🔴 ۱۷ ژوئن برابر با ۲۷ خرداد، روز جهانی بیابانزدایی …▪️غول بیابان در راه است

🔴 ۱۷ ژوئن برابر با ۲۷ خرداد، روز جهانی بیابانزدایی.

▪️غول بیابان در راه است..‌.

✍ #ربابه_ساریجالو ، کارشناس ارشد محیط‌زیست.

◀️ همچنان که طرفداران سد سازی بر طبل دروغِ توسعه می‌کوبند، روند گسترش بیابان‌ها شتاب گرفته است. این خواب خرگوشی مسئولان ، فرداهای پیش روی ما و فرزندانمان را نشانه گرفته و سرنوشت شوم تشنگی و گرسنگی و در نهایت مرگِ سیاه را برایمان رقم می‌زند.
با قصه‌‌های شیرین خودکفایی و توسعه حقیقت را کتمان کردند و غول بیابان را از یادمان بردند. اما صدای پای این غول شنیده می‌شود و هر روز نزدیک و نزدیک‌تر‌ ! پیشینیان همواره از خطرش گفتند، زبان به زبان، سینه به سینه نقل شد تا به ما رسید، ما گمان کردیم که افسانه است اما این‌روزها نشانه‌های حمله‌ی تمام عیارش را میبینیم، ریزگردها، نابودی جنگل‌ها و تالاب‌ها، فرونشست‌های گاه و بی‌گاه زمین و ‌... این ادله کافی‌ست برای باور تاختن سپاه خشکسالی.
@sahatzist
◀️ امروزه کسی نمی‌تواند منکر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی باشد، اما زمانی‌که این پدیده با، نابودی مراتع و پوشش گیاهی به سبب چرای مفرط، الگوی غلط کشت، حفر چاه‌های غیرمجاز و بلاخره گُلِ سرسبد، سد سازی و انتقال آب، همراه و همدست شدند، پدیده‌ شوم بیابان‌زایی را برایمان به ارمغان می‌آورد.
مهم‌ترین مسئله‌ای که در پشت همه‌ی دلایل بیابان‌زایی پنهان می‌شود، مدیریت ناصحیح منابع طبیعی می‌باشد!
کافیست نیم نگاهی به قم، سمنان، یزد، اصفهان، خوزستان و...، بیاندازیم تا انعکاس مدیریت غلط را در دشت‌های خشکیده و زیست‌بوم‌های آبی که اکنون باید زیست‌بوم‌های خاکی و کانون‌های بلایی به نام ریزگرد بنامیم، مشاهده کنیم! این همان مدیریتی است که خودکفایی کوتاه‌مدت در هندوانه و گندم را به بقاء نسل در سرزمین آریایی ترجیح می‌دهد.
@sahatzist
◀️بیابان‌زدایی شامل مجموعه راهکارهایی برای حل معضل بیابانزایی است، که اگر بی‌اعتنایی را برای این امر هم پیش بگیریم، به زودی با چالش‌های جدی رو‌به‌رو خواهیم شد.
از جمله این راهکارها می‌توان به کاشت گیاهان مقاوم، احیاء شوره‌زارها، تقویت خاک و تثبیت شن‌های روان، اشاره کرد.

@sahatzist

#خشکسالی
#روز_جهانی_بیابانزدایی

ساحت‌زیست

http://uupload.ir/files/zl2l_images-19.jpg