مارکسیسم تاریخی، عامل جهانی تخریب محیط زیست.. منبع: تارنمای فرهنگ امروز

مارکسیسم تاریخی، عامل جهانی تخریب محیط زیست

منبع :تارنمای فرهنگ امروز
قسمت آخر : پاسخی به قانعی راد :، تبرئه سوسیالیسم
@sahatzist

پاسخ‌های دکتر نوذری

چند نکته در خصوص سخنان دکتر قانعی‌راد باید بیان شود:
@sahatzist
۱- فراموش نکنیم گرچه تبعات آثار تخریبی بسیار شدید نظام‌های چین و شوروی بر محیط زیست انکارناپذیر است اما نباید آن را به‌حساب سوسیالیزم گذاشت، بلکه آن را باید در قالب یک عنوان کلی‌تر یعنی نظام‌های توتالیتر بیان کنیم. حتی پیش از اینکه این نظام‌های توتالیتر روی کار بیایند ما از قرن هجدهم با یکه‌تازی نظام‌های سرمایه‌داری مواجه بودیم؛ یعنی باید این سؤال را پرسید که پدیده‌ی Industrialism (صنعتی شدن) از کجا شروع شد؟ در کشورهایی مثل انگلستان، آلمان، فرانسه و کشورهای سرمایه‌داری؛ این‌ها بودند که در واقع بحث اساسی تخریب محیط زیست را آغاز کردند، این‌ها بودند که با تخریب جنگل‌های آمازون و امریکای لاتین و انجام آزمایش‌های هسته‌ای در دریاها، در اقیانوس‌ها، در فضا و خارج از فضا و غیره موجبات تخریب محیط زیست را فراهم کردند؛ در واقع نظام‌های سرمایه‌داری میلیتاریستی غربی advanced industrial societies، تعبیری که دنیل بل مطرح کرد (دنیل بل جامعه‌شناس و نظریه‌پرداز امریکایی که تز پایان ایدئولوژی‌اش معروف است)، او اشاره می‌کند که آنچه که بر سر محیط زیست می‌آید نتیجه‌ی نظام جهانی سرمایه‌داری است.

آنچه که در شوروی و چین صورت گرفت و می‌گیرد در قالب توتالیتاریسم است که برمی‌گردد به بحث اصلی که دولت‌ها به نام عدالت اجتماعی چنین حرکت‌هایی را انجام می‌دهند، در ایران همین‌طور است؛ بنابراین اینکه ما این موضع‌گیری‌ها را به جریان‌های دیگر مرتبط کنیم به نظرم نادیده گرفتن یک‌سری واقعیت‌های آشکار در جامعه است، تمام نمونه‌هایی که آقای دکتر اشاره کردند، ساخت‌وسازهایی که صورت می‌گیرد ربطی به عدالت اجتماعی ندارد.
@sahatzist
در دهه‌ی ۱۹۵۰ بعد از جنگ جهانی دوم، دولت‌های غربی برای اینکه بتوانند احزاب چپ در کشورهای اروپایی را خلع سلاح بکنند طرح‌هایی را مطرح کردند؛ مسئله‌ی دولت رفاه مطرح شد، توصیه اکیدی به دولت‌ها ارائه شد که اگر می‌خواهید که کشورهای ایتالیا، پرتغال، آلمان، انگلیس و ... به دامن کمونیسم سقوط نکنند باید همان شعارهایی که آن‌ها می‌دهند شما اجرا بکنید؛ یعنی توزیع عادلانه‌ی ثروت‌ها و غیره، کاهش مالیات‌ها، افزایش سوبسید به کالاهای اساسی، بیمه تأمین اجتماعی، مسائل مربوط به آموزش رایگان و ... با پیاده شدن این طرح‌ها احزاب چپ خلع سلاح شدند. همین مسئله در دولت‌های ایران هم با اتخاذ سیاست‌های پوپولیستی مطرح می‌شد؛ بنابراین نباید این‌ها را به پای عدالت اجتماعی نوشت، خلط این مباحث نادرست است.
@sahatzist
#قانعی_راد
#مارکسیسم
#نوذری

http://s3.img7.ir/1bt22.jpg