🔴 جنگ محیط‌زیستی علیه ایران آغاز شده است

🔴 جنگ محیط‌زیستی علیه ایران آغاز شده است

@sahatzist

🔸 صبح روز چهارم شهریور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، محمّد جواد ظریف، وزیر امور خارجه را مسئول پیگیری آتش‌سوزی پر بحث و حدیث هورالعظیم کرد تا بعد از این‌که نیروهای امدادی نتوانستند آتش را خاموش کنند این‌بار رئیس دستگاه دیپلماسی دولت ایران، قدم پیش بگذارد تا شاید بتواند راه حلّی برای خاموشی این آتش بیابد . این واکنش روحانی و ورود ظریف به موضوع آتش‌سوزی هورالعظیم نشان می‌دهد که دیگر شکل جنگ در جهان و منطقه تغییر کرده است و دیگر انگار نیازی به توپ و موشک‌های دوربُرد نیست و حالا روش تئوریسین‌های جنگ‌ در جهان تغییر کرده است و بدون این‌که تیری شلیک کنند و جامعه جهانی را نسبت به خود بتازانند کافی است سدی بسته شود و مردم بی‌آب بمانند، کافی است آتشی روشن شود و مردم برای گریز از دود کوچ کنند ،کافی است مواد نفتی و فلزات سنگین در آب دریاها ریخته شود و اکوسیستم را نابود و هزاران نفر را بیمار و گرسنه کنند و...

@sahatzist

🔸 صدرالدین علی‌پور، مشاور سابق سازمان حفاظت محیط زیست دو روز پیش در یک گفت‌وگوی مطبوعاتی اظهار کرد: به جز دو کشور ارمنستان و پاکستان، اکثر همسایگان ما برای ایران مشکلات محیط زیستی به وجود می‌آورند، و این موضوع می‌رساند که ایران به یک برنامه‌ی مقابله با تهدیدهای محیط زیستی نیاز دارد تا پیگیر حقوق خود در این زمینه‌ها باشیم.


🔸 علی‌پور اشاره کرد: باتوجه به کم آبی و خشک‌سالی سال‌های اخیر ایران می‌توان کاهش ورود آب از مرزهای شرقی را یکی از عوامل وضعیت کنونی اکوسیستم منطقه دانست که همواره شاهد بروز مشکلاتی برای شهروندان و روستانشینان هستیم. مسیری که آب هیرمند به ایران قطع شده است در نهایت باعث خشکی تالاب هامون، از بین رفتن پوشش گیاهی، ایجاد کانون‌ ریزگردها، از بین رفتن کشاورزی و ... شده است که به تدریج می‌تواند جمعیتی که در آنجا زندگی می‌کنند را مجبور به مهاجرت کند.
@sahatzist

🔸 وی افزود: همین موضوع را به شکل دیگر در عراق مشاهده می‌کنیم، حتی شائبه آن هم وجود دارد که مسئولان کشور عراق برای خاموش کردن آتش هورالعظیم همکاری نمی‌کنند. دود حاصله از این آتش‌سوزی و همچنین ذراتی که همراه آن وارد کشور می‌شود همکاری موثری صورت نمی‌گیرد و به هر شکل ایران را در حالی وارد چالش جدید می‌کند که کشور باید به غیر از درگیری‌هایی مانند گرد و غبار، کم آبی و ... با آتش‌سوزی هورالعظیم هم مبارزه کند!

@sahatzist

🔸 مشاور سابق سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در این مورد خاطرنشان کرد: در حوزه خلیج فارس هم می‌بینیم که خواسته یا ناخواسته عبور نفت‌کش‌ها مقادیر قابل توجهی نفت را وارد آب خلیج فارس می‌کنند و از همه مهمتر پدیده‌ای که به تازگی با آن روبه‌رو هستیم ورود فلزاتی است که از طریق دستگاه‌های تبدیل آب شور به آب شیرین توسط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس وارد دریا می‌شود. متاسفانه روزانه مقادیر زیادی فلزات سنگین وارد خلیج فارس می‎شود که بدون در نظر گرفتن وضعیت محیط زیست و نابود شدن تدریجی این اکوسیستم، دستگاه‌های که برای شیرین کردن آب استفاده می‌شود رو به افزایش است و هر روز این بحران در بی‌خبری کامل در حال گسترش است. گفته می‌شود که سالانه نزدیک به ۲ میلیون بشکه نفت از طریق نفتکش‌ها وارد آب خلیج فارس می‌شود و اساسا این تهدید اکوسیستمی است که ما با آن در رابطه هستیم.

🔻 منبع: خبرگزاری برنا
🔻 برای مطالعه‌ی کاملِ این گفت‌وگو بر لینک زیر کلیک کنید:👇
yon.ir/nSvk1