🔴 ناپدری محیط زیست ایران!.. 🖋

🔴 ناپدری محیط زیست ایران!

🖋#مسلم_یوسف_زاده

🔸 شاید در مورد رئیس جمهور، وزیر امور خارجه، وزیر ورزش و یا هر پست دولتی دیگری نتوان به این راحتی قضاوت کرد. اما با توجه به آنچه در این چند ماه از عیسی کلانتری دیده ایم می توان گفت که حضور ایشان در سمت ریاست سازمان محیط زیست خسارتبار است. دلیل چنین قضاوت تندی، بیش از عملکردهای موردی جناب کلانتری، اساس رویکرد او به محیط زیست است. یعنی به جای اینکه شاهد خطاهای موردی باشیم، در برابر یک رویه سیستماتیک خطرناک هستیم.
@sahatzist
🔸 برای توضیح این امر بهتر است به دو نحله اقتصاد محیط زیست نظری بیفکنیم. در یک تقسیم بندی کلی میتوان اقتصاددانان حوزه محیط زیست را به دو گروه تقسیم کرد: اقتصاد دانان زیست محیطی (Environmental Economists) و اقتصاددانان زیست بوم (Ecological Economists). اقتصاددانان زیست محیطی عمدتا از شاخه اقتصاد به محیط زیست گرایش پیدا کرده اند و در عرصه اقتصادی پیرو مکتب نئوکلاسیک هستند. در این رویکرد اقتصادی با قبول اصول اقتصاد نئوکلاسیک از جمله اولویت رشد اقتصادی، تلاش می شود که آسیبهای وارده بر محیط زیست، که به عنوان اثرات جانبی (Externality) شناخته می شوند به حداقل برسند. در نتیجه یک اقتصاددان محیط زیست همواره پشت سر طرح های صنعتی حرکت می کند و سعی میکند در مورد آسیب های حاصله هشدار دهد و ضمنا با برآوردن هزینه های تحمیل شده به منابع و محیط زیست، تا حد امکان، این هزینه ها را درونی کند.
@sahatzist
🔸 در مقابل اقتصاددانان زیست بوم عمدتا از علوم تجربی به اقتصاد متمایل شده اند و از این زاویه به داستان می نگرند. اینان در اولویت اساسی اصول اقتصاد نئوکلاسیک تشکیک می کنند و معتقدند رشد اقتصادی تا جایی واقعا "اقتصادی" است که هزینه ای که به منابع طبیعی و محیط زیست تحمیل میکند کمتر از میزان تولید ثروت باشد. در نتیجه یک اقتصاددان زیست بوم همواره در مقابل هر طرح صنعتی یا عمرانی در درجه اول اساسا ضرورت آن طرح را که مستلزم مصرف منابع و تاثیر روی محیط زیست است زیر سوال می برد و در صورتیکه چنین طرحی در این سنجه اقتصادی نبود، از اساس با آغاز آن مخالفت می کند. به نظر می رسد در یک کشور در حال توسعه مثل ایران، در صورتیکه که قصدی برای محافظت از محیط زیست و منابع طبیعی باشد، هرچقدر مسئول محیط زیست به طیف اقتصاد زیست بوم نزدیکتر باشد، می توان امید بیشتری به حفظ محیط زیست داشت.
@sahatzist
🔸 با این خلاصه بهتر است ببینیم جناب کلانتری در کجای طیف میان این دو رویکرد ایستاده است: شاید عجیب باشد؛ ولی هیچ کجا!
به نظر می رسد که ایشان نه تنها در این میانه نایستاده، بلکه از اقتصاد زیست محیطی هم چند پله پایینتر رفته و احساس می کند به جای ایجاد مانع در برابر شتاب بهره برداری از طبیعت، باید در خدمت این روند بود و برای آن توجیه زیست محیطی یافت!
@sahatzist
🔸 به این فرمایشات ایشان توجه کنید:

♦️ حال دریاچه ارومیه وخیم نیست.
♦️ ضرر محصولات تراریخته بر انسان ثابت نشده است؛ مخالفان تنها شعار می دهند.
♦️ (در موضوع انتقال آب): مجوز انتقال آب را وزارت نیرو می‌دهد. ما شرایط انتقال را بررسی می‌کنیم، مثل جاده‌سازی و ساخت بندر و راه‌آهن و فرودگاه و... ما تلاش می‌کنیم ضوابط زیست‌محیطی در انتقال رعایت شود. ما تخصیص‌دهنده نیستیم.
♦️ ما در محیط زیست توسعه پایدار را می‌پذیریم و کسانی که مخالف آن هستند جایی در سازمان محیط زیست ندارند.
@sahatzist
...ادامه در پایین🔻
http://uupload.ir/files/oo2s_66695_702.jpg