امنیتی شدن آب و آب شدن امنیت!

امنیتی شدن آب و آب شدن امنیت!
@sahatzist
🌑رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی‌توجهی به کمبود آب در کشور طی سال‌های گذشته، گفت: بحران آب عملا وارد مقوله امنیتی شده است و ما ناگزیر شدیم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کمیته امنیت آب را تشکیل دهیم.
@sahatzist
🌑به گزارش ایسنا علاءالدین بروجردی در بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از حاشیه شهر مشهد با قدردانی از اقدامات انجام شده در ساماندهی حاشیه شهر مشهد، اظهار داشت: اضافه بر این نکته که کار انجام شده در این نقطه بسیار عظیم بوده، نکته مهم‌تری وجود دارد که چرا در 38 سال گذشته اینقدر به این مسئله بی‌توجه بودیم و در بسیاری دیگر از نقاط کشور بی‌توجه هستیم. کشور به لحاظ منابع آبی بسیار محدود بوده و جزء کشورهای کم‌آب دنیا هستیم و بحران داریم و بحران آب عملا وارد مقوله امنیتی شده است و ما ناگزیر شدیم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کمیته امنیت آب را تشکیل دهیم، با این وجود در بسیاری از رودخانه‌های کشور فاضلاب وارد آب می‌شود و آب سالم را از بین می‌برد.
@sahatzist
🌑وی افزود: در شرایطی که برای استفاده شرب و صنعتی که تنها 10 درصد مصرف کشور را تشکیل می‌دهد دچار مشکل هستیم عملا به دست خود ما و بی‌توجهی‌های ما و عدم اجرای قانون منابع آبی کشور دارد از بین می‌رود.
@sahatzist
🌑رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که «مقاومت از سوی اهالی در هنگام ساماندهی این مناطق یک امر طبیعی است»، خاطرنشان کرد: مردم این مناطق افرادی هستند که برای کسب درآمد و ادامه زندگی‌شان در این مناطق سکونت می‌کنند، اما این کج‌راهه است و هم به خودشان ضرر می‌زنند، هم به مردم ضرر می‌زنند و هم مشکلات فراوانی درست می‌کنند.
@sahatzist
🌑وی با اشاره به ضرورت اجرای کار مشابه در سایر نقاط کشور، عنوان کرد: در بسیاری از استان‌های کشور وضعیت مشابهی در رودخانه‌ها وجود دارد و عملا سیستم تصفیه فاضلاب بسیار ضعیف است، همانطور که پسماندها تصفیه نمی‌شود و همه این‌ها به طرف جایی که با سلامت مردم ارتباط مستقیمی دارد سرازیر می‌شوند. توجه به زندگی افرادی که به هر حال آمدند و این ساخت و سازهای غیر اصولی را انجام دادند نیز حائز اهمیت است که مدیریت این افراد در حال انجام است و بیشتر مشکلات‌شان حل شده که قابل توجه است.
@sahatzist

🔴🔴نکته اول در مصاحبه آقای بروجردی اذعان به این نکته است که "چرا در 38 سال گذشته اینقدر به این مسئله بی‌توجه بودیم" پاسخ های متعددی می توان به این پرسش ایشان داد . مثلا اینکه اتفاقا از سوی کارشناسان و دلسوزان محیط زیستی در طول این سال ها بارها تذکرات متعددی داده شده است. کافی مقالات دکتر فرهادی و تحقیقات ایشان را در سی سال گذشته ببینید و هشدارهای متعدد اساتید دانشگاه را بررسی کنید تا متوجه شوید اینکه شما خبر نداشتید دلیل این نیست که دیگران چیزی نگفته اند!
جواب بعدی می تواند این باشد که ما باید این سوال را از شما بپرسیم آقای بروجردی ! #مخاطب_باید ها و چراها شما هستید و نه خبرنگاران و مردم. شما ببینید منافع چه گروه هایی از قبل رانت آب تامین می شده است . جست و جو کنید که مافیای آب و سد سازی که نان خود را از پروژه های عظیم بتن ریزی و خاکبرداری تامین می کنند وابسته به چه گروه ها یا نهادهایی هستند. این کار نمی تواند آن قدر ها برای رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی سخت باشد.
@sahatzist
نکته دوم این که " امنیتی کردن " مسائل اجتماعی جز "امنیتی شدن مسائل اجتماعی" فایده دیگری ندارد. عده ای مدت ها مردم را از ارزیابی طرح های آبی کشور کنار گذاشته اند و هر وقت هم لازم بوده است تا رای مردم را کسب کنند با دادن رانت ها و وعده های آبی مثل حفر چاه های عمیق در زمان احمدی نژاد به بحرانی تر شدت وضعیت کمک کرده اند و هیچ گونه تلاشی هم تا کنون برای فرهنگ سازی در این زمینه انجام نداده اند و حالا که بحران وارد فاز تجمعات خیابانی شده تنها راه را امنیتی کردن آن و سرکوب مردم معترض می بینند. این شیوه برخورد با مسائل که بی شباهت به برخورد با اغتشاشات سال 88 نیست به هیچ وجه برازنده کشوری نیست که رئیس جمهور