این مطلب تلخیصی از سخنان آقایان عباس عبدی و محمد فاضلی است که در یکصد‌وچهارمین نشست پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات و در جریان اکرا

این مطلب تلخیصی از سخنان آقایان عباس عبدی و محمد فاضلی است که در یکصد‌وچهارمین نشست پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات و در جریان اکران مستند "روزگار هامون" اثر محمد احسانی، صورت گرفته است. منبع مطلب فوق تارنمای خبرگزاری ایانا می باشد.
قسمت اول : کپسول سقوط کننده !
@sahatzist
◀️محمد فاضلی : وضعیت امروز ایران شبیه کپسولی است که افراد در رقابت شدید با یکدیگر تلاش می‌کنند در راس این کپسول برای خود جایی پیدا کنند، غافل از اینکه مجموعه کپسول به سرعت در حال سقوط است و وقتی به زمین بخورد، فرقی نمی‌کند که افراد در کجای کپسول جای گرفته باشند.برای مقابله با این روند، کشور نیاز به اصلاح سیاست‌های زیست‌محیطی و اقتصادی خود دارد.
مهمترین توصیه من برای اصلاح وضعیت امروز محیط زیست ایران، کنشگری است.

◀️فاضلی با اشاره به اینکه تاکنون همواره از محیط زیست به عنوان مقوله‌ای لوکس در کشور یاد شده از منافع اقتصادی پشت پرده گفتمان‌های این چنینی پرده برداشت.
@sahatzist
به گفته وی بررسی‌های امروز نشان می‌دهد که محیط زیست بیش از هر زمان دیگری تبدیل به سیاست شده است. این مسئله گفتمان جدیدی را در جهان و ایران ایجاد می‌کند. محیط زیست مستقیما با ثروت و عدالت مرتبط است زیرا هوای خفه کننده این روزهای تهران، ظلمی است که به مردم امروز و آینده می‌شود. اگر هر کدام از افراد جامعه امروز به دلیل این آلودگی سرطان بگیرند، ناگزیرند ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان برای درمان خود هزینه کرده و بقیه عمر را زیر خط فقر زندگی کنند.

◀️ محیط زیست با ساختار معیشتی مردم در ارتباط است اما در ایران با هزینه کردن از محیط زیست، رای خریده‌اند. سد و جاده ساخته‌اند، کشاورزی را توسعه داده‌اند، کارخانه فولاد و سیمان راه اندازی کرده‌اند که رای بخرند. در مجلس فعلی تصمیماتی می‌گیرند که هدف نهایی آن گرفتن رای است و دولت‌ها نیز جرات نمی‌کنند تصمیمات تلخ اما امیدوارانه برای پایان دادن به این روند مخرب بگیرند، زیرا بیم رای و از دست رفتن محبوبیت خود را دارند.
@sahatzist
◀️ در جهان امروز محیط زیست کالای کمیابی شده است. هوای پاک، آب پاک و جنگل سالم کالاهای نایابی هستند. مواد غذایی که استفاده می‌کنیم انبوهی از نیترات‌ها، فسفات‌ها و فلزات سنگین را در خود دارد، بنابراین غذای سالم هم کمیاب است. این روزها محیط زیست موضوع دعوای ژئوپلتیک شده است. مناقشه ایران و افغانستان بر سر آب، مناقشه هیدروپلتیک است بنابراین محیط زیست بخشی از سیاست و هویت شده است.

◀️این عضو هیأت علمی دانشگاه شهیدبهشتی برای آنکه ارزش اقتصادی محیط زیست ایران را معرفی کند، به نتایج مطالعات سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با ارزشگذاری زیست محیطی مناطق حفاظت شده پرداخت.

به گفته وی بر اساس این مطالعه ارزش منطقه حفاظت شده البرز مرکزی سه میلیون و ۷۹۲ هزار میلیارد ریال برآورد شده است. این فقط نیم درصد مساحت ایران را شامل می‌شود و ارزش اقتصادی سالیانه آن ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایران است.

فاضلی ادامه داد: ارزش این منطقه ۳۷۹ هزار میلیارد تومان در سال است و مجموع ۱۶ منطقه حفاظت شده‌ای که از نظر اقتصادی ارزشگذاری شده و مساحت آن در مجموع ۱۱ درصد خاک ایران را شامل می‌شود، سالیانه ۱۰ میلیون و ۶۹۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
@sahatzist
وی گفت: وقتی درباره مناطق حافظت شده ایران صحبت می‌کنیم در واقع در ارتباط با ارزش اقتصادی ۱۰ میلیون هزار میلیارد تومانی سخن به میان آورده‌ایم. با وجود ارزش این مناطق، به راحتی وسط پارک ملی بمو مجوز ساخت پتروشیمی و پالایشگاه صادر می‌شود یا در منطقه دیگری توسعه گردشگری مد نظر قرار می‌گیرد.
#محمد_فاضلی

@sahatzist

http://u1.img7.ir/4CnQ1.jpg