🔴🔴 «بیت‌‌کوین» و دردسرهای زیست‌محیطی!

🔴🔴«بیت‌‌کوین» و دردسرهای زیست‌محیطی! هر مرتبه استخراج مجازی بیت‌کوین، این روزها برابر یک ماه مصرف یک خانه انرژی برق مصرف می‌کند.
@sahatzist
این مطلب برشی از یادداشت تارنمای رادیوزمانه درباره دردسرهای زیست محیطی پول مجازی یا بیت کوین است که امروز بالارفتن ناگهانی ارزش آن مایه تعجب همگان شده است. برای خواندن متن کامل این یادداشت به قلم سیدمصطفی رضیئی در انتهای مطلب روی INSTANT VIEW بروید.

🔵ارز مجازی‌ای که ده سال پیش توسط گروهی ناشناس عرضه شد، این روزها توجه رسانه‌‌ای فراوانی کسب کرده و هر ساعت قیمتش بالاتر می‌رود.

گروهی از اقتصاددانان آن را شیادی خوانده‌اند و برخی آن را یک حقه هرمی در نظر می‌گیرند. برای بسیاری این فقط یک حباب اقتصادی است که بالاخره خواهد شکست.

یک پیش‌بینی به عنوان مثال می‌گوید قیمت هر بیت‌کوین تا میانه سال آینده (۲۰۱۸ میلادی) تا ۶۰ هزار دلار آمریکا افزایش خواهد یافت، سپس حبابش می‌شکند و قیمت بیت‌کوین به ۱ هزار دلار کاهش می‌یابد.

🔵وقتی ارزهای دولتی در بازارهای جهان مصرف می‌شوند، زیرساختی توسط یک کشور برای تولید، عرضه، بازیافت و ارزش‌گزاری آنها ساخته شده است.

بیت‌کوین ولی توسط چند برنامه‌نویس ناشناس عرضه شد و به‌جای آنکه سرمایه‌گذاری تولید و عرضه آن زیرساختی مهیا شود، یک بازی سخت‌افزاری به مصرف‌کننده پیشنهاد دادند: همانند استخراج فلزات قیمتی همانند طلا، هر مصرف‌کننده در هر کجای دنیا می‌تواند بخشی از زیرساخت بیت‌کوین باشد.

وب‌سایت رسمی بیت‌کوین به زبان فارسی ماجرا را چنین توضیح می‌دهد:

«هر کسی می‌تواند با اجرای نرم‌افزار روی سخت‌افزاری ویژه، یک استخراج کننده بیت‌کوین باشد… استخراج‌کنندگان بیت‌کوین به این دلیل به این کار می‌پردازند که کارمزد تراکنشی را که کاربران برای پردازش سریع‌تر تراکنش‌های خود می‌پردازند، دریافت نموده و نیز بیت‌کوین‌های تازه تولید شده را بر طبق یک فرمول ثابت به جریان اندازند.»

بدین‌شکل، برخلاف دیگر تبادل‌های مالی اینترنتی که متکی به مرکزداده‌های شرکت‌هاست و در آنها از سوپر رایانه‌ها استفاده می‌شود، در اینجا زیرساخت این شبکه در سرتاسر جهان پخش می‌شود.

هر کسی هم می‌تواند بخشی از این زیرساخت باشد.
@sahatzist
🔵مشکل در اینجاست که همه‌ جای دنیا یکسان برق تولید یا مصرف نمی‌شود: برخی سخت‌افزارها کارآمد و برخی ناکارآمد هستند. برخی نظام‌های تولید برق پایدار متکی بر انرژی‌های پاک و برخی نظام‌های آلاینده متکی بر سوخت زغال‌سنگ استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال، نزدیک به ۵۰ درصد مصرف برق بیت‌کوین در جمهوری چک صورت می‌گیرد ولی کمتر از سه درصد انرژی مصرفی این شبکه در بازار آمریکاست.

مجموع مصرف نهایی بیت‌کوین امسال تا بدین جا از مصرف کل انرژی برق کشور دانمارک یا ایرلند بیشتر شده است.

یا آن‌طور که برخی چهره‌های معترض می‌گویند، بیت‌کوین امروزه ۱۰۰ هزار برابر بیشتر از مجموع ۵۰۰ ابر رایانه فوق سریع دنیا انرژی مصرف می‌کند.
@sahatzist
🔵هرچند همانند طلا که یافتنش در کالیفرنیا زمانی تب به همراه داشت، این روزها بازارهای جهان تب بیت‌کوین گرفته‌اند. در نتیجه‌اش معدن‌ها تازه در سرتاسر دنیا در حال ساخت هستند و پیش‌بینی‌ها از افزایش تراکنش آن می‌گویند.

نتیجه؟ اگر تولید و عرضه این ارز مجازی با شیب فزاینده هفته‌های اخیر افزایش پیدا کند، تا یک سال دیگر (۲۰۱۹ میلادی) کل شبکه بیت‌کوین به اندازه مصرف امسال سرتاسر آمریکا نیازمند مصرف برق خواهد بود.

گمان می‌رود یک سال بعد (تا فوریه ۲۰۲۰ میلادی) این شبکه می‌تواند بیشتر از کل مصرف یک سال دنیا برق از تمدن بشر طلب کند.

ولی طرفدارهای بیت‌کوین می‌گویند به جای تمرکز بر مصرف برق کنونی، به این فکر بکنید که با فراگیر شدن بیت‌کوین، از چه هزینه‌ها و مصرف‌هایی، صرفه‌جویی خواهد شد.

نیروگاه‌های تولید برق از عوامل اصلی تولید گازهای گلخانه‌ای‌اند. این انتشار این گازهای عامل اساسی گرمایش زمین به شمار می‌آید.



برای دیدن تصاویر این شهر روی INSTANT VIEW بروید.👇

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.
ساحت زیست
@sahatzist
ساحت زیست
https://goo.gl/naQY8q