ساحت زیست:. 🔴 طرف‌دارِ منطقیِ همه‌ی اجزای طبیعت باشیم

ساحت زیست:
🔴 طرف‌دارِ منطقیِ همه‌ی اجزای طبیعت باشیم

🔸 در پاسخ به تعدادی از دوستان که منتقد موضع ما نسبت به مسئله‌ی سگ‌های ولگرد بوده‌اند، نکاتی را آن‌قدر به ناگزیر برای تک‌تک افراد توضیح داده‌ایم که بهتر دیدیم برای رفع سوء‌تفاهم و صرفه‌جویی در وقت، آن پاسخ را به صورت جامع در کانال منتشر کنیم.
@sahatzist
🔸 یک؛ با چاشنی انواع نفرین و الفاظ رکیک، متهم شده‌ایم به ترویج تلویحی کشتار سگ‌ها. چطور ممکن است از محیط زیست نوشت و برای حق حیات تک‌تکِ موجودات زنده ارزش و احترام قائل نبود. چطور ممکن است ما در ساحت زیست تبلیغ گیاه‌خواری کنیم، مقاله در مورد احساسِ حیوانات اهلی به غریضه‌های طبیعی‌شان و ظلمی که به واسطه‌ی توسعه‌ی صنعت غذای بشر در طول تاریخ بر آن‌ها روا داشته شده است منتشر کنیم، و موضع ما دفاع از کشتار بی‌رحمانه‌ی سگ‌ها باشد؟ تک‌تک ما هم مثل شما نسبت به جانداران اطراف‌مان احساس مسئولیت و دلسوزی داریم. ولی بر خلاف طرفدارانِ احساسی و یک‌جانبه‌نگر، سعی می‌کنیم توجّه‌مان به تمام اجزای طبیعت باشد.
@sahatzist
🔸 دو؛ دوستانی که معتقدند ما انسان‌ها مسئول به وجود آمدن موجودات اهلی هستیم و سگ‌های مورد بحث نیز از آن دسته‌اند و انسان موظف است مسئولیت خطای تاریخی خود را بر عهده بگیرد؛ بله کاملاً با شما موافقیم. اصل موضع ما بر همین نکته استوار است. ولی معتقدیم بر عهده گرفتن امنیت غذایی این حیوانات به وسیله‌ی رهاسازی مستقیم و غیرمستقیم پسماندهای غذایی در طبیعت، راهِ اصلاحِ این خطا نیست، حتّی اگر بخواهیم مثل شما فکر کنیم و از بین موجودات اهلی‌شده فقط به حق حیات سگ‌ها اهمیت بدهیم، باز هم جهان ما در وضعیتی نیست که تداوم این روند خوش‌عاقبت باشد. وقتی که در سایر کشورها، حسّاسیت جامعه نسبت به مشکلات کلان محیط زیستی، مثل پدیده‌ی تغییر اقلیم آن‌قدر واقعی و جدّی شده که دیگر کنترل فرزندآوری، نه به عنوان یک راه حلّ اقتصادی، بلکه به عنوان یک مسئولیتِ مهم محیط زیستی مطرح است، گیاه‌خواری نه به عنوان یک ژست روشنفکری یا ایده‌ی سلامتی و فیتنس، بلکه به عنوان یک وظیفه‌ی بشری نسبت به طبیعت دیده می‌شود و آگاهان از فاجعه‌ی محیط زیستی جهان، درمورد پرورش حیوانات خانگی و تولید گوشت که مستلزم مصرف آب بسیار، زیر کشت بردن زمین‌های بیشتر و نابودی جنگل‌ها و مراتع بیشتر، مصرف کودهای شیمیایی بیشتر و تولید گازهای گلخانه‌ای بیشتر و گرم‌تر شدن زمین می‌شوند، هشدار می‌دهند، آیا نباید به نحوی طبیعی به فکر کنترل جمعیت این حیوانات نیز بود؟
@sahatzist
🔸 سه؛ طبیعی‌ترین ویژگی موجودات زنده و قانون طبیعت این است که هر زمان غذا کمتر، تولیدمثل کمتر. یعنی اگر دلسوزی بیجا را کنار بگذاریم، زباله‌ی کمتری تولید کنیم و وظیفه‌ی تأمین غذای این حیوانات را بر عهده نگیریم، خودبه‌خود بر تنظیم جمعیت آن‌ها تاثیر گذاشته‌ایم. دیگر آن‌ها به آسیب تبدیل نمی‌شوند و ما برای مقابله با آن‌ها لازم نیست دست به دامان روش‌های وحشیانه و غیرانسانی بشویم. حتی پس از مدتی از روش‌های دیگری مثل عقیم‌سازی هم بی‌نیاز خواهیم بود و اکوسیستم بدون دخالت ما، مسیر خود را به درستی پیدا خواهد کرد.
🔸 چهار؛ اجزای محیط زیست، مثل دومینو در امتداد هم قرار دارند و بر هم تاثیرگذارند، اگر طرفدار واقعی محیط زیست و طبیعت هستیم، باید دامنه‌ی دلسوزی‌مان را بازتر و آگاهانه‌تر بخواهیم، و شماره‌ی پنج، آرزومند کمی صبر و احترام متقابل و رویکردهای انسانی، فراهیجانی و مبتنی بر منطق و آگاهی برای همه‌مان به خصوص در جامعه‌ی ایران هستیم.

ساحت زیست