✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از نامه سرگشاده بنیاد آب به رئیس جمهور تا دستاوردهای نخستین کنفرانس بین‌المللی گردوغبار تهران

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از نامه سرگشاده بنیاد آب به رئیس جمهور تا دستاوردهای نخستین کنفرانس بین‌المللی گردوغبار تهران

@sahatzist 👈🏿
1️⃣خبرآن لاین: بنیاد آب ایران نامه‌ای سرگشاده به رییس جمهور در مورد وضع فوق العاده آب در ایران نوشت!
در بخشی این نامه آمده است:
«پیشینه هشدارهای مرتبط با بحران #آب و آثار و تبعات تخریب کننده آن به شهادت کتاب‌ها، مقالات و پژوهش‌های علمی از سوی کارشناسان و صاحبنظران، حداقل به دو دهه پیش بر می‌گردد.
متاسفانه با بروز عینی آثار این هشدارها نظیر خشک شدن دریاچه‌ها، تالاب‌ها، رودخانه‌ها، تخلیه آب‌خوان‌های زیرزمینی آلودگی گسترده منابع آب و فروافتادن در کم آبی مزمن، مهاجرت لجام گسیخته، پیدایش ریزگردها، جامعه را در بسیاری مناطق کشور غافلگیر کرده است.

اینک در این برهه زمانی بسیار حساس و خطیر بیش از یکصد نفر از خبرگان کشور متشکل از کارشناسان و دانشگاهیان در عرصه‌های مختلف علوم اجتماعی، اقتصادی، ارتباطات، آب، کشاورزی و محیط زیست به منظور جلب نهادهای حکومتی، دستگاه‌های غیردولتی و به طور کلی اقشار مختلف جامع، برای کمک به برون رفت از وضعیت موجود، بیانیه را امضا کرده‌ایم.»

@sahatzist 👈🏿
2️⃣خبرگزاری مهر:تمسخر بدیهی‌ترین حقوق انسانی/سازمان ملل ترکیه را به لاهه ببرد.
مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست محمد درویش، ادعاهای مقامات ترکیه درباره سدسازی را مصداق بارز نقض بدیهی ترین حقوق انسانی و به سخره گرفتن متکبرانه قوانین حاکم بر حوضه های آبخیز دانست.
درویش در واکنش به سخنان سفیر ترکیه مبنی بر اینکه ترکیه از حق حاکمیتش بر سرچشمه‌های دجله و فرات و سدسازی بر آن‌ها نمی‌گذرد، به خبرنگار مهر، گفت:با چنین استدلالی، دولت اتیوپی می تواند بگوید من از حق حاکمیتم بر آب رودخانه نیل نمی گذرم و بنابراین پایداری تمدن مصر را که هیچ آبی جز نیل ندارد با چالشی جدی روبرو کند. افغانستان می تواند بگوید منابع آب هیرمند و هریررود انحصاراً متعلق به من است و مردم ایران در سیستان و خراسان رضوی حقی از این آب ندارند. دولت ایران می تواند بگوید زاب متعلق به من است و عراق حقی از این آب ندارد؛ چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد و لرستان هم در مقیاسی درون منطقه ای می توانند بگویند زاینده رود و کارون و کرخه و مارون متعلق به ما هستند و اصفهان و خوزستان حقی از این آب ندارند؛ کرمان هم می تواند بگوید هلیل رود متعلق به من است و جیرفت و جازموریان حقی از این آب ندارند!
@sahatzist 👈🏿
3️⃣خبرآن لاین:آنچه در نخستین کنفرانس بین‌المللی گردوغبار تهران بدست آمد
تصویب دو بیانیه سیاسی وزرا و فنی و تکنیکی در یک کنفرانس بین المللی، دستاوردی بزرگ است. دستاوردی که بیانیه وزرای آن همزمان با روز نخست اجلاس دوشنبه 12 تیرماه در سطح سیاست گذاری کلان و بیانیه فنی و تکنیک ها چهارشنبه 14 تیرماه و همزمان با پایان اجلاس صادر شد. اما چرا؟ سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست دلیل این اهمیت را اینگونه بیان کرده است: در بسیاری از کنفرانس های جهانی حتی زمینه صدور یک بیانیه علمی ساده هم ایجاد نمی‌شود. او همچنین درباره دلایل اهمیت بیانیه های صادر شده در اجلاس بین المللی مقابله با گرد و غبار گفت: این بیانیه‌ها از جمله اسناد سازمان ملل است که با حضور 43 کشور به میزبانی جمهوری اسلامی ایران، همچنین حدود 12 آژانس سازمان ملل و دانشمندان و متخصصان حوزه گرد و غبار در سطح جهان به تصویب رسیده است.
@sahatzist 👈🏿
خبرها و مطالب بیشتر را در وبلاگ ساحت زیست بخوانید و یا به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید.

وبلاگ ساحت زیست👇
http://sahatzist.blogfa.com/

اینستاگرام ساحت زیست👇
https://www.instagram.com/sahat_zist/

ساحت زیست

گزارش کامل را از لینک زیر بخوانید. - نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید