🔴دستکاری ژنتیکی یک امر طبقاتی است!.. وقتی از محصول تراریخته می‌گوییم از چه صحبت می‌کنیم؟.. 🖋

🔴دستکاری ژنتیکی یک امر طبقاتی است!

وقتی از محصول تراریخته می‌گوییم از چه صحبت می‌کنیم؟

🖋#مسلم_یوسف_زاده
@sahatzist
🔸این سیب به قیمت نسبتا ارزانی از یکی از فروشگاههای زنجیره‌ای استرالیا تهیه شده. همانطور که می‌بینید تمامی هسته‌های سیب جوانه زده‌اند! تنها این یکی نیست؛ تمامی سیبها اینطور هستند.
این سیب‌ها یا تازه از درخت چیده شده‌اند٬ که در این صورت هسته فرصتی برای جوانه زدن پیدا نمیکند، و یا در شرایط سردخانه‌ای نگهداری شده اند، که اینکار هم اصولا برای متوقف یا کند کردن فرآیندهای زیستی در میوه انجام می‌شود تا میوه فاسد نشود؛ چه رسد به اینکه هسته در داخل میوه جوانه بزند!
@sahatzist
🔸طی نزدیک به چهار دهه زندگی، با وجود علاقه بسیار زیاد به سیب، به خاطر نمی‌آورم چنین چیزی دیده باشم. ضمن اینکه به نظرم اساسا چنین اتفاقی نشانه نوعی عیب در گیاه است: اگر هسته سیبی که از درخت به پایین می‌افتد به سرعت در داخل میوه و پیش از اینکه فرصت قرار گرفتن در شرایط مساعد را بیابد جوانه بزند، در مقابل انواع تغییرات جوی آسیب پذیر خواهد بود و به سرعت از میان خواهد رفت. با در نظر گرفتن این مطلب، به نظر نمی رسد چنین ژنی در فرآیند فرگشت (تکامل) تداوم یابد و به سفره خوراک ما برسد.
پس این ژن از کجا آمده؟ جواب احتمالا این است: دستکاری ژنتیکی!
@sahatzist
🔸با جستجویی در اینترنت می توان موارد دیگری از این نقص ژنتیکی را در میوه جات دیگر نیز یافت. سوال اینجاست که آیا می توان گفت که محصولات این دستکاری که چنین تاثیر تکاندهنده ای در ساختار زیستی میوه می گذارد بر سلامت انسان کاملا بی تاثیر است؟ آیا آزمایشات کافی برای حصول اطمینان از بی ضرر بودن این دستکاری انجام شده است؟ شواهد بسیاری هست که ابرشرکتهای فعال در حوزه تغییرات ژنتیک از انجام چنین آزمونهای اطمینان بخشی شانه خالی کرده اند. ضمن اینکه تاثیرات بلندمدت این محصولات اساسا به فوریت قابل ارزیابی نیست. در نظر داشته باشید که ما، احتمالا به صورت غریزی، در بسیاری از موارد صرفا با دیدن تغییری کوچک، مانند له شدگی در میوه، از مصرف آن اجتناب می کنیم؛ حتی اگر بدانیم که آن تغییر ضرر چندانی برای سلامتی ندارد. ولی انگار ابرشرکتها راهی یافته اند که تغییراتی چنین خارق العاده را در پوشش میوه جات زیبا پنهان کنند تا حتی غریزه حیوانی ما نیز مانع تجارت پرسودشان نشود.
@sahatzist
🔸مدافعان دستکاری ژنتیک البته توجیهات زیادی برای این کار دارند. یکی از پر کاربردترین این توجیهات این است: دستکاری ژنتیک برای سیر کردن شکم گرسنگان عالم لازم است؛ در غیر این صورت امکان پاسخگویی به نیاز غذایی انسانها نیست. در این یادداشت از نقد این ادعای بسیار مناقشه برانگیز، سست و حتی مضحک می گذریم و عجالتا فرض را بر قبولی آن می گذاریم؛ ولی خود همین ادعا یک سوال بزرگ با خود خواهد آورد: آیا قرار است شکم گرسنگان از این نقایص ژنتیکی انباشته شود؟ در نظر داشته باشید که این محصولات در مقایسه با محصولات ارگانیک مشابه (؟!) قیمت پایینتری دارند و این به خودی خود تمایزی طبقاتی میان مصرف کنندگان ایجاد می کند. در واقع اقشار کم درآمد به سوی مصرف این نوع محصولات ترغیب می شوند. به نظر می رسد سرانجام ابرشرکتها به نوعی آزمایش سلامت محصولات خود نیز تن داده اند؛ گرچه واسطه آزمایش در این آزمایشگاه بزرگ به وسعت جهان "گرسنگان عالم" هستند.
@sahatzist
ساحت زیست
http://uupload.ir/files/gkyz_untitledثلبلب.png