایی، درگیری های قومی و تروریزم را کاهش می دهد. این بزرگترین توانمندی چنین تغییری است. این فرصتی است برای اتحاد کمپین های متنوع تک-ساحتی اجتماعی و محیط زیستی: برای ایجاد جنبشی که به اندازه کافی برای براندازی سلطه کنونی ابرشرکت ها و بانک های جهانی نیرومند است.

ادامه دارد...


#مسلم_یوسف_زاده
#ترجمه
#اقتصاد_سیاسی
#اجلاس_پاریس
#تغییرات_اقلیمی
#تغییر_سیستم
#توسعه_پایدار
#قسمت_اول

کانال ساحت زیست را برای دیدن مطالب بیشتر دنبال کنید:
https://telegram.me/sahatzist

@sahatzist

منبع:
www.localfutures.org